Het is nu echt herfst…

LijsterbesNa vele weken van mooi weer is de herfst nu echt aangebroken.
Wat een water is er in korte tijd gevallen en je ziet het najaar over de natuur aaien, diverse bladeren beginnen een kleurtje
te krijgen. Onomkeerbaar, de natuur verandert langzaam, zich aanpassend aan het jaargetijde.
Nu de avonden korter worden en de temperaturen lager zijn bieden wij met velen maandelijks weer genoeg stof tot gesprek.

Op maandelijkse basis zijn er op veel plaatsen in het land weer de nodige lezingen te volgen voor de liefhebbers.
Ondertussen starten er weer nieuwe locaties, zoals Haule in Friesland, maar ook Zwolle zal actief op de kaart komen.
Baarn komt in zicht, in de provincie Zeeland komt een locatie en zo ook in Assen, als de nieuwe locatiehoudster een geschikte ruimte heeft gevonden.

Wij zijn blij met alle nieuwe aanwinsten en wensen allen net zulke mooie ervaringen toe zoals wij deze ook beleven op onze locaties.
In Alkmaar zijn we ook weer van start gegaan, de eerste zondagmiddag van de maand en de tweede vrijdagavond van de maand; de kop is eraf, beide keren in Alkmaar waren goed.

Voor de maand oktober staan daar ook daar mooie onderwerpen op de agenda.
gezond eten met humorVrijdagavond 11 oktober mag even extra onder de aandacht, omdat dit een totaal andere invulling is, begeleid met muziek.
De Humorenleer – Over middeleeuwse geneeskunst.
Hans Siebelink is Jan Yperman, de 14e eeuwse Chirurgijn, schrijver van de boeken ‘De Medicina’ en ‘De Cyrurgie’.

Wilde Woensdag is voorbij, woensdag 28 augustus hebben we met diverse collega’s verspreid over het land een activiteit op de agenda gehad waar eetbare gewassen uit de eigen omgeving uitgangspunt waren.
Zelf wandelde ik tweemaal in Bergen, in de middag en avond, men had de keuze. Via het bos liepen we al kijkend en vertellend naar de buitenkant langs de weilanden en zo naar een hoek waar heel veel planten- en kruidensoorten staan.
Omdat we een stuk bos en buitenkant kunnen belopen zien we heel veel verschillende soorten.
We sloten beide wandelingen af bij Hotel Het Witte Huis, waar men een boekje kon kiezen en deze betaalden in ruil voor de wandeling.
In deze nieuwsbrief diverse bijdragen van dames die mee hebben gedaan op deze woensdag.
zonnebloemWe gaan dit voortzetten. Wilde Woensdag gaat een begrip worden!

De workshops die eens in de twee maanden gepland worden, beginnen ‘handen en voeten te krijgen’; workshops om met groepjes bij elkaar te komen en de eetbare gewassen via wandelingen, lezingen en/of kokkerellen te verspreiden.
Er zijn al diverse personen die dat al langer op hun agenda hebben staan en er zijn er die dat willen gaan verzorgen.
Op deze wijze kunnen we dan samen elkaar inspireren en het begrip Wilde Woensdag versterken.
De belangstelling is groot en iedereen krijgt nu snel de datum van de eerste mogelijkheid en dat is voor allen die in het zuiden wonen op zaterdag 19 oktober op de GVA locatie van Nederweert.

Baarn, de nieuwe GVA locatie, zal ook een plaats worden, we gaan in Friesland en Noord Holland nog wat regelen, dan zijn er vier plekken en kan en ieder kijken welke plek het handigst is. Kun je een keer niet dan heb je altijd de mogelijkheid elders aan te schuiven kasteelwant deze vier plaatsen komen allemaal eens in de twee maanden op de agenda.

Deze workshops zijn uitsluitend voor hen die de informatie weer willen delen met anderen.
We zijn weer in het kasteel van Schoten geweest op 7 september. De volgende keer is 16 november. We kijken terug op een mooie middag, het is al echt een Gezond Verstand Middagen locatie geworden want de reis er naar toe hebben we al vele malen
gemaakt.

Dank aan allen die deze middag mede tot een succes hebben gemaakt.
Normaal heb ik vrij snel het verslag geschreven na deze middag maar dat heeft ditmaal enige stagnatie opgelopen. De dingen lopen en rollen wel eens niet zoals je wilt of gewend bent. Eigenlijk letterlijk in dit geval. Onze auto heeft mij al deze jaren met het waarschuwen, zoals het begon, het lezingen geven en locaties opstarten overal gebracht.
Nooit stond ik langs de weg, wat ook niet te wensen was want waar ik allemaal geweest ben in deze jaren. Niet alleen in grote steden maar ook achterafgelegen dorpjes via donkere smalle weggetjes stonden op de agenda of daar zijn locaties opgestart.
Krijg dan pech, ben je niet blij.
Maar zaterdagavond 7 september na de middag in Schoten liep alles even anders.
Rijdend op de A9 richting de tunnels, een busje inhalend met een gang van 100 kilometer brak pardoes het rechter achterwiel af. Het viel er niet af, alles is afgebroken, alleen de remschijf zat er nog maar ook daar was niet veel van over.
Om een lang verhaal kort te maken, ik bleef bij mijn positieven, sprak mijzelf toe vooral rustig te blijven en zag in de spiegel het wiel achterwaarts van mij vandaan weg rollen en stuiteren tussen de rijdende auto’s door zo de kant in.
Zucht van verlichting dat dit geen schade had opgeleverd maar ik reed nog in het midden en moest naar de vluchtstrook. Gelukkig niet geremd, dat besef had ik ook en heb de inhaalmanoeuvre afgemaakt, ben de vluchtstrook op gereden en heb toen de Volvo laten
uitrijden.
Toen ik stil stond heb ik mijn mobiel gepakt, naar huis gebeld en ik zei tegen Frank… Ik sta op de A9 bij het bord: Knooppunt Velsen 2200 meter. Ik mis mijn rechter achterwiel.  Zal de reactie van Frank niet herhalen 😉 Oef!
Frank heeft zo al wat te verduren gehad deze jaren, zal daar een andere keer wel eens een boekje over opendoen…

Hij heeft toen van huis uit alles geregeld en sleepbedrijf Vrolijk (hoe verzin je het… ) haalde mij op. Vrolijk was ik niet maar wel blij dat het zo was afgelopen. De aardige jongeman die zijn bed uit was gebeld had dit nog nooit beleefd en was verbaasd dat ik zo netjes aan de
kant stond. Waarop ik zei… zeg ook niet dat vrouwen niet kunnen autorijden! Geintje…
In plaats van om een uur of kwart voor een thuis te zijn, stond de klok op vier uur en je rolt niet meteen je bed in na zo’n avontuur. Een wijntje is dan wel het minste en vertellen.

Om kwart over acht ging de reis naar de nieuwe beurs in Alkmaar Gaaf Groen genaamd. Gaaf was het zeker maar ik heb het niet 100% zo beleefd. Losvliegende wielen die met veel lawaai verdwijnen zie je lang op je netvlies.
Maar alle complimenten voor Bea en haar compagnon ten aanzien van de organisatie van deze beurs en daar zullen we zeker weer aan meedoen. Sylvia, zij hielp mij deze dag, haalde mij op en bracht mij thuis. Zij droeg deze zondag voor de GVA want volgens mij was ik af en toe niet het toonbeeld van volledige interesse… 😉
Een week later was Sylvia weer van de partij nu samen met Elma; beide dames hielpen op de Frontier Gezondheidsdag en Elma reed ons naar Amsterdam en weer terug.
Dames, het was gezellig met jullie en dank voor jullie inzet.

honingVanaf nu rijd ik zelf weer, alles gaat weer gewoon verder en deze Volvo moet het nog maar nadoen zoveel kilometers voor de lezingen dat zeker gaat lukken maar de vorige is werkelijk overal geweest waar ik moest spreken.
De oude dank ik hartelijk ondanks het rare afscheid.

En toch zijn het heerlijke reiswagens en betrouwbaar want ook op drie wielen, en een beetje goed handelen 😉 ben ik zonder brokken aan de kant gekomen. Tjonge, alle Engeltjes ook hartelijk dank!
Saai leven?
Nee hoor!
Verhalen genoeg.

Eén tip nog:
Zondagmiddag 27 oktober organiseren Succesboeken en Stichting Gezond Verstand Avonden een middag met als thema ‘Kanker’. De middag wordt verzorgd in het midden van het land, de locatie is gemakkelijk bereikbaar en er is gelegenheid tot vrij
parkeren.
Er zullen diverse sprekers van zich laten horen. Nadere gegevens komen eerdaags, reserveer de datum alvast in je agenda als je interesse mocht hebben.
De volgende Gezond Verstand Middag gaan we in januari weer plannen dus deze middag is tevens de vierde en laatste zondagmiddag van dit jaar.

Veel leesplezier!
Anneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *