Gisterenmiddag was de uitzetting van Papa Najim

Vader van twee Nederlandse kinderen wordt woensdagmiddag uitgezet naar land van herkomst. Zijn Nederlandse vrouw is ontredderd. Op deze foto zien we Naima in gesprek met Occupier Gert-Jan van de Vaate tijdens de persdag van het No Bordercamp, afgelopen woensdag 7 augustus.

1150412_10151826798007812_1764705196_n

Vijf dagen nadat Occupy Rotterdam tijdens het No Bordercamp op een persconferentie het verhaal van Najim uit de doeken deed in een live-Skypegesprek met zijn vrouw Naima heeft hij te horen gekregen dat hij woensdag 14 augustus het land zal worden uitgezet naar zijn land van herkomst. Op de foto hierboven zien we zijn vrouw Naima vertellen dat haar man na een verblijf van ruim 13 jaar in Nederland te horen heeft gekregen dat hij hier niet langer welkom is. Maandag 12 augustus kwam het definitieve besluit bij Naima binnen. Haar man wordt deze week nog gedeporteerd.

 

De authoriteiten hebben eerder verklaard dat zij en haar kinderen haar man maar moeten volgen naar Marokko als zij als gezin bij elkaar willen blijven. Er is zelfs gesteld dat,  getuige de islamitische kledingdracht van zijn vrouw, dat zij makkelijker in Marokko haar geloof kan belijden dan in Nederland. Ook melden de authoriteiten dat hun  kinderen, hier in Nederland geboren,  nog niet in Nederland geworteld zijn en dus ook makkelijk naar Marokko kunnen vertrekken. Dat gezinnen op deze wijze uiteen worden gehaald in Nederland is verbijsterend meent de actiegroep van Occupy Rotterdam.

 

De Nederlandse vrouw van Najim is reddeloos. De laatste weken onderhoudt Occupy Rotterdam een vertrouwelijk contact met Naima. Ze schrijft Occupy Rotterdam  per email dat zij wordt verscheurd door verdriet. De kinderen die zij samen met haar man heeft, kunnen de situatie niet begrijpen maar missen haar man nu al enorm. Haar man zit de laatste weken in het detentiecentrum van Rotterdam. Dat is ook de plek waar actievoerders van Occupy Rotterdam Naima en haar kinderen hebben ontmoet. Naima begrijpt niet hoe mensen kinderen het ontnemen van een ouder aan kunnen doen. Tijdens een telefoongesprek met haar man maandagavond vroeg hun kleinste kind :“Papa, kom naar huis, kom naar mij toe !” Huilend en zonder slaap brengt Naima deze laatste dagen met haar kinderen door. Haar hart is door midden gebroken wetende dat zij en haar kinderen Najim nu voor hele lange tijd zullen moeten gaan missen.

 

vertrek en verrekOccupy Rotterdam zal vanavond tijdens de dinsdagavondactie bij het detentiecentrum de naam van Najim gaan omroepen en de liefde van zijn vrouw en kinderen gaan uiten. Tevens zal de actiegroep de boodschap  proberen over te brengen dat zijn gezin alles zal doen om zijn terugkomst naar Nederland te gaan bewerkstelligen. Occupy Rotterdam zal hen  daarin gaan steunen. Woensdagmiddag  zal Najim naar Schiphol worden gebracht en om vijf voor 12 per vliegtuig Nederland verlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *