Soulvability TV interview met voor -en tegenstanders Nederlands vluchtelingenbeleid

20130810_141509Op 10 augustus 2013 vond als afsluiter van het No border camp in Rotterdam een demonstratie plaats onder het motto: Geen mens is illegaal.
Met deze demonstratie willen tegenstanders van het keiharde Nederlandse vluchtelingenbeleid, een stem laten horen.

Peter Leemeijer van Soulvability tv sprak tijdens de “No Boarders” hoofd-demonstratie in Rotterdam met voor – en tegenstanders van het meedogenloze asielbeleid van Kabinet Rutte. In het eerste deel; Een eerste impressie.

 

Tijdens deze actie werden aandelen in apartheid en uitbuiting verkocht. Voor maar 1 euro. ” Leve de VOC mentaliteit “

Het No border Camp is een actiekamp dat in het teken staat van acties voor de vrijheid van beweging. Het sluit daarmee aan bij de recente vluchtelingenstrijd en het groeiende verzet tegen het huidige migratiebeleid. Sinds najaar 2011 zijn veel vluchtelingen en sympathisanten begonnen met protestacties, zoals we die van Nederland niet gewend zijn.

Mensen met verschillende nationaliteiten en achtergronden komen openlijk in verzet tegen het huidige migratiebeleid.

Voor mensen zonder papieren die officieel geen identiteit hebben en die daarom niet in Nederland mogen verblijven. Zij accepteren niet langer dat hun gevecht om een menswaardig bestaan onzichtbaar blijft voor de Nederlandse samenleving.
Tussen 2 en 10 augustus zetten migranten, en ondersteunende activisten van over de hele wereld hun tent op in een kamp van waaruit zij in Rotterdam gedurende een week met ludieke acties deze uitheemse misstanden in eigen land, bij veel onwetende Nederlanders onder de aandacht zullen brengen.

 

Het inruilen van de strafbaarstelling van illegaliteit tegen een halfslachtig kinderpardon en de wijze waarop hier invulling aan wordt gegeven doet de actievoerders wellicht terecht de vraag stellen of de Nederlandse politici, het hebben van politieke macht, veel belangrijker vinden dan het lot van op straat geklinkerde mensen zonder de juiste papieren!

Hoe kun je grenzen stellen aan het Universele Recht van de Mens, op een bestaan?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *