Handige brochure voor gemeenschapstuinen

Via Facebook zijn een aantal mensen begonnen om samen documenten te vertalen en op te maken om daarmee de permacultuur en transition town groepen te ondersteunen. Het eerste concrete resultaat daarvan is beschikbaar gekomen in de vorm van een prachtige pdf brochure: ‘De voordelen van gemeenschapstuinen’.

VoordelenBuurttuinen1Een handig middel voor groepen om te gebruiken naar buurtbewoners, gemeente en politici toe. Op een heldere en overzichtelijke manier staan tien aansprekende voordelen van gemeenschapstuinen genoemd:

  1. Gemeentelijke kostenbesparing
  2. Parken op zakformaat
  3. Lichaamsbeweging
  4. Verbeterde diëten
  5. Voedselproductie
  6. Stedelijke ecosysteem beter
  7. Jeugdeducatie
  8. Culturele kansen
  9. De therapeutische werking van tuinen
  10. Criminaliteitspreventie

Voel je vrij om de brochure te downloaden en te gebruiken zo goed als je kan. Als je onopgemaakte tekst nodig hebt, dan is hier een link naar een Google-document. Vergeet niet te vermelden hoe je aan dit document bent gekomen (via Soulvability.nl) en om de makers een bedankje te sturen

Als dit je inspireert om mee te doen, wordt dan vooral lid van de Facebookgroep Permacultuur.

Met hartelijke dank aan Douwe Beerda
en de FB-groep Permacultuur

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *