Obama heeft vinger op de knop van de bom onder de wereldeconomie.

headbuttsego van ObamaAmerika loopt weer tegen het feit aan dat de schuldengrens die toegestaan is weer bereikt is. Half oktober is er nog hooguit 50 miljard cash voor de Amerikaanse overheid. Obama weigert te onderhandelen met de Republikeinen en gaat nu de zaak op de spits drijven. Dit kan in oktober tot paniek gaan leiden, met als gevolg een enorme dip in de beurzen.
Vooralsnog lijken de republikeinen namelijk niet onder de indruk van de dreiging van een eventuele sluiting van de federale overheid en het niet nakomen van betalingsverplichtingen van de Amerikaanse overheid. De opstelling van Obama en de senatoren lijkt veel op dat van eigenwijze kinderen. Het vervelende echter is dat deze kinderen wel met de rode knop spelen. De rode knop van de bom onder de wereldeconomie. Overigens is er nog geen paniek bij beleggers. Tot nu toe is het altijd te elfder ure wel goed gekomen. Men gaat er vanuit dat dit nu ook weer gaat gebeuren. Ik durf daar niet zo zeker van te zijn. Dat zou van senatoren verwachten dat ze verder kijken dan hun ego. “Make no mistake” dat dit een uitgangspunt is dat veel vraagt van deze mensen. Heel dat spel dat ze spelen is één egotripperij. Wie nu nog toegeeft, is de knipperbol die toegeeft onder druk.

Tom Lassing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *