Minister President, mag ik even?

Beatrix-Rutte-621x328Ik zal meteen maar tot de kern komen. Ik ben op de hoogte van het bestaan van het Bilderberg genootschap, de Trilaterale Commissie en wat dies meer zij. Ben ook op de hoogte van de rol welke het Koningshuis hierin speelt, dat is niet bepaald een erg mooi aspect van de Oranjes. Ik ben behoorlijk geschrokken van de agenda voor de burgers van de gehele wereld die de wereldelite erop na houdt. Diep in uw hart wilt u deze volgens mij ook niet, maar u werkt wel mee aan verwezenlijking van deze agenda, waarvoor u een paar extra muntjes krijgt toegeworpen. U weet óók dat dit maar een onbenullige fooi is en waar het écht grote geld naar toe gaat, en ik weet dat ook. Die paar extra muntjes die u ontvangt zijn louter zwijggeld. In die zin bent u nét zo hard slaaf van dit systeem als wij allen.

runningmanDe wereldwijde economie is als een pyramidespel georganiseerd. Aan het hoofd staan mensen, die zich het alleenrecht hebben toegeëigend om het geld te creëren. Hier staat géén tegenprestatie tegenover, de intrinsieke waarde van ons geld is zo goed als nihil. Wij gewone mensen werken ons dagelijks uit de naad om met dit in feite ongedekte, waardeloze geld in ons dagelijks bestaan te kunnen voorzien. Een pyramidespel werkt alléén als er telkens méér wordt ingelegd. Dat doen wij, gewoon werkvolk, door jaar op jaar harder in de tredmolen te hollen. Zo ontstaat economische groei. Maar wij lopen al zo hard als wij maximaal kunnen, dit systeem loopt tegen haar eigen grenzen op. Een auto die al volgas rijdt, kun je niet nóg harder laten rijden.

illuminati_pyramid_organizationDe crisis bestaat eigenlijk niet, dat weet u ook. Wat bij miljoenen gewone mensen wordt weggehaald, komt bij een select gezelschap terecht. Het selecte gezelschap aan het hoofd van het wereldwijde pyramidespel, dat 25 jaar geleden 60% van alle rijkdom op aarde bezat, is dankzij het door henzelf bedachte neoliberalisme in korte tijd nog véél rijker geworden en zit nu boven de 75%.

Perspectief-op-een-participatiemaatschappijGeachte heer Rutte, luister naar uw geweten. U weet diep in uw hart dat dit niet klopt. Ik vraag u niet iets te DOEN, maar iets te LATEN. Namelijk nog langer meewerken aan de agenda van de boven u geplaatsten… U hoeft ze alleen maar uit te leggen dat het gewoon niet meer kan, dat de burgers van dit land het water tot aan de lippen staat. Laat u informeren door gewone mensen die uitvoerend werk doen, waar zij tegenop lopen. Verpleegsters, buschauffeurs, postbodes, politieagenten, onderwijzers, bouwvakkers, dát soort mensen. Neem hun goede raad ter harte. Op de uitvoerende werkvloer zit de écht inhoudelijke kennis, en deze mensen staan dicht bij de burger. Hun goede raad is gratis, en veel meer doordacht dan wat duurbetaalde adviesbureaus presenteren.

Dan komt het op de wat langere termijn helemaal goed met de participatiemaatschappij, het vertrouwen en de leefbaarheid in ons mooie land. U kunt het verschil maken meneer Rutte, ik raad u aan pak die kans!

Met vriendelijke groet,

Koen Tesselaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *