Kracht uit geweld, expositie

tekeningenduitsland 009

Deze tekening stelt de engel Sandalphon voor. Hoe ik daar nou weer bij kwam, toen ik hem maakte, weet ik niet meer. In ieder geval ontfermt hij/zij zich over het innerlijke kind. Tenminste: in de hoedanigheid van het vrouwelijke aspect van de aartsengel Metatron.

Ik maakte de tekening ooit om mezelf te troosten, toen ik aan het bijkomen was van een periode waarin ik te lijden had gehad onder zware psychische terreur en bedreiging van een (ex)partner.  Relationeel geweld komt helaas meer voor dan je denkt, in een tijd waarin alles besproken wordt en niets nog taboe lijkt. Stichting Kunst uit Geweld, opgericht door theologe en ervaringsdeskundige Esther Veerman, organiseerde afgelopen week tijdens een kunstroute op de Veluwe de expositie ‘Kracht uit Geweld´. Waarin deelnemers met hun kunstwerken laten zien dat we over geweld nog lang niet uitgepraat zijn met zijn allen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *