preview op bijstand undercover reportage We Are Change. “Arbeits Einsatz”

WRCR- We Are Change Rotterdam heeft een ontluisterende documentaire gemaakt over de hedendaagse Arbeitseinsatz van uitkeringsgerechtigden door SoZaWe te Rotterdam. Op 3 september gaan we deze publiceren, hieronder zie je alvast een voorproefje van “Undercover in de Bijstand; Arbeitseinsatz anno 2013”

Hierbij brengen zij de ervaringen in beeld die bijstandsgerechtigden, dag in dag uit, onvrijwillig moeten ondergaan. Deze ervaringen staan haaks op de politieke papieren werkelijkheid van Den Haag en de gemeente Rotterdam. Thema’s die aan de orde komen zijn onder andere; werkverdringing, intimidatie, slechte dienstverlening door SoZaWe en de wijze waarop de gemeente Rotterdam haar begrotingsgaten dicht onder andere binnen de Roteb.

Update:  zie hieronder de complete reportage:

 

2 gedachten over “preview op bijstand undercover reportage We Are Change. “Arbeits Einsatz””

  1. Ik kijk uit naar de reportage, een dergelijke manier van vervalste arbeidsplaatsendiefstal, waardoor er mensen voor niets solliciteren bij deze gemeente, moet volgens mij in strijd zijn met de wettelijke regels rond arbeid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *