Amerikaanse architect brengt ons in de wolken

luchtkasteelballon

Vergeet vliegtuigen of treinen want volgens de New Yorkse Architect Tiago Barros zijn gigantische wolken het transportmiddel van de toekomst. Zijn ‘Passing Cloud’ is een enorme nylon ballon, die zich laat meevoeren met de wind. Op die manier wordt reizen opnieuw een echte belevenis want je weet nooit van tevoren wanneer je ergens zal toekomen. De wind bepaalt de eindbestemming.

Snelheid 

Het ontwerp met de zeppelin als inspiratie bestaat uit een stalen constructie die met wit nylon wordt overspannen. Reizigers beklimmen de ‘Passing Cloud’ met behulp van een ladder en dan laat de wolk zich meevoeren met de wind. Het milieuvriendelijke transportmiddel stoot geen schadelijke stoffen uit.

Volgens de architect is de wereld dringend toe aan een nieuwe manier van reizen. “Het moet opnieuw een belevenis worden waarbij snelheid geen enkele rol speelt”, verklaart Tiago Barros. “The journey becomes your destiny”, besluit hij. (kve)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *