Peace of Heart op de dag van de Vrede. 1 jaar later..

20130922_022651Gisteren en vandaag is het precies een jaar geleden dat we op de internationale dag van de vrede en de dag van de herfst-equinox (dankdag) het Peace of Heart Vredesfestival werd gehouden. Een herhaling zat er dit jaar niet in. Echter de synchroniciteit dat sinds het prille begin van het ontstaan van het idee voor dit festival of the heart zo typeerde, was er ook gisteren weer op die magische dag 21 september. Ook hier de avond ervoor een gezellig feestje ter ere van Diana’s verjaardag. Onder de bezoekers mensen die we voor en tijdens het festival leerden kennen.
En nadat ik gisteren thuiskwam uit Den Haag, was er een feestje bij mijn goede vriend Ezri en zijn lieve vriendin Gemma. A-WPIP-MERCIS.jpg-for-web-largeOok weer een van de vele intense en liefdevolle vriendschappen die uit het Vredesfestival zijn voort gekomen. En waar peacecow2de meeste bezoekers, onderdeel uitmaakten van het team dat destijds mee hielp het festival vorm te geven. En waar een permacultuur groep uit is ontstaan. Het is maar een voorbeeld van de vele vruchtbare samenwerkingen, vriendschappen en zelfs relaties die voor, tijdens en na het festival zijn ontstaan. Het illustreert dat de rijkste grondstof voor  manifestatie van innerlijke rijkdom, Liefde en dankbaarheid is. Dat waren de voornaamste thema’s van het festival. De aanwezigen van toen, zullen begrijpen wat ik probeer te vertellen. En ik hoop een beetje van die fijne “thuis-energie” over te mogen brengen. Want World Peace is Possible

wpip in IndiaHet hart spreekt een universele taal. . Het universum geeft meteen aan dat het de boodschap uitstekend heeft verstaan! Sinds de geboorte van het idee om dit festival te organiseren is er een synchroniciteit die alles op liefdevolle wijze organisch mag ontstaan. (innerlijke) Vrede is hiervan een empirisch resultaat maar vanzelfsprekend is het niet.. Vrede, liefde en dankbaarheid zijn werkwoorden. Het is niet alleen maar lekker rustig om een vuurtje cumbaya zitten zingen. Het is een verzoek tot vertrouwen en overgave en dat betekent loslaten en aangaan wat er dan ontstaat. Anderen zijn spiegels van jezelf; kun je van iedereen houden die je ziet?

Het zal je verbazen hoe makkelijk wordt zodra je dit inzicht kunt integreren, het is een vorm van geestelijke aikido..

Wat ik eigenlijk gewoon wil zeggen is:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *