Overheid VS verbaal “gebitchslapped” door rechter Hoge Raad.

nsa is listening meeRechter Andrew Napolitano onthulde vanochtend wat interessante informatie over Fox & Friends  betreffende argumenten van het Amerikaanse ministerie van Justitie over de grondwettigheid van het bespioneren van telefoontjes en e-mails van Amerikanen door de Amerikaanse overheid’.

Napolitano zei dat “in het geheim argumenten worden aangevoerd aan de FISA, maar niet aan het publiek” waarin de regering heeft betoogd dat de grondwet “niet van toepassing is, behalve wanneer er sprake is van het onderzoeken van misdaden die reeds hebben plaatsgevonden.”Hij legde uit dat de regering vindt dat het zich niet hoeft te houden aan de Grondwet indien ze gericht is op het verzamelen van inlichtingen, waaronder het loggen van telefoontjes en e-mails van honderden miljoenen Amerikanen.hear the ocean“Dat is absurd, stelt hij. Dat schendt 230 jaar Constitutionele geschiedenis, omdat juist ook de overheid zich heeft verbonden aan de eed om de Grondwet ten alle tijde te eerbiedigen terwijl het Hooggerechtshof zich volledig confirmeert aan alles wat de overheid doet juist in naam der wet. Waarvan de grondwet de onbetwistbare richtlijn is,” aldus Napolitano.Kijk hieronder naar de discussie en luister wat de rechter te zeggen had over wat de overheid  “met tegenzin toe geeft” dat zij wel degelijk zich te houden hebben aan hun eigen wetten, ook als het gaat om het monitoren van uw communicatie en uw privéleven. Aangezien de Amerikaanse overheid ook internationaal gezien het niet zo nauw neemt met wetgeving en mensenrechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *