Homohaat in Rusland steeds grotesker

14-08-13 |

ruslandtvIn Rusland is weer een triest dieptepunt bereikt wat betreft homofobe uitspraken. Tijdens één van de grootste discussieprogramma’s op de Russische staatstelevisie zei presentator Dmitri Kisilev dat het homo’s verboden moet worden bloed, sperma en organen te doneren. “De harten van homoseksuele verkeersslachtoffers moeten verbrand en begraven worden omdat ze niet geschikt zijn om leven voort te zetten,” aldus de zeer populaire presentator van het programma ‘Vesiti’. De uitspraken werden door het aanwezige publiek in de studio met instemmend applaus beantwoord.

Kisilev begon zijn betoog dat hij van mening is dat de huidige wetten op ‘homopropaganda’ niet ver genoeg gaan. Na de homofobe uitlatingen dat er een verbod moet komen op de mogelijkheid voor homoseksuelen om bloed, sperma of organen te doneren zei hij dat in veel andere landen ook een verbod geldt voor homo’s om bloeddonor te zijn. Kisilev besloot zijn betoog met te zeggen dat hij zeker geen homofoob is. “Ik heb veel homoseksuele vrienden,” aldus de presentator.

De groeiende homohaat in Rusland heeft er inmiddels ook voor gezorgd dat in diverse landen Russische homo’s zich hebben gemeld voor asiel. Begin deze week hebben twee mannen in Canada politiek asiel aangevraagd. “Dit zijn de eerste Russische aanvragen sinds twintig jaar,” aldus de advocaat van de twee die tevens liet weten dat hij de komende tijd een sterke groei verwacht van dergelijke asielaanvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *