Green Evelien

Alles aan haar is groen, van haar woonomgeving en haar ecologische manier van leven (in de Belgische Ardennen) tot haar naam:
Green Evelien.

green evelien Wie is zij? Green Evelien (1981) haalde een master bos- en natuurbeheer aan Wageningen Universiteit en een bachelor filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Bij de Indianen in het Amazonegebied deed ze ethnobotanisch onderzoek naar geneeskrachtige planten. Momenteel geeft ze biologie, natuur- en scheikundelessen op een middelbare school in Aarlen, werkt ze aan een filosofisch onderzoek ‘Is natuur natuurlijk’ en verzorgt ze lezingen en presentaties.

Een eco-lifestyle kan veel terreinen van het leven bestrijken, van voeding en afval tot energie en mobiliteit en zelfs ‘natuurlijk ouderschap’. Afgaande op de vele groene blogs op internet, storten mensen zich volgens Green Evelien meestal maar op één van die onderwerpen. “Wat onze leefwijze uniek maakt, is dat wij al die verschillende aspecten van ecologisch leven combineren. “We eten biologisch, veganistisch en suikervrij. We voeden onze kinderen op volgens de principes van natuurlijk ouderschap.

Lees verder op haar blog (met link naar artikel Trouw van 27/8): http://www.bespaarenergie.com/index.php

Een gedachte over “Green Evelien”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *