Machtigste bank ter wereld kondigt crash aan..

BISbankersVolgens de BIS Bank (Bank for International Settlements)  is de huidige situatie op de financiële markten zelfs nog slechter dan ten tijde van het faillissement van Lehman . Centrale banken hebben de controle van de schuld – tij verloren en opgeven : De waarschuwing van de BIS zou weleens de reden kunnen zijn waarom de Amerikaanse Federal Reserve heeft besloten om voor onbepaalde tijd de geldpersen op volle toeren te laten draaien.

Het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve om voor onbepaalde tijd  geld te drukken ( hier ) zou zijn ingegeven door “orders van bovenaf ” .

bank-for-international-settlements

Blijkbaar vermoeden de centrale banken dat het tij gaat keren en dat er waarschijnlijk geen ontkomen aan is. Sterker nog, ze zijn het overzicht kwijt en weten het niet meer, en varen alleen nog maar op korte termijn visie. Dit gaat helemaal fout

Vluchten kan niet meer..

invertedpyramidDe machtigste bank ter wereld , de Bank voor Internationale Betalingen ( BIS) publiceerde een paar dagen geleden in zijn kwartaalbericht voor het mogelijke einde van de monetaire geldstroom – en tegelijkertijd word de schuldencrisis wereldwijd en het effect op de bankbalansen van banken die haast geen buffer meer hebben maar wel moeten afboeken, door de BIS op de markt situatie als uiterst kritisch beschouwd.
De ” buitengewone maatregelen van de centrale banken ” – met een constant draaiende geldpers – hebben er eerder toe bijgedragen dat de financiële markten zijn gaan beseffen dat er geen weg terug meer is uit de neerwaartse spiraal van de fundamentele problemen die het huidig economisch stelsel bedreigen.

moneymastrsDuidelijke woorden die er kennelijk toe hebben geleid dat Ben Bernanke en de Federal Open Market Committee , de Fed  het te heet werd onder de voeten. Maar in plaats van kordaat te reageren op de  indicaties van de hoogte bancaire authoriteit, die nu formeel het einde aankondigt van de monetaire unie en de daaraan gekoppelde valuta,  doet de Fed of haar neus bloedt en gaan door op dezelfde manier als daarvoor.

Als we de BIS deskundigen mogen geloven dan is er tot zover  geen enkel probleem opgelost die een nog grotere wereldwijde economische crash dan die in 2008 zou kunnen afwenden.

Alle problemen worden alleen maar groter .

De geest is uit de fles en de BIS bank lijkt er geen grip op te hebben..

lehmanLeken we in 2008 nog de dans te ontspringen ondanks de honderden miljarden die Lehman in derivaten en en subprime obligaties  in haar val meenam. De bankwereld heeft zichzelf ondanks (of misschien mede dankzij) de bailouts en strakkere supervisie door de staat en internationale toezichthouders waaronder het IMF niet gebeterd en zijn hoge risico’s blijven nemen in extreme kredietvormen.


BIS veteraan zegt globale creditrate erger dan pre – Lehman

De in Zwitserland gevestigde ` bank van de centrale banken ‘ , zei dat de  jacht op rendement  beleggers massaal in hoog – risico- instrumenten , ” lokte een fenomeen dat doet denken aan de idiote uitbundigheid voorafgaand aan de wereldwijde financiële crisis ” .

bis building
The mission of the Bank for International Settlements (BIS) is to serve central banks in their pursuit of monetary and financial stability, to foster international cooperation in those areas and to act as a bank for central banks.

Dit gebeurt net als de Amerikaanse Federal Reserve begonnen is de dollar liquiditeit terug te trekken van globale markten , een buigpunt dat is beladen met gevaar en vragen is om problemen.

” Dit doet mij voor komen als een herhaling van 2007, maar nog erger , ” zegt William White , voormalig economisch hoofd van de BIS, beroemd om het voortijdig markeren en waarschuwen voor de banale gang van zaken in de bankwereld en financiële markten, die leidde tot de wereldwijde storm in 2008 .

Ondertussen ziet het er ook nog eens naar uit dat de crash van 2007 en de beurskrach van 1931 zich binnenkort allebei tegelijk gaan herhalen:

Deutsche-Bank-Frankfurt-am-MainDe Duitse Staatbank: Deutsche Bank AG, een van de grootste banken ter wereld staat op klappen. Iets dat in de huidige economische malaise metaforisch  te vergelijken is met een nucleaire tijdbom plaatsen op de Andreas breuklijn..

De Duitse regering heeft zijn staatsbanken moeten redden met een  bail out van belastinggeld nadat hun directies roekeloos miljarden aan subprime beleggingen vergokt hadden . Maar als deze staatsbank ten gaan onder , kunnen de gevolgen rampzalig zijn voor de gehele economie, wereldwijd.

Daar worden wij bij Soulvability natuurlijk niet vrolijk van, is er in plaats van al die banken die door ons via belastinggeld moeten worden gered (en die achteraf het redden niet waard zijn gebleken) nog een bank die óns redden kan, een bank waar we wél “blij” van worden?!

Jawel, er is ook nog steeds goed nieuws gelukkig: neem hier  maar eens een kijkje.

 

 

16 gedachten over “Machtigste bank ter wereld kondigt crash aan..”

 1. Dat staat wel helemaal NIET in het rapport van de BIS. En zelfs als het waar zou zijn zal het nooit op die manier in een rapport van de BIS staan. Ik weet niet waar jullie dat halen (en door een computerprogramma heel slecht laten vertalen). Het maakt jullie site even onbetrouwbaar als de Tarot-kaarten.

  1. Beste Jo, het spijt me te horen dat je tarotkaart legging niet aan je wensen zou hebben voldaan, of op een andere manier onbetrouwbaar is gebleken.
   Ik zal de plug-in even checken op bugs zo meteen. Probeer het morgen dan nog een keertje, it’s on the house 😉

   Hier is de voornaamste bron van dit artikel: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/09/19/biz-die-maechtigste-bank-der-welt-kuendigt-den-crash-an/

   Een andere bron die dit bevestigt is onderzoeksjournalist Joris Luyendijk. In een interview dat ook in het artikel is opgenomen:
   http://www.earthpedia.nl/dit-gaat-helemaal-fout/

   Het reguliere nieuws in Duitsland praat de politiek en grote financiële belanghebbenden minder naar de mond dan hier in Nederland gebeurt. Dit soort informatie zul je in Nederland via de officiële nieuwskanalen dus niet gauw aantreffen of pas veel later. Hoewel ik daar al wel verandering in zie komen. Wat de vertaling betreft, tja.. gezien het enthousiasme waarmee er wordt gedoneerd om ons te ondersteunen zodat we ons team uit kunnen breiden op een manier dat de reguliere media die kan, omdat zij hiertoe de middelen tot hun beschikking hebben…kan dat wel even gaan duren nog. Wat dat betreft sta ik er redelijk alleen voor. Je bent welkom me daar een handje in te helpen als je je er aan ergert, hoewel je aangeeft het originele artikel niet te kunnen vinden, laat staan lezen. Toch weet je me te vertellen dat het artikel door een slecht computerprogramma is vertaald. Wat niet klopt, maar dat verklaart misschien waarom je ook van mening bent dat de tarotkaarten niet kloppen!? Zie je, wij dienen het grote geld niet, maar de mensen. Die massaal een rad voor ogen gedraaid krijgen en daarin speelt staatscourant een grote rol. Wij krijgen massaal de rekening gepresenteerd van en door een combinatie van factoren, die voortkwam uit domme gewetenloze hebzucht van een kleine groep enerzijds en een nog kleiner groepje onvoorstelbaar rijke families die de kat op het spek hebben gebonden. In plaats van mee te betalen en verantwoordelijkheid te nemen ontspringt met name die laatste groep compleet de dans, en voeren de druk onder de bevolking zelfs verder op. Met op een paar landen na de politieke leiders en hun regeringen als puppets om hun koers verder uit te zetten.

   Verder beroep ik me op bronnen die ik persoonlijk regelmatig spreek die uit de financiële wereld komen of deze hebben geïnfiltreerd die bovenstaande alleen maar bevestigen. Welke ik niet nader kan noemen zonder dat dat consequenties zou hebben voor deze mensen.

   Bovendien weet ik niet of het je bedoeling was om je stelling in de eerste zin van je reactie te ontkrachten met de tweede zin, maar het komt op mij in je totale reactie over dat je je eigen onderbouwing minder belangrijk vindt dan die van een ander. En dat je het idee hebt dat als jij het niet kunt vinden, het allemaal flauwekul is, maakt me toch heel nieuwsgierig naar jouw search engine..

   Niettemin, je commentaar en betrokkenheid wordt gewaardeerd, maar iets meer nuance had wel gemogen.

   1. Ik hoef niet te gaan zoeken waar jullie artikel vandaan komt, ik ben gaan zoeken bij de Bank van Internationale Betalingen of het artikel klopt. En ik heb vastgesteld bij lezing van het rapport van de BIS (dat iedereen op internet kan nakijken) dat het pure fantasie is van de auteur. Het gaat me er dus helemaal niet om of de Duitsers geloofwaardiger zijn dan de Nederlanders. Het artikel is FOUT, uit de mouw geschud, ook de duim gezogen. Daar gaat het om. Het is dus wetenschappelijke bullshit en paniekzaaierij. Wellicht om te kunnen besluiten dat mijn geld beter is bij een betrouwbare bank, cfr. het slot van het artikel.
    Het feit dat in het artikel geen enkele zin geciteerd wordt uit het betreffende rapport zou al tot wantrouwen moeten leiden. Het feit dat een internationale financiële instelling efkens een crash gaat aankondigen die erger is dan die van 2008 zou pas een wereldwonder zijn.
    Iets helemaal anders is het artikel van onderzoeksjournalist Joris Luyendijk. Dat is gebaseerd op onderzoek ter plaatse, tientallen gesprekken met insiders. Daar doe ik mijn pet voor af, maar niet voor kwakzalvers. Ik ben overigens OOK van oordeel dat het verkeerd blijft lopen in de financiële wereld, dat er niets fundamenteels veranderd is en dat er dus weleens een nieuwe crash kan komen. Je hoeft daar niet voor te fantaseren.

  1. Haha, de ziel is een couchpatatoe met een familiezak chips op de heupen.. maar inderdaad de ziel wil ervaren. Zielen zouden staan te trappelen om in deze tijd te incarneren.. Dat zou ik dan wel weer eens willen zien met een grote zak chips (of in mijn geval nootjes) op een groot scherm. 😉

 2. Ik heb WEL de moeite genomen het kwartaalbericht te lezen en ik ben het met Jo eens: dit staat helemaal NIET in het kwartaalbericht van BIS. Die Duitse site heeft die moeite kennelijk ook niet genomen, dus linken naar die site maakt het nog niet waar. Jullie hebben ongetwijfeld een nobel doel voor ogen, maar ‘sloppy factchecking’ verhoogt jullie geloofwaardigheid niet, en dat is jammer.

  1. Dus wat je eigenlijk zegt is dat the Guardian en een hoop andere geronnomeerde officiële organen van de financiële wereld hun feiten ook niet op een rijtje hebben. De BIS bank heeft dit een paar maanden geleden al aangekaart. Check je eigen feiten nog even opnieuw. Ik kan wel alles wat hierover terug te vinden is op het internet hier onder elkaar gaan plempen, maar ik heb gelukkig meer te doen.

   http://www.theguardian.com/global/2013/jun/23/kickstarting-growth-threaten-stability-central-bank

   http://www.zerohedge.com/news/2013-06-23/bank-international-settlements-warns-monetary-kool-aid-party-over (in de ze link o.a.)

   The BIS message, as summarized by the FT, is that “central banks must head for the exit and stop trying to spur a global economic recovery… cheap and plentiful central bank money had merely bought time, warning that more bond buying would retard the global economy’s return to health by delaying adjustments to governments’ and households’ balance sheets.”

   Here is a better summary of the BIS’ unprecedented U-Turn on its 5 year long monetary strategy, in its own selected words:

   Can central banks now really do “whatever it takes”? As each day goes by, it seems less and less likely… Six years have passed since the eruption of the global financial crisis, yet robust, self-sustaining, well balanced growth still eludes the global economy. If there were an easy path to that goal, we would have found it by now.

   Monetary stimulus alone cannot provide the answer because the roots of the problem are not monetary. Hence, central banks must manage a return to their stabilisation role, allowing others to do the hard but essential work of adjustment.

   Many large corporations are using cheap bond funding to lengthen the duration of their liabilities instead of investing in new production capacity.

   Continued low interest rates and unconventional policies have made it easy for the private sector to postpone deleveraging, easy for the government to finance deficits, and easy for the authorities to delay needed reforms in the real economy and in the financial system.

   Overindebtedness is one of the major barriers on the path to growth after a financial crisis. Borrowing more year after year is not the cure…in some places it may be difficult to avoid an overall reduction in accommodation because some policies have clearly hit their limits.

   ——————————————————————————

   http://www.ft.com/cms/s/455af4a6-dc09-11e2-a861-00144feab7de,Authorised=false.html?_i_location=http%3A%2F%2Fwww.ft.com%2Fcms%2Fs%2F0%2F455af4a6-dc09-11e2-a861-00144feab7de.html%3Fsiteedition%3Duk&siteedition=uk&_i_referer=http%3A%2F%2Fwww.zerohedge.com%2Fnews%2F2013-06-23%2Fbank-international-settlements-warns-monetary-kool-aid-party-over#axzz2fuEe85Oy

   1. The Guardian en de BIS hebben hun feiten perfect op een rijtje. Maar die feiten zijn helemaal niet wat jullie Duitse autoriteit ervan gemaakt heeft. The Guardian en de BIS hebben het over de Quantitative Easing politiek (het drukken van geld) die de FED volgt sinds 2008. En dat die politiek best zou stoppen omdat de crisis bedwongen lijkt en men inflatie riskeert. Zij verdedigen dat de FED best zou beginnen om het gecreëerde geld terug te trekken (door het opkopen van staatsobligaties die in omloop zijn).
    De geciteerde bronnen geven dus absoluut geen geloofwaardigheid aan het artikel dat jullie reproduceren. Integendeel zelfs.

  1. Aha! Een complot 🙂 Zou wat zijn niet? Maar nee Luc, dit is geen reclame campagne, want inderdaad het zou dan inderdaad wel een hele slechte zijn. Tuurlijk maken we feitelijk reclame voor een organisatie die juist is opgericht als antwoord op het huidige bankensysteem en hun rol in de crisis, in elk geval iets waar iedereen het over eens is. Het is uit eigen overweging dat ik besloot de blije bank in het artikel te betrekken omdat het niet alleen maar negatief is in de economische ontwikkelingen, en dit vind ik daar een goed voorbeeld van. Wederom doe ik de oproep aan al degenen die zeggen hun feiten zo goed te checken en alles op een rijtje te hebben met nieuws te komen dat volledig klopt, en zodanig is gecheckt dat je je hoogstpersoonlijk hebt laten bevestigen door de bron van je informatie, inclusief leugendetector test, dat we ons als lezer niet meer hoeven af te vragen of het waar is..een beetje zoals het nieuws dat wereldwijd gedicteerd en “gecopypaste” wordt door Reuters en ANP als bron van de waarheid, want waarom zouden zij de waarheid verdraaien toch!? een van de redenen dat ik zelf op zoek ging naar de feiten achter het nieuws. We hebben een aantal hele goede bloggers die opinie schrijven voor Soulvability.nl We zijn zelf regelmatig ter plaatse om nieuwsfeiten persoonlijk te verslaan, maar voorlopig worden we ingehaald door ons succes, en brengen nog altijd met de zuiverste intentie onafhankelijk nieuws maar ook wij zijn niet feilloos, er komt veel op ons af, en we doen voorlopig nog alles op eigen kracht en uit eigen zak (waar in feite niks te halen valt) . Bij het nalezen van het artikel zijn we erachter gekomen dat de ruwe versie van het artikel is geplaatst. We gaan dit gauw in orde maken, en zullen dan nog eens heel goed naar de punten kijken die door meerdere van jullie inmiddels zijn aangevoerd. Over het algemeen zitten we goed bij de bronnen die we raadplegen, maar misschien is er toch iets over het hoofd gezien of verkeerd begrepen in de vertaling. Maar zoals gezegd voor actueel nieuws over bepaalde onderwerpen dat we ook brengen, ben ik juist op zoek naar mensen met goede journalistieke kwaliteiten. Als jullie onafhankelijke waarheidsvinding en bewustmakende informatie belangrijk vinden, voel je dan vrij om je aan te melden als redactielid. Naar info@soulvability.nl
   Bedankt voor jullie oplettendheid.

 3. Ik ben helemaal geen subject matter expert, maar welke passage in het rapport van de BIS bank stelt dat ” de huidige situatie op de financiële markten zelfs nog slechter dan ten tijde van het faillissement van Lehman is”? Ik snap dat die en die dat schrijft maar is het ook waar.. Onderzoek… Er is een hoop shit in deze wereld, absoluut, maar het aannemen van van alles en nog wat zorgt ook voor misstanden.. Check je feiten en dan is er nog zat ellende om aan de kaak te stellen (ja ook op het gebied van economie).

 4. Op de “economenscholen” die ik heb bezocht, werd mij nog Economie Oude Stijl geleerd.
  Eén van de pijlers daaronder was, de boerenwijsheid dat gemiddeld 1 op de 4 jaar een jaar van tegenvallers is.
  In de voorafgaande 3 jaar moet je dus voldoende buffers opbouwen om dat magere jaar op te kunnen vangen.
  (Naar analogie is er eveneens gemiddeld 1 op de 4 jaar een jaar van meevallers.)
  Op de aandelenbeurzen was dat destijds dan ook nog een heel normaal verschijnsel. Grote fondsen zoals Unilever en AKZO Nobel stonden bekend als “cyclische fondsen” -dat wil zeggen: hun koersen stegen een aantal jaren; en vervolgens zakten ze weer een beetje in- en een fenomeen als de Varkenscyclus was verplichte kost in de economielessen.

  Tevens hadden economen “Oude Stijl” een keer ontdekt, dat zo ’n vierjarig patroon zich in macro-economische ook voordoet: op elke periode van 15 à 16 jaar, is er een periode van 4 jaar waarin het economisch gemiddeld slechter gaat dan in de omringende 12 jaren. Een recessie, dus.

  Helaas bedacht één of andere idioot in de jaren ’90 van de vorige eeuw de Nieuwe Economie. Deze werd geacht te behelzen, dat -dankzij de de dotcom bedrijven en de handel in derivaten- bomen tot in de hemel konden groeien en er nooit meer economische krimp zou zijn!
  Nina Brink heeft die zeepbel doorgeprikt, maar dat werd haar niet in dank afgenomen en de beurshaaien hebben die zeepbel, zo snel ze konden, opnieuw geblazen; nog groter dan de vorige!

  Het gevolg is dat de economie van Europa en de VS nu voor ongeveer driekwart uit de handel in derivaten bestaat. In tegenstelling tot grondstoffen, arbeid, goederen en diensten, vertegenwoordigen die derivaten echter GEEN REËLE WAARDEN!
  De handel erin heeft daardoor, in de afgelopen 20 jaar, gezorgd voor een stille inflatie van circa 300%!
  Er zijn geen banen naar Azië geëxporteerd omdat arbeid daar zo goedkoop is; die banen zijn geëxporteerd doordat Europa en de VS, als gevolg van die enorme inflatie,zichzelf uit de markt hebben geprijsd!

  Ondertussen zijn die cycli, waarin ik nog ben opgeleid, gewoon door gegaan.Alleen zijn de termijnen veranderd als gevolg van ingrepen van centrale banken.
  Ongeveer twee jaar geleden heb ik die 4- en 16-jaarlijkse cycli gecorrigeerd voor die ingrepen door de centrale banken. Ik kwam toen tot de voorspelling dat voor Europa en de VS 2013 het jaar is waarin de recessie haar dieptepunt bereikt. Hoe lang dat dieptepunt gaat duren weet ik niet precies; maar volgens dezelfde voorspelling gaan de z.g. BRIC landen (Brazilië, Rusland, India en China; thans de snelst groeiende economiën) die klap in 2016 voelen!

  Het eerste deel van mijn voorspelling is al uitgekomen.
  De waarschuwing van de BIS in bovenstaand artikel versterkt mijn vermoeden, dat het tweede deel van mijn voorspelling ook gaat uitkomen . . .

  (Overigens is het tij wel degelijk te keren! Wie daarover meer wil weten, moet mij dat maar even laten weten.)

 5. Gezien de andere reacties en mijn eigen zoektocht in de download sectie van de BIS is het een aanrader voor de redactie om de originele bronnen zelf ook te raadplegen en te citeren. Dan hoef je je ook niet achter the Guardian te verschuilen.

  Doe zelf je werk. Waar staat het nu exact ?

  1. Barry wij zijn bekend met de originele bronnen. Het is taaie kost, maar het staat er allemaal in, hoewel in bedekte termen, maar is de moeite van het verdiepen waard.
   Je advies zelf je werk doen zou ik graag als oneliner willen overnemen, naar iedereen. Het artikel is er in gezet als motivator om je eigen onderzoek te doen.
   Hoewel een upgrade van het artikel spoedig volgt, blijft dit wel het standpunt achter dit artikel. Neem niks voor waar aan, doe je eigen onderzoek.
   Het is niet ons doel een verlengstuk van de televisie te worden waar passief informatie kan worden geconsumeerd, en je ook niet de prikkel krijgt deze informatie voor jezelf te verifiëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *