Nieuw spannend boek: ‘Imhotep de Afrikaan’

In dit revolutionaire boek onthullen Egyptologist Robert Bauval en astrophysicist Thomas Brophy het geheim van Imhotep, oud Egyptisch superstar, pharaonisch Da Vinci, Michelangelo, Galileo, en Newton in een persoon.

Imhotep
Gebaseerd op hun onderzoek van het TrapPiramide Complex in Saqqara, duiken de schrijvers in een veelheid aan astronomische observaties om de vele uitlijningen en mysterieuze ontwerpdetails van deze complexe Trap Piramide aan te tonen en te „decoderen“. Op die manier brengen zij de ware oorsprong en het genie van Imhotep aan het licht.

Als een ‘whodunit’ detective volgen de auteurs de historische aanwijzingen die hen stap voor stap begeleiden op een magische reis, beginnend in Saqqara, via de majestueuze tempels in Hoger Egypte tot aan de door de Afrikaanse stargazers van vroeger tijden geplaatste stenen monumenten van de Nabta Playa. ‘Imhotep de Afrikaan’ plaatst Imhotep weer in de juiste historische context, aan de geboorte van de Egyptische beschaving in het bijzonder en de wereldbeschaving in het algemeen.

De auteurs:
Robert Bauval
is geboren in Alexandrië, Egypte, in 1948. Zijn ontdekkingen en theorieën zijn het onderwerp geweest van tientallen TV- documentaires. Hij en zijn vrouw Michele leven momenteel in Zuidelijk Spanje.
Thomas Brophy heeft een Ph.D. in fysica van de Universiteit van Colorado en was een wetenschapper bij het Laboratorium voor Atmosferische en RuimteFysica te Boulder. Hij woont in Encinitas, Californië.

Publicatiedetails:
Titel
:               Imhotep de Afrikaan
Bindwijze:      Soft cover, ingenaaid, 300 pagina’s
Prijs:               € 26,90

Bestellen:       via Frontierpublishing webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *