Appelazijn

Appelazijn, een oud natuurlijk middeltje met een veelzijdige werking uit grootmoeders tijd.
Het helpt tegen erg veel kwaaltjes en kan deze ook goed helpen voorkomen.
Appelazijn is op vele manieren toe te passen en daarnaast is het gezond en nog goed betaalbaar ook.

appelazijn

Appelazijn zou eigenlijk standaard in elk huishouden te vinden moeten zijn. Dit natuurlijke middel dat gemaakt is van appels, is zo veelzijdig dat het bij iedereen altijd wel een keer van pas komt.
Zo kan appelazijn onder andere verlichting bieden bij reumatische klachten vanwege de ontstekingsremmende werking, appelazijn bevorderd ook de spijsvertering en kan helpen bij een te hoge bloeddruk. Wanneer Appelazijn wordt vermengd met water en wat honing ontstaat er een drankje dat erg goed werkt tegen keelpijn. Maar waar appelazijn vooral bekend om staat is als een hulpmiddel bij het afvallen. Mensen die graag nog even wat extra (of de laatste) kilo’s kwijt willen kunnen baat hebben bij het nemen van deze azijnsoort. Appelazijn zorgt er namelijk voor dat het lichaam minder vetten opneemt en het zorgt voor een remming van het hongergevoel. Daarnaast is een appelazijnkuur ook aan te raden wanneer u het lichaam van binnen wilt reinigen (detoxen). Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarbij appelazijn op een natuurlijke manier kan bijdragen aan uw gezondheid.

 

Appelazijn wordt ook vaak als hulpmiddel gebruikt bij dieren. Menig paard, hond en vogel krijgt van zijn eigenaar wat vloeibare appelazijn door het voer of drinkwater. Het helpt de weerstand verbeteren en het zou helpen de gewrichten soepel te houden, wat bijvoorbeeld bij oudere dieren nodig kan zijn. Naast dat het dier ook van binnen wordt gereinigd verminderd appelazijn ook de aantrekking van onder andere vliegen, vlooien en teken, hiervoor kan de vacht van het dier eventueel ook gewassen worden met een mengsel van water en appelazijn. Op die manier kunnen huisdieren op een natuurlijke manier worden beschermd.

Een ander groot voordeel van appelazijn is dat het een natuurproduct is en dat er dus geen chemische stoffen inzitten.
Hierdoor kunt u dus op een natuurlijke manier uw lichaam reinigen en deze helpen om optimaal te functioneren. Daarnaast is appelazijn een bron van vitaminen en mineralen, deze blijven vanuit de appels namelijk gewoon behouden.

Vloeibare appelazijn is te koop in veel gezondheidswinkels, biologische winkels en in de grotere supermarkten (het staat dan meestal gewoon in het schap bij de andere azijnsoorten), maar het is ook online te vinden. Bij vloeibare appelazijn kan nog onderscheid worden gemaakt tussen heldere en troebele appelazijn. De troebele (en dus onbewerkte) appelazijn heeft hierbij de beste werking. Een flesje appelazijn kost meestal slechts enkele euro’s. Voor een product dat zo veelzijdig is, is dat zeer goedkoop en zeker het proberen waard.

Appelazijn is ook verkrijgbaar in capsules en pillen. Deze appelazijnsupplementen zijn meestal gericht op afvallen en worden dan ook vaak gecombineerd met andere middelen (zoals chroom) die kunnen bijdragen aan gewichtsverlies. Deze pillen en capsules kunnen wel werken maar doordat er maar een kleine bewerkte hoeveelheid in zit heeft dit over het algemeen en minder goede werking dan de pure (en troebele) appelazijn. De prijs van appelazijn pillen en capsules verschilt heel erg en is vaak duurder dan de vloeibare variant. Een voordeel van de appelazijn capsules en pillen is dat de zure smaak niet wordt geproefd en dat het zuur niet in aanraking komt met het tandglazuur.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *