Healing the waters of Fukushima

blogachtergrond

Deze Japanse kersenbomen tekende ik als soort van eerbetoon aan een tuin waaraan ik mijn hart heb verloren: de Schwetzinger Schlossgarten.  Achter een 18e eeuwse Moschee ligt een tuin die dus helemaal vol staat met de ‘Sakura’ en slechts een paar dagen per jaar bloeit. Alsof je door roze wolken loopt. Om stil van te worden. Elk jaar komen er bussen vol Japanse toeristen naar dit wonder kijken. Want in Japan heeft de Sakura een bijzondere betekenis. De boom staat voor vergankelijkheid (vanwege de korte bloei), maar ook voor een nieuw begin.

Vandaag zijn over de hele wereld mensen begonnen om de Stille oceaan schoon te mediteren. Geïnspireerd door de Japanse fotograaf Masaru Emoto, die een boek maakte waarin hij aan de hand van foto’s van ijskristallen liet zien hoe gedachten water vormt, zuivert, heelt. Ik heb een roze kaars ontstoken en had een prachtige meditatie die we wat mij betreft elke dag om 12.00 uur wel mogen herhalen. Ik geloof dat als je positieve gedachten bundelt en richt, je echt wonderen kunt bewerkstelligen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *