De Porseleinzwam

porseleinzwamDe naam van deze paddenstoelen geeft al aan dat er een overeenkomst is met porselein.
Wanneer de zon erop schijnt en je van onderen af tegen de hoed aan kijkt dan doet dit je denken aan porseleinservies.
De paddenstoelen zijn enigszins vochtig, wat het porseleingevoel extra benadrukt. Deze paddenstoelen komen we voornamelijk straks weer tegen op omgevallen beukenbomen, zieke beukenbomen die in hun afbraakperiode verkeren.
De porseleinzwam is eetbaar en goed te combineren met andere paddenstoelen, champignons en bijvoorbeeld zuurkool met aardappelpuree.
Het verwerken doe je op dezelfde wijze als je gewend bent met champignons. Schoonborstelen is een optie, even wassen en in stukjes/schijfjes snijden en vervolgens bakken.
Deze paddenstoel leent zich uitstekend om te mengen met andere soorten, zoals eekhoorntjesbrood en de biefstukzwam.

Het is wel aan te raden dat als je in de natuur op zoek gaat naar eetbare paddenstoelen dat je dat doet met iemand die een gedegen kennis heeft van eetbare paddestoelen. Veel eetbare paddestoelen hebben giftige tweeling broertjes en zusjes. Wees daar op bedacht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *