Tijd om Big Brother in de ogen te kijken

Directeur NSA bezoekt Nederland
De directeur van de omstreden Amerikaanse veiligheidsdienst National Security Agency (NSA), generaal Keith Alexander, komt op uitnodiging van KPN volgende maand naar Nederland.
Dat meldt de telecomprovider vrijdag, na berichtgeving van Vrij Nederland.

Alexander spreekt op 10 september in Den Haag op het besloten symposium ‘Meesters in Security’, dat gaat over privacy en cybersecurity.

Op het symposium zullen onder anderen Troels Oerting van Europol en oud-generaal Dick Berlijn spreken. Alexander zal volgens KPN spreken over “bedreigingen en ontwikkelingen op het gebied van internetveiligheid.”

gen k a
General Keith Alexander

De NSA kwam de afgelopen maanden negatief in het nieuws door de uitlatingen van klokkenluider Edward Snowden, die onder meer gevoelige informatie over de spionage- en afluisterpraktijken van de dienst naar buiten bracht.

Delen van kennis

Deze week meldde The Wallstreet Journal nog dat de NSA 75 procent van al het internetverkeer in de Verenigde Staten kan bekijken.

“Cyber Security staat bij ons hoog op de agenda”, zegt KPN-directeur Joost Farwerck over de uitnodiging. “Het delen van kennis met klanten draagt bij aan de bewustwording over cybercriminaliteit.”

“Het is natuurlijk bijzonder dat toonaangevende experts, zoals generaal Alexander en de heer Oerting, bereid zijn om ons een kijkje te gunnen achter de schermen van cybercrime en cyberveiligheid in de VS en in Europa.”

 

Troels Oerting
Troels Oerting

Vrij land

KPN laat weten dat Alexander al uitgenodigd was toen Snowden zijn uitlatingen tegenover de Britse krant The Guardian deed. “We zullen zorgen dat de veiligheid tijdens het symposium in optima forma is”, aldus een woordvoerder. “We leven in een vrij land en als mensen eventueel willen demonstreren moet dat kunnen.”

“Het symposium richt zich vooral op cybercrime en we vinden het belangrijk dat onze klanten zijn overwegingen kunnen horen.”

Vijf dingen die je moet weten over internetspionage van de VS

 

 

joost f
Joost Farweck

Alles over PRISM in ons dossier

http://www.nu.nl/binnenland/3557311/directeur-nsa-bezoekt-nederland.html

In het kader van don’t get mad, get even is hier nog een andere optie om deze stalkende koekebakkers overbodig te maken.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *