Pompoen butternutsoep

pompoensoepieBenodigdheden:
3 kleine butternut pompoenen (of aangepast aan het formaat)
3 uien
6 tomaten
1 rode peper
verse kurkuma
kerrie
peper
Keltisch zeezout
ghee

Werkwijze:
pompoensoep ingredientenSmelt de ghee in de pan en doe daar het Keltisch zeezout bij. Voeg de gesneden uien, rode peper zonder de zaden, kurkuma (twee à drie plakjes in blokjes zonder de schil), peper en kerrie toe.
Roer de inhoud van de pan goed door elkaar. Wanneer de uien glazig zijn doe je de schoongeschrobde en in blokjes gesneden pompoen erbij en breng alles, net aan onder water, aan de kook. Zet vervolgens het vuur zachter. Was de tomaten en snijd ze in stukken. Als de pompoen beetgaar is, voeg je de tomaten toe. Goed doorroeren en als laatste handeling maal je de soep fijn in een blender of keukenmachine of met een staafmixer. Zet de pan nog even op het vuur om de soep goed door te warmen.
Een pittige soep voor de wat koudere dagen! Eet smakelijk!

Meer soeprecepten in het boek: Help, er zit een pastinaak in mijn soep
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872527&PC=4A323B24

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *