Ben jij een wayseer?


ATTENTIE: Alle systembusters, regelbrekers, friskijkers en denkers, changemakers en rotzooischoppers. Alle vrije zielen en pioniers… Alles wat het establishment je aanhoudend wijs probeert te maken wat er mis is met je – is eigenlijk wat er klopt aan jou..

http://WayseerManifesto.com

40 gedachten over “Ben jij een wayseer?”

 1. Bob Marley – One Love

  &

  The Mystery of Love 1/3 (Met nl ondertitels)

  The Mystery of Love 2/3

  The Mystery of Love 3/3

  Saludos del corazon para todos,

  Pablo

 2. Frequencies Sound + Vibration = Secret Geometry

  en de docu over Cymatica

  Cymatics – Bringing Matter to Life With Sound owned by: pf. hans jenny

  Saluditos del corazon/hartegroet,

  Pablito

 3. De Hopi Profetieën

  http://home.iae.nl/users/lightnet/celestial/Hopi-Indianen/Hopi.htm

  &

  http://maya.inspirell.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=187%3Ade-hopi-profetie&catid=61&Itemid=93&lang=nl

  Big Eagle, opperhoofd van de Eagle-clan der indianen, zei in een toespraak tot het blanke opperhoofd van Washington op 4 juli 1912 dit:

  “Want de Aarde is onze Moeder
  Als walvissen en dolfijnen dood aanspoelen aan de kusten,
  zwermen sprinkhanen de oogsten verslinden,
  legers mieren verdwaasd rondtrekken,
  trekvogels niet meer weten hoe ze moeten terugkeren naar hun plek van vertrek,
  bijen en vlinders uitsterven door vergiftiging van bloemen en bomen,
  als vele soorten planten en dieren zich terugtrekken uit het leven,
  weet dan blanke broeder, dat de laatste dagen van de aarde zijn aangebroken.

  Besef dat de boodschap die uw rode broeders u brengen om de aarde en alle levende wezens lief te hebben de enige mogelijkheid is tot overleving.

  De aarde is onze moeder en als u haar blijft verkrachten en leegroven,
  zal ze binnen honderd jaar haar kracht tonen.
  Dan zullen de aarde en de zee gaan beven,
  de rivieren als ratelslangen woest met hun staart slaan,
  zal de droogte uw oogst doen mislukken
  en zullen oorlogen over heel de wereld razen.
  Water zal uw land binnenstromen
  en hete, roodgloeiende modderstromen uit vuurspuwende bergen zullen over uw huizen komen.

  Als u deze verschijnselen ziet, weet dan blanke broeder, dat een terugweg niet meer mogelijk is.”

 4. Meditatie

  De uitkomst van een onderzoek welks is uitgevoerd in de jaren zestig door de Amerikaanse fysioloog Robert Keith Wallace is:
  De transcendentale toestand, die zich kort na het begin van de meditatie voordoet, gekenmerkt wordt door een toename van de alfagolven-activiteiten in de frontale en centrale hersenkwabben. Men kwam toen voor het eerst met natuurwetenschappelijke methoden de veranderingen in lichaam en geest op het spoor die tijdens de meditatie fasen optreden.
  Uit slaap- en droomonderzoeken weet men dat zich in deze beide bewustzijnstoestanden belangrijke ontstressingsprocessen voltrekken en spanningen van de dag verwerkt kunnen worden. Met name in een bepaalde fase van diepe slaap, die per nacht vier of vijf keer twintig minuten lang optreedt, worden onze hersenen zeer actief. De oogappels bewegen plotseling snel heen en weer, alsof ze een imaginaire pingpongbal volgen. De slaaponderzoekers noemen die de REM-fase, Rapid Eye Movement.
  Zo blijken meditatieve toestanden ook te werken. Ze zijn geschikt om diepgewortelde stresssymptomen op te lossen en dragen ertoe bij lichaam en te ontspannen en te herstellen. Tijdens de transcendentale toestand gebeurt echter aanzienlijk meer dan in droomfase. De regelmatige alfagolven duiden erop dat ons bewustzijn tijdens de meditatie klaarwakker is. Het constante alfaritme breidt zich al enkele minuten na het begin van de meditatie uit over de middenhersenen en de voorhoofdskwab en heeft daar een harmoniërende uitwerking en wordt ook wel als isomorfisme omschreven. In de harmonie van de alfagolven (gewoonlijk 8-9 Hertz) gebeurt iets wat sommige wetenschappers met verbazing vervult: de trillingen betrekken de gewoonlijk minder actieve hersenhelft erbij en waardoor de processen in beide hersenhelften worden gesynchroniseerd.
  Dat is belangrijk, want de linkerhersenhelft die bij de mens dominant is, is volgens de meest recente inzichten verantwoordelijk voor het analytisch-logisch denken. In de rechterhersenhelft verlopen de creatief-abstracte processen; daar schijnt de intuïtie, de toegang tot fijnere bewustzijnstoestanden gelokaliseerd te zijn.
  Na een hele reeks van onderzoekingen neemt dr. Bernard Glueck aan dat tijdens een bepaalde fase van de meditatie enkele miljarden hersencellen in de rechterhersenhelft bij het actieve netwerk worden betrokken. Als deze veronderstelling juist is, kan daarmee de expansie van de bewuste waaktoestand en van het vermogen tot verwerking worden verklaard.
  Meditatie kan dus de hersenen op talrijke positieve manieren beïnvloeden. De fysieke gevolgen van even ergens rustig zitten en je op je innerlijk concentreren blijken onvoorstelbaar veel omvattend te zijn.
  Het heeft lang geduurd voor dit raadsel werd opgelost in het Westen. De onderzoekers moesten opboksen tegen de westerse aanname dat meditatie een mystieke of op zijn best een religieuze praktijk was. Tegenwoordig beseffen de onderzoekers echter dat door meditatie zowel de prefrontale cortex – de zetel van het hogere denken – wordt geactiveerd als ook de vrijlating van neurotransmitters wordt gestimuleerd, met inbegrip van dopamine, serotonine, oxytocine en hersenopiaten. Al deze stoffen, die van nature in de hersenen voorkomen, kunnen we koppelen aan verschillende aspecten van geluk. Dopamine heeft een kalmerende uitwerking; serotonine wordt verbonden aan en groter gevoel van eigenwaarde; oxytocine wordt inmiddels als het genotshormoon beschouwd (met hogere concentraties wanneer iemand xexueel opgewonden is); opiaten zijn de lichaamseigen pijnstillers die onder het roesgevoel veroorzaken dat sporters na een zware inspanning kennen. Als we door meditatie een hogere concentratie van dit soort neurotransmitters teweeg kunnen brengen, ligt het voor de hand dat meditatie ook een doeltreffender manier moet zijn om de predispositie van de hersenen voor geluk te beïnvloeden. Er bestaat geen enkel (artificieel) geneesmiddel dat gelijktijdig de gecoördineerde vrijlating van al deze stoffen kan choreograferen.

  &

  Neuron & Dendriet

  Een neuron is met elk ander neuron verbonden door miljoenen draden die zich vertakken in duizenden vezels per cel. Dit vormt een reusachtig netwerk. De vezels, die DENDRIETEN genoemd worden, ontspruiten uit een cel zoals de takken aan de stam van een boom ontspruiten, het woord ‘dendriet’ is afgeleid van het Griekse woord voor boom.
  Hoewel dit een hechte en stabiele indruk zou kunnen maken, ondergaat dit netwerk (van dendrieten) onophoudelijk veranderingen. En zelfs als een neuron gelijk zou kunnen blijven, zonder nieuwe takken te vormen, zouden signalen die door de dendrieten stromen geen moment gelijk zijn. Overal ontstaan elektrische impulsen, die veranderingen ondergaan zodra wij een nieuwe gedachte denken. Onze hersenen zijn als een telefooncentrale die duizenden gesprekken per seconde verwerkt. Het voornaamste verschil is dat de kabels in ons zenuwstelsel onstabiel zijn en met elke ervaringsmoment – zowel innerlijk als uiterlijk – hun moleculen veranderen. De draden zijn immers niet gemaakt van koper, maar bestaan uit vloeibare vetten, water en elektrolyten en de elektrische impulsen die erdoorheen gaan. Eén enkele gedachte is een ingewikkelder aangelegenheid dan het opzoeken van één enkel telefoongesprek in alle gespreken die wereldwijd worden gevoerd. En terwijl we erin slagen die prestatie op elektrisch niveau te leveren, wellen in de hersenen ook voortdurend chemische boodschappen op. De ene dendriet is niet vast geknopt aan de andere – tussen twee dendrieten bevindt zich altijd een kleine open ruimte. Elke boodschap moet een manier zien te ontdekken om deze kloof, die synaps wordt genoemd, te overbruggen; anders zouden de neuronen geïsoleerd zijn en niet met elkaar kunnen communiceren. Elektriciteit springt niet over de open ruimte heen – daarvoor is de voltage te gering. In plaats daarvan worden bepaalde chemische stoffen aan de andere kant van de synaps afgegeven en aan de andere kant opgenomen. Tot deze chemische stoffen, die neurotransmitters worden genoemd, behoren dopamine en serotonine.
  Te midden van deze chaotische wervelingen van chemicaliën en elektronen heeft niemand ooit een herinnering aangetroffen. Herinneringen zijn vaste gegevens. Ik kan mij het gezicht van een vriend(in) alleen herinneren door het intact naar boven te halen, niet bij stukken en beetjes. Waar moet ik naar toe gaan om dat te doen?
  In elk geval niet naar de onweersbui in de hersenen. Er is in mijn hersenen geen neuron te vinden dat twintig jaar oud is. Moleculen van vet, eiwitten en suikers zijn als trekvogels door mijn hersenen gegaan, hebben er iets aan toegevoegd en zijn na een poosje weer vertrokken.
  Hoewel we de geheugencentra in de hersenen kunnen lokaliseren, heeft niemand ooit kunnen bewijzen dat de herinneringen daar opgeslagen liggen. We nemen aan dat dit het geval is, maar hoe werkt het? Het opslaan van een herinnering in neuronen is als opslaan van herinneringen in water. In feite zijn de hersenen zo vloeibaar dat ze, als ze gehomogeniseerd zouden worden, evenveel vocht zouden blijken te bevatten als een banaan of een kom havermout. Ons bloed bevat meer vaste stoffen dan de hersenen. Er is geen bewijs voor de theorie dat we herinneringen opslaan zoals we gegevens opslaan in het geheugen van een computer, door kleine hoeveelheden informatie in te printen in de microchip.
  Dat is dezelfde muur waar Einstein en andere grondleggers van de kwantumfysica tegenop liepen. Een neuron is een slechte opslagplaats voor een herinnering, omdat de moleculen ervan in feite geen concrete materie zijn, maar patronen van onzichtbare energie, gegroepeerd tot ogenschijnlijke deeltjes. Deze pakketjes van energie kunnen zich alleen handhaven op het kwantum-niveau; als we nog dieper doordringen, tot het virtueel niveau, vallen ook de patronen uiteen, de energie vervaagt tot schimmige trillingen en vervolgens tot niets. Kunnen herinneringen opgeslagen in NIETS?
  Het antwoord is ‘ JA’. Toen ik mij het gezicht van mijn vriend(in) herinnerde, maakte ik een reis naar het ‘niets’ en haalde hem/haar uit het ‘niets’ tevoorschijn. Om deze reis te maken, of in elk geval er aan te beginnen, gebruikte ik mijn hersenen. Maar het waren niet mijn hersenen die zich het gezicht herinnerden, zoals de muziek die ik in mijn auto hoor zich niet in de radio begint. De hersenen lijken
  Herinneringen op te vangen vanuit een andere bron, net als de radio. Omdat die bron niet in de stoffelijke wereld gelokaliseerd kan worden, wordt het reële bestaan ervan door de wetenschap niet erkend, met uitzondering van de kwantumfysica, die dit ‘niet’ het virtueel domein noemen.

 5. Dit is een aanrader , Gregg Braden en de taal van het Universum, wij zijn allen een. Hou van elkaar en wens het mooiste voor de wereld na het kijken van deze documentaire.

  1. Hola amor,

   Gregg heeft altijd hele interessante presentaties.
   Ik ga deze presentatie zodirect bekijken.
   Kan ik weer de energie van mijn alma/ziel weer positief opladen, na alle Luciefriaanse en NWO boodschappen.

   usted es un tesoro/je bent een schat Amor/Love.

   Saluditos del ♥♥♥♥♥♥♥♥♥,

   Pablo

   1. Dat van die babytjes is een prachtig stukje, de kracht van Liefde, hier nog wat leuks van Heart Math.

    De verandering die we tegemoet gaan of eigenlijk in zitten als mens is denk ik dat de hartenergie aan het groeien is. En daar kan geen naarling tegen op Pablo, dat weten ze, zij die dat niet kunnen evenaren zullen zich even heftig verzetten, daarna komt het goed. Peace Love Hope Trust,

    http://www.youtube.com/watch?v=33IiYb8htHk
    Geen ontkennen meer aan en tijd om het toe te gaan passen. Als je dan bedenk dat wij allen uit water bestaan, en tussen de mens waterdamp zit dan zijn wij ook daar allen een.
    Spreek je zondag lieve Pablo! (maak je niet te druk om hen) Liefs Love

  1. Mooi gezegd en geschreven Amor,

   Van jouw bijdragen gaat het ook regenen zonnestralen in al mijn atomen en mi alma/ziel

   Saluditos del ♥♥♥♥♥♥♥♥♥,

   Pablo

 6. Hola aloha querida/lieve AMOR/love,

  Ik ben bij dat jij je altruïstische en humane levenswijze blijft uiten op Bovendien.
  Jouw levenswijze klinkt als ♫♥ in mijn oren en in mijn ziel en is de beste remedie t.o.v. de Luciferiaanse boodschap van Elias.

  Elias bagateliseert nu ook, dat hij even van slag was, want ik heb contact gehad met Nexus en die meldde dat Elias aardig ontdaan was. Tevens zegt mij dat genoeg over de kracht van zijn zielen-energie.

  Nexus ging tijdens ons telefonsich gesprek Elias verdedigen en hij gebruikte o.a. het argument, dat Jezus altijd zijn wang keerde naar zijn vijanden en niet oordeelde.

  En dit was mijn response:

  Enneh over Jezus zei jij gisteren dat hij altijd zijn wang keerde naar zijn vijanden.
  Maar ik heb ook gelezen dat hij de geldwisselaars (de eerste banksters) uit een tempel weg joeg en dat ging niet op een zachtzinnige wijze.
  Echter ik sta volledig achter je pacifistische zienswijze, want die is volgens mijn gevoel gevormd vanuit jouw hart.

  En vaak ontwijkt Elias ook vragen van anderen door zijn Jezus te raadplegen en te citeren en dat vind ik heel zwak en slap van Elias.

  Grappig jij hebt de site van Jeroen al verkent, want ik zag je altruïstische reactie over de stalke. Ik wasook al van plan Jeroen zijn site te lezen.
  Jeroen verwoord heel mooi en openbaart/onthult op een prachtige wijze het Luciferiaanse gedachtegoed van Elias zijn Jezus.

  Elias en zijn Jezus verkondigen altijd niet te oordelen, maar zij beiden doen dat wel. Of zij het alleen recht hebben om een waarde oordel te vellen.

  Elias is woordenkunstenaar en pure letterverkenner.

  Ik heb mij ook nu voorgenomen niet meer Elias zijn artiekelen te lezen en in vervolg alleen die van Nexus en Martien.
  Ik heb zijn Update ook niet gelezen, want na de eerste zin van hem, HEILIGE HUISJES, toen wist ik al hoe laat het was.
  Hiervoor verkondigde Elias en zijn Grote Vriend daarboven, dat we juist dualitiet moesten ontwijken…..
  Ik zal nog een keer een ervaring plaatsen welks ik vandaag heb opgedaan met een jongen Turkse uit de supermarkt, want Emanel was er niet vandaag. De Turkse jongeman en ik begonnen over voedsel te praten en hij was de vakken en de koelcompartimenten van de groente afdeling aan het bijvullen. Op dat moment ontstond er een gesprek tussen hem en mijn ziel over voedsel.
  Hij was o.a. kant klare salades in plastic bakken aan het bijvullen en toen heb ik hem geattendeerd op de E-nummers en hem geïnformeerd wat voor rotzooi E-nummers zijn. In de Cesar salade, daar zaten meer dan 10 E-nummers 🙁 :-(. En daarop begonnen wij ook nog eens over de Illuminati te praten en hij was daar aarig van op de hoogte en hij noemde ze de Killuminati. Hij vertelde dat de huidige Turkse regering alleen uit Illuminati mensen bestond. Hij was ook van mening dat de Koran is geschreven door de Illuminati.
  Vorig week paste hij in zijn vrije tijd op een van zijn neefjes en zijn neefje wilde MTV kijken en weet je wat hij over de Videoclips van MTV zei? Hij zei, dat het erop leek dat hij naar porno zat te kijken en dat het een vorm van mind control was. We hebben ruim een uur gesproken over de streken van de Illuminati en ik bracht tevens Elias zijn artikel ter sprake. En hij reageerde net zoals jij en ik. Zij noemen de anti christ de Dajal en engelen zoals Lucifer een Djin.

  En om dit bericht positief af te sluiten in het kader van onvoorwaardelijke liefde, doe ik je de onderstaande link toekomen over de nomadische zoutmannen uit Tibet.

  De zoutmannen van Tibet

  http://www.boublog.nl/2012/02/23/de-zoutmannen-van-tibet/

  en vanavond ga ik de bijgesloten documentaire bekijken.

  en als aller laatste overdracht mijnerzijds, hierbij nog een muziekale noot ♫♥♫♥♫♥

  SASKIA LAROO / trumpet + ANNE – vanschothorst / harp and soul

  Saluditos del corazon,

  Pablo

   1. Halo Señor Paul van der Sluis,

    Ik dank je hartelijk voor de leestip.
    Op dit moment heb ik nog enkele boeken te lezen, Maar daarna ga ik op zoek naar de twee boeken, die jij mij aanraadt om te lezen. Is “Modest” ook geschreven door Tonny Stubbs?

    Saludos en geniet vooral van je verkenningstocht op deze prachtige wonderbaarlijke planeet.

    Home – Full version (ENG/RUS subtitles) HD 1080p

    Pablo een Polder Latino 😉

   2. Hallo Paul,
    Fijne site om te bezoeken, met liefde gemaakt zo te voelen.
    Is dit boek bedoeld om te leren channelen of zijn het echt tips voor het bestaan zeg maar, dat vind ik niet echt terug als ik het google.
    En dank dat u ons deze links laat plaatsen. Ik hoop dat mensen er iets aan hebben.
    Groet, Love.

    1. Hallo Love, Mooie “nick” 🙂

     Jij (en iedereen trouwens) bent van harte welkom, ik geniet van de dialoog tussen jou en Pablo.
     Zoals je misschien bij mijn profiel hebt kunnen lezen, ik heb van kind af spiritueel in het leven gestaan, maar wel vanuit een intense liefde voor de natuur en al het leven. Ik ben een bruggenbouwer, mijn intentie met Soulvability is om te verbinden, liefde is mijn ijkpunt. Wat niet wegneemt dat indien liefdevol handelen het vereist, ik degenen die duurzaam polariserend de boel ontwrichten, met Liefde daarvan doordring.. Maar nooit vruchteloos. 🙂
     Ben ook blij met jullie input. Ik denk zeker wel dat mensen er iets aan kunnen hebben. Delen en uitwisselen is een belangrijk onderdeel van verbinden.
     Het ontgaat me even welk boek je bedoelt.. maar volgens mij bedoel je An Ascension handbook.

     Het is zéker veel meer dan een boek dat je leert om te channelen. Het boek is in feite wel gechanneld, en wel door Serapis. Doel van het boek is voornamelijk volledig bewustzijn waarmee je je kunt afstemmen op je hoogste natuur die resoneert in eenheid met de Bron. En hoe je dit kunt doen door de frequentie van je energielichaam te verhogen, naar het punt dat je jezelf hebt gerealiseerd als volledig bewust Meester over de hogere dimensies.
     Ok, klinkt vaag, maar daarom is het gewoon een kwestie van het boek lezen. Niet aanmatigend bedoeld maar zat er nooit naast als ik iemand een boek aanraadde. 🙂 Intuïtief verkregen info laat zich lastig in woord verklaren..

     Harte groet, Paul

     1. Hallo Paul,
      Nee hoor dat klinkt niet vaag, maar redelijk herkenbaar!
      Fijn dat je geniet van de dialoog, en ook fijn om te weten dat wij hier welkom zijn. Dank.
      We gaan elkaar vaak spreken denk ik.
      Harte groet Love.

     2. Zo Paul.. jij bent sneller dan het Licht!
      Dank! 🙂

      ( beide zijn niet zelf bedacht maar heb ik geregen. )
      Liefs mooie naam

 7. Kwantumfysica & Vedanta

  India kent al duizenden jaren een sterke niet-dualistische traditie, die ‘vedanta’ wordt genoemd. Dit betekent letterlijk het einde van de Veda’s, het punt waar je niets meer hebt aan heilige teksten, waar elke lering zwijgt en bewustheid daagt. Er bestaan namelijk vier vedische geschriften, de 4 Veda’s, die ten grondslag liggen aan het huidige Hindoeïsme. De Rigveda, de oudste van de vier Veda’s dateert naar men denkt van meer dan drieduizend jaar geleden en is misschien nog wel veel ouder.

  ‘Hoe weet U of God echt is?’ vroeg een leerling eens aan zijn goeroe.

  De goeroe antwoordde: ‘Ik kijk om me heen en zie de natuurlijke orde van de schepping. In de eenvoudigste dingen schuilt onmetelijke schoonheid. Je voelt je levend en je ontwaakt in de oneindige majesteit van de kosmos, en hoe dieper je kijkt, hoe verbluffender de schepping is. Wat zou je verder nog nodig hebben?’

  ‘Maar dat bewijst niets’, protesteerde de leerling.

  De goeroe schudde zijn hoofd. “Dat zeg je alleen maar omdat je niet werkelijk kijkt. Als je een minuut lang een berg of een regenwolk kon zien zonder het obstakel van je twijfels, zou het bewijs van god ogenblikkelijk worden geleverd.’

  ‘Zeg me dan wat er geopenbaard wordt’, drong de leerling aan. ‘Per slot van rekening heb ik dezelfde ogen als U’.

  ‘Iets eenvoudigs, iets dat onverdeeld, ongeboren, eeuwig massief als steen, grenzeloos, onafhankelijk, onkwetsbaar, gelukzalig en alwetend is’, antwoordde de goeroe.
  De leerling zei wanhopig: ‘Ziet U dat allemaal? Dan geef ik het op, want ik zal zo’n wonder nooit leren zien.’

  ‘Dat heb je mis’, zei de goeroe. ‘We zien allemaal de eeuwigheid in elke richting, maar we geven de voorkeur aan haar op te delen in stukjes tijd en ruimte. Het AL heeft echter een hoopgevende eigenschap. Het wil zich met ons delen. Als de goddelijke geest zich met ons wil delen en wij bereid zijn dat te aanvaarde, wordt eenheid mogelijk. Het belangrijkste uitgangspunt van de Vedanta is eenvoudig dat dualiteit te zwak is om eeuwig te kunnen standhouden. Elke zonde en illusie vindt in de tijd haar einde. Hoe diep je ook slaapt, er komt een moment dat je wakker wordt. In de Vedanta zegt men dat eeuwig gelukzalig bewustzijn (sat chit ananda) het enige werkelijke is. Die woorden zijn een belofte dat het eeuwige mij wacht wanneer het tijdelijke ten onder gaat, dat gelukzaligheid genot overleefd en dat slaap wordt gevolgd door ontwaking. In die eenvoud stort het concept dualiteit in en wordt de eenheid achter elke illusie geopenbaard.’

  De wijze Vasishtha was een van de eerste mensen die begreep dat de wereld die we ervaren altijd het filter van onze rede is gepasseerd. Wat ik mij kan voorstellen is een product van mijn levenservaringen tot nu toe, en dat is slechts een uiterst klein segment van wat ik zou kunnen kennen. Vasishtha zelf schreef:

  Oneindige werelden komen en gaan
  in de wijde uitgestrektheid van het bewustzijn,
  als stofjes die dansen in een lichtbundel.

  Dit herinnert ons eraan dat de stoffelijke wereld niet meer is dan een product van mijn bewustheid, net als de hemel. Ik heb dus het recht te proberen de geest van het AL te kennen. Een reis die begint in stilte en mysterie, eindigt bij mijzelf.
  Heel de wereld ligt in de eigen persoonlijkheid besloten,
  en als je weet hoe je moet kijken en hoe je kunt leren,
  dan is daar de deur en heb je de sleutel in je hand.
  De Nederlandse neurofysicus Herms Romijn geeft een prachtige synthese van het spirituele en wetenschappelijk denken in zijn lange artikel, About the Origins of Consciousness: A new multidisciplinary perspective on the relationship between brain and mind ( Amsterdam, Academie van wetenschappen, 1996). In dit opmerkelijke artikel zegt Romijn dat conventionele modellen van de hersenen niet in staat zijn de elementaire functies van de geest te verklaren, met name het geheugen. Nadat hij de belangrijkste theorieën over de geest met elkaar had vergeleken, kwam Romijn tot een combinatie van kwantumtheorie en de oude Vedanta, Die samen de Universele manier zijn waarop we ons een idee kunnen vormen van een universele geest die fungeert als bron van onze gedachten.

  De populaire opvatting is dat de hersenen functioneren als een P.C. (Personal Computer) die is opgebouwd uit organisch materiaal, ‘een computer van vlees’, was de onvergetelijke omschrijving van een onderzoeker. Andere onderzoekers denken dat de hersenen de laatste halteplaats stroomafwaarts zijn, het eindpunt van de impulsen die begonnen zijn in het virtueel domein, door het kwantum-niveau stromen en eindigen als elektrische flitsen langs de stammen en takken van onze neuronen.
  Sinds de komst van CT-scans, MRI-scans en NMR-tomografie hebben we iets te zien gekregen van de hersenen als productiecentrale van energie. Maar de hersenen en de geest zijn niet hetzelfde – dat is de les die moderne fysica ons probeert te leren. Sommige hersenoperaties kunnen alleen uitgevoerd worden terwijl de patiënt wakker is, bij bewustzijn, en in staat vragen te beantwoorden. Als je tegen zo’n patiënt praat en hem vraagt zijn arm op te tillen, doet hij dat zoals ieder ander, ook als is een gedeelte van zijn schedeldak verwijderd en staat de hersenschors bloot aan de lucht. Neem vervolgens een elektrode en stimuleer een gedeelte van de hersenen, zodat die zelfde arm plotseling in beweging komt. De beweging is gelijk aan de eerdere, toen de patiënt gevraagd werd zijn arm op te tillen. Er is echter één groot verschil. Als je in het eerste geval de patiënt vraagt wat er gebeurd is, zal hij zeggen: ‘ik heb mijn arm opgetild.’ Als je hem in het tweede geval vraagt wat er gebeurd is, zal hij antwoorden: ‘mijn arm bewoog’.
  Ondanks de uiterlijke overeenkomst, de arm kwam in beweging, was de eerste handeling een kwestie van wil en verlangen; het was niet uitsluitend een kwestie van de hersenen, er kwam een mysterieuze entiteit in actie die we ‘ik’ noemen. Een dergelijk experiment werd uitgevoerd door de baanbrekende Canadese neurochirurg Wilder Penfield, die hieruit concludeerde dat onze hersenen en onze geest twee verschillende dingen zijn. Een van de eerste en meest steekhoudende argumenten voor het ‘geestveld’ is te vinden in Penfields boek ‘The mystery of the Mind, Princeton University Press, Princton NJ 1975’.
  Tegenwoordig weten we dat de twee, de hersenen en de geest, op veel meer punten van elkaar verschillen.

  ▪ Als je mij mijn naam vraagt, geef ik je die met een flits van activiteit in mijn hersenschors. Maar er komt geen activiteit aan te pas om mijn naam te “weten”.

  ▪ In de winkel moet ik besluiten of ik vanille- of chocolade-ijs zal kopen. Terwijl ik over die keuze nadenk zijn mijn hersenen actief, maar degene die moet besluiten – degene die kiest tussen A en B – is niet in de hersenen te vinden.

  ▪ Stel dat jij en ik een eeneiige tweeling zijn die naar een schilderij van Picasso staan te kijken. Ik zeg dat ik het mooi vind, jij vind het niet mooi. Het vergt hersenactiviteit om onze mening onder woorden te brengen, maar het verschil in smaak bevindt zich niet in de hersenen.

  ▪ Ik zit in een vliegtuig en maak mij zorgen over de voordracht die ik moet houden als we geland zijn. Dan val ik in slaap en zit een poosje te soezen. Als ik wakker word weet ik precies waarover ik het zal hebben. De overgang van onzekerheid naar zekerheid is geen meetbare gebeurtenis in de hersenen, omdat ik niet bewust heb gedacht toen ik sliep.

  ▪ Terwijl jij op de bank zit lezen schiet je plotseling de naam van een oude vriend te binnen. Even later gaat de telefoon: de vriend in kwestie belt je op. Aan het binnen brengen van de naam is hersenactiviteit te pas gekomen, maar geen enkel hersenmechanisme had die samenloop van omstandigheden ( betekenisvolle toevalligheden) teweeg kunnen brengen.

  ▪ Je ontmoet op een feestje iemand die je niet kent, en in een ogenblikkelijk besef van aantrekking weet je dat dit degene is met wie je zult trouwen. Na verloop van tijd doe je dat en blijkt dat de ander precies hetzelfde gevoel had ten aanzien van jou. De hersenen zijn misschien verantwoordelijk voor de hormonale aantrekking, of zelfs voor de mentale en emotionele impulsen die jullie voor elkaar tot ‘de ware’ maakt. Maar ze kunnen nooit verantwoordelijk zijn voor de gelijktijdigheid van jullie besef.

  Penfield verdiepte zich ook op een veel technischer niveau in de mysterieuze samenhang tussen hersenen en geest. Toen hij met het werk begon in de jaren dertig van de twintigste eeuw, had de wetenschap nog niet onomstotelijk vastgelegd dat de geest een schim was die door neuronen in het leven werden geroepen. Tegen de jaren zeventig was hem duidelijk dat talloze deskundigen ‘mij, als ze konden, zonder enige twijfel het zwijgen zouden opleggen voordat ik over de geest en de hersenen begon te spreken. Omdat de geest gezien zijn aard onmogelijk een positie in de ruimte kan innemen, zeggen ze, is er maar één fenomeen waarmee we rekening moeten houden, namelijk de hersenen.’ Dat weerhield Penfield ( en een andere, even moedige neuroloog, Sir John Eccles) er niet van een voor de hand liggende vraag te stellen. Waar in de hersenen zijn mechanismen te vinden van intuïtie, creativiteit, inzicht, voorstellingsvermogen, begrip, bedoeling, weten, de wil, besluitvorming en de spirituele aspecten van de geest? Geen van de hogere hersenfuncties is in staat de eigenschappen te creëren die ons tot “mens” maken. Moeten we ze dan maar wegwuiven als illusies of de discussie op de lange baan schuiven door te zeggen dat ze waarschijnlijk het resultaat zijn van nog niet ontdekte genetische combinaties.
  Een van de vele constateringen van Penfield was dat de hersenen herinneringen vasthouden. Ook als we slapen. Patiënten die uit een ernstig coma ontwaken beheersen nog steeds hun taal en kennen hun levensgeschiedenis. Ongeveer één procent van de operatiepatiënten onder diepe narcose zeggen dat ze konden horen wat de chirurgen rondom de operatietafel zeiden en herinnerden zich zelfs details van wat er tijdens de operatie gebeurd was. Daarom meende Penfield, hoewel hij niet wist hoe het in zijn werking ging, dat geest beschikt over een eigen bron van energie. Op een andere manier krijgt hij ook energie uit de hersenen – als de hersenen afsterven of functies kwijtraken, zoals na een herseninfarct, worden sommige of alle mentale activiteiten afgebroken. Maar energie in de hersenen is niet voldoende om te verklaren hoe de geest letsel overleeft.
  Hersenen die tot vier minuten lang (als het lichaam erg koud is iets langer) totaal geen zuurstof krijgen, kunnen hun mentale functies volledig herstellen. Gedurende de periode van zuurstoftekort komen de mechanismen van de hersenen stil te liggen. Onder diepe narcose zijn er vrijwel geen hogere hersengolven, waardoor voor de hersenschors onmogelijk is iets te gecompliceerds te doen zoals zich herinneren wat de chirurg heeft gezegd. Dat de geest hersenletsel overleeft en onder narcose blijft functioneren, is een sterke aanwijzing voor het afzonderlijk bestaan van de geest. Penfield verwoordde zijn conclusie heel eenvoudig: ‘ (…) het is de geest die ervaart en zijn de hersenen die ervaringen registreren.’ Hij concludeerde dat de geest een soort onzichtbaar energieveld rondom de hersenen was, dat misschien zelfs de hersenen controleert. Wij zouden liever ‘informatieveld’ zeggen dan ‘energieveld’, denk ik, omdat de hersenen kennelijk informatie verwerken die stroomt en verbonden is met al het bestaande.
  Zodra we het begrip ‘veld’ gebruiken, zetten we een stap in het gebied van het kwantum-domein. De hersenen zijn een ding, met stoffelijke structuren zoals een schors en limbisch systeem. Een veld is geen ding. Het magnetische veld van de aarde oefent aantrekking uit op elk ijzerdeeltje, zodat het zich de ene of de andere kant op verplaatst, maar er is geen zichtbaar of tastbaar iets dat trekt en duwt. Op dezelfde manier zorgt de geest ervoor dat de hersenen deze of die kant opgaan. Denk een aan het woord ‘Racoon’ (Wasbeer). Denk dan eens aan het woord ‘Rangoon’ (hoofdstad van Birma). Het eerst woord heeft een eigen geluid en betekenis, die in de hersenen corresponderen met een specifiek golfpatroon. Ook het tweede woord kent een uniek patroon. Het vergt dus een radicale verschuiving om van het ene woord naar het andere woord te gaan, en daar komen miljoenen neuronen aan te pas. Wat veroorzaakt die verschuiving? Het eerste patroon moet volledig verdwijnen om het tweede mogelijk te maken; er is geen schakel tussen de twee die de overgang mogelijk maakt. Racoon wordt uitgewist (samen met je mentale beeld van een wasbeer) opdat Rangoon zijn plaats in kan nemen (samen met je voorstelling ervan op de kaart en alles wat je weet over de geschiedenis van Birma). Daartussen ligt slechts een gapende leegte, zoals de zwarte streep tussen twee filmbeeldjes.
  Toch is die kloof, die geen enkele hersenactiviteit laat zien, op een of andere manier miljoenen neuronen te ordenen. Hij kent het verschil tussen wasbeer en Rangoon, zonder dat jij het verschil hoeft uit te werken – in feite heeft de wil niets te maken met de ordening van zelfs maar één hersencel tot het ongelooflijk ingewikkeld patroon dat nodig is om een woord te produceren. Het gebeurt allemaal automatisch, zonder enige investering van energie – dat wil zeggen, hersenenergie. Misschien bestaat er in de kloof een ander soort energie. Eccles deed de beroemde uitspraak: ‘God bevindt zich in de kloof.’ Hij bedoelde daarmee dat de lege ruimte in de hersenen, de kleine synapsen (Zie neuronen en dendrieten) tussen twee zenuwuiteinden, het onderkomen zijn van de hogere geest , omdat dit in de stoffelijke materie van de hersenen niet te vinden is.
  Onze geest is een essentieel instrument bij het zoeken naar de hogere geest. We vertrouwen op het intellect en luisteren er naar; we geven gehoor aan zijn impulsen; we nemen zonder meer aan dat het accuraat is. Bovendien interpreteert het de wereld en geeft het haar betekenis. Voor iemand die depressief is, is de aanblik van roodgloeiende Tahitiaanse zonsondergang een afspiegeling van zijn verdriet, terwijl diezelfde signalen op het netvlies van iemand anders een gevoel van verwondering en vreugde oproepen. De hersenen registreren de zonsondergang, zoals Penfield zou zeggen, maar alleen de geest kan ervaren. Zoeken naar hogere geest, willen we dat onze interpretaties nog hoger gaan dan het intellect ons brengen kan, zodat we de geboorte en dood, goed en kwaad, hemel en hel kunnen begrijpen. Als dit begrip zich uitstrekt tot de geest in zijn spirituele aspect, moet er een verbinding bestaan tussen twee onzichtbare velden, geest en ziel, willen we er eng vertrouwen in hebben. De hogere geest verlangt de zorgvuldigst denkbare reactie van het mentale aspect van de geest. Als dat verward of onvoldoende afgestemd is, zal de reis terug naar de hogere geest nooit volledig slagen. Daarin spelen verschillende factoren een rol, maar wat betreft de verbinding tussen geest en hersenen heeft Valerie Hunt, een onderzoeker met zowel een graad in zowel psychologie als fysiologie, in haar boek ‘Infinite Mind (1989)’ een aantal belangrijke verbanden gelegd. Nadat ze haar proefpersonen had verbonden met een elektro-encefalograaf, stelde ze vast dat bepaalde golfpatronen in de hersenen in verband gebracht kunnen worden met ‘hogere’ spirituele ervaringen. Deze ontdekking was een voortzetting van eerder onderzoek, dat nu, 2013, vier decennia oud is, waarin werd vastgesteld dat een diepe meditatieve toestand de patronen van de alfagolven in de hersenen verandert, evenals de hartslag, ademhaling en bloeddruk.
  De transcendentale toestand, één van de vier bewustzijnstoestanden (Waaktoestand, Slaaptoestand, Droomtoestand, Transcendentale toestand (Meditatie)), die zich kort na het begin van de meditatie voordoet en gekenmerkt wordt door een toename van de alfa-golven activiteiten in de centrale – en frontale hersenkwabben. Dit is de uitkomst van het onderzoek welks is verricht in de jaren zestig van de twintigste eeuw door de Amerikaanse fysioloog Robert Keith Wallace. Men kwam toen voor het eerst met natuurwetenschappelijke methoden de veranderingen in geest en lichaam op het spoor die tijdens meditatie fasen optreden.
  Uit slaap- en droomonderzoeken weten we dat zich in deze beide bewustzijnstoestanden belangrijke ontstressingsprocessen voltrekken en spanningen van de dag verwerkt kunnen worden. Met name in een bepaalde fase van diepe slaap, die per nacht vier of vijf keer twintig minuten lang optreedt, worden onze hersenen zeer actief. De oogappels bewegen plotseling snel heen en weer, alsof ze een imaginaire pingpongbal volgen. De slaaponderzoekers noemen die de REM-fase, Rapid Eye Movement.
  Zo schijnen ook meditatieve toestanden te werken. Ze zijn geschikt om diepgewortelde stress-symptomen op te lossen en dragen ertoe bij lichaam en geest te ontspannen en te herstellen. Tijdens de transcendentale toestand gebeurt er echter aanzienlijk meer dan in de droomfase. De regelmatige alfagolven duiden erop dat ons bewustzijn tijdens de meditatie klaarwakker is. Tegelijkertijd zijn we op de meditatieve weg in ons persoonlijk centrum beschermd tegen omgevingsprikkels. Terwijl in wakende toestand op elke stoornis meteen een blokkade van de alfagolven volgt, blijven we tijdens de meditatie ontspannen en kalm. Omgevingsprikkels beïnvloeden de elektrische hersenactiviteiten nauwelijks of helemaal niet tijdens meditatie. Het constante alfaritme breidt zich al enkele minuten na het begin van de meditatie uit over de middenhersenen en de voorhoofdskwab en heeft daar harmoniërende werking, isomorfisme. In de harmonie van de alfagolven (gewoonlijk 8-9 Hertz) gebeurt iets wat sommige wetenschappers met verbazing vervuld: de trillingen betrekken de gewoonlijk minder actieve rechterhersenhelft erbij. Op eens worden de processen in beide hersenhelften gesynchroniseerd.
  Dat is belangrijk, want in de linkerhersenhelft, die bij ons altijd dominant is, is volgens de meeste recente inzichten verantwoordelijk voor het analytisch-logisch denken. In de rechter hersenhelft verlopen de creatief-abstracte processen; daar schijnt intuïtie, de toegang tot fijnere bewustzijnsgebieden, gelokaliseerd te zijn.
  Na een hele reeks van onderzoekingen neemt dr. Bernard Glueck aan dat tijdens een bepaalde fase van de meditatie enkele miljarden hersencellen in de rechterhersenhelft bij het actieve netwerk worden betrokken. Als deze veronderstelling juist is, kan daarmee de expansie van de bewuste waaktoestand en van het vermogen tot verwerking worden verklaard.
  Meditatie kan dus de hersenen op talrijke positieve manieren beïnvloeden. De fysieke gevolgen van even ergens rustig zitten en op je innerlijk concentreren blijken onvoorstelbaar veelomvattend te zijn. Het heeft lang geduurd voordat dit raadsel werd opgelost. Onderzoekers moesten opboksen tegen de westerse aanname dat meditatie een mystieke of op zijn best een religieuze praktijk was. Tegenwoordig beseffen we dat door meditatie zowel de prefrontale cortex – de zetel/ontvanger van het hoger denken – wordt geactiveerd als ook de vrijlating van neurotransmitters wordt gestimuleerd, met inbegrip van dopamine, serotonine, oxytocine en hersenopiaten. Al deze stoffen, die van nature in de hersenen voorkomen, kunnen we koppelen aan verschillende aspecten van geluk. Dopamine heeft een kalmerende uitwerking; serotonine wordt verbonden aan een groter gevoel van eigenwaarde; oxytocine wordt inmiddels als het genotshormoon beschouwd (met hogere concentraties als iemand seksueel opgewonden is); opiaten zijn de lichaamseigen pijnstillers die onder andere het roesgevoel veroorzaken die sporters na een zware inspanning kennen. Als we door meditatie een hogere concentratie van dit soort neurotransmitters teweeg kunnen brengen, ligt het voor de hand dat meditatie ook een doeltreffender manier moet zijn om de predispositie van de hersenen voor geluk te beïnvloeden. Er bestaat geen enkel geneesmiddel dat gelijktijdig de gecoördineerde vrijlating van al deze stoffen kan choreograferen.
  Dr. Valerie Hunt was ook geïnteresseerd in de vraag waarom mensen ‘geen’ spirituele ervaringen hebben. Daartoe besloot ze uit te gaan van de veronderstelling dat we allemaal van nature verbonden zijn met de totaliteit van het energieveld en de informatie van de geest, zoals we allemaal verbonden zijn met de delen die nodig zijn om te denken/ontvangen. Het is een eenvoudige maar verstrekkende hypothese. Waarom sluiten we de spirituele aspecten van de geest af?
  ‘Het probleem is altijd angst voor de heftige emoties op het mystieke niveau’, zegt Hunt, ‘ervaringen die zo werkelijk en diepgaand zijn, dat we ze slechts met moeite kunnen bevatten en aanvaarden (…) We zouden deze blokkades ook kunnen beschrijven als de onwil van onze prioriteiten en onze ideeën over Wiraqocha (Schepper/God van de Inca’s) en onszelf te veranderen.’ Het geestveld lijkt wel een mijnenveld.
  (Verscheidene wetenschappers staan achter de opvatting dat de geest niet gelokaliseerd is in de hersenen, maar zich uitstrekt als een krachtveld buiten ruimte en tijd. Een van de meest welsprekende denker over de niet-gelokaliseerde geest is Rupert Sheldrake. Zijn belangrijkste boek op dit gebied is nog steeds ‘The presence of the Past, Times Book, New York, 1988’: een informelere bespreking van de vraagstukken van wetenschap en spiritualiteit is te vinden in het boek ‘Natural Grace ’geschreven door Matthew Fox en Rupert Sheldrake, Double Day, New York 1996 (Wetenschap en Spiritualiteit, Kosmos, Utrecht 1997).
  Het unieke van Sheldrake is dat hij vindingrijke experimenten ontwikkelt om het bestaan van het geestveld te bewijzen. De voorstellen, die de lezer uitnodigen zelf mee te doen, zijn te vinden in zijn boek ‘Seven experiments That Could Change the World, Riverheads Books, New York 1995’ (Zeven experimenten die de wereld kunnen veranderen, Kosmos, Utrecht 1996. Sheldrake noemt het geestveld ook morfogenetisch veld.)
  Deze spirituele ‘verlamming’ is niet alleen te wijten aan de beperkingen van de hersenen. Al vóór Hunt hadden onderzoekers geconstateerd dat, als de rechterhersenhelft even geen zuurstof krijgt, de activiteit ervan toeneemt, zodat de illusie van ‘opgaan naar het licht’ ontstaat. Hetzelfde zwevende gevoel, de sensatie dat men zich buiten het lichaam bevindt, gevoelens van extase en transcendentie, zelfs visioenen van overledenen en engelen die wenken naar het licht zijn verschijnselen die geïmiteerd kunnen worden door zuurstof tekort of door proefpersonen te laten rondwervelen in de grote centrifuges die gebruikt worden om astronauten te laten wennen aan de ervaring van de sterke invloed van de zwaartekracht. Maar het opwekken van de ervaring is niet hetzelfde als het ondergaan ervan; centrifugale krachten zuurstofgebrek hebben geen spirituele component, terwijl mensen die een bijna-doodervaring hebben doorgemaakt (afgezien van Yogi’s en heiligen die eraan gewend zijn geraakt te leven in licht) vertellen over diepgaande spirituele veranderingen. Als de hersenen normaal gesproken een heel scala aan ervaringen wegfilteren – en we weten dat ze dat doen – is de grofste manier om toegang te krijgen tot hogere dimensies helaas misschien beschadiging of zuurstofgebrek. De hersenen moeten zich aan elke hogere ervaring aanpassen. Er zijn hersengolven nodig om de wervelende, chaotische energie van kwantum-soep om te zetten in herkenbare beelden en gedachten. Hunt denkt dat, als je de hersenactiviteit meet van iemand die bereid is een spirituele ervaring te ondergaan en die in dit opzicht niet verlamd of geblokkeerd is, dit ander patronen te zien geeft dan bij iemand die wel geblokkeerd is. Ze ging een stap verder dan haar EEG-resultaten door vijf toestanden van psychische ‘verlamming’ te noemen, die spiritualiteit uitsluiten. Zij hebben alle vijf wortels in de oorspronkelijke ervaring – een vluchtig contact met God – die betrokkene niet heeft kunnen integreren in het al bestaande zelfbesef. De vijf geblokkeerde ervaringen zijn:

  1. De ervaring van een goddelijke energie of tegenwoordigheid.
  2. Het plotseling inzicht in de eenheid van verleden, heden en toekomst.
  3. Het verkrijgen van helende vermogens.
  4. Een gebed dat ondanks een ‘goed’ leven onbeantwoord blijft – het gevoel door God in de steek gelaten te zijn.
  5. Zintuigelijke overbelasting van het zenuwveld wanneer ‘het licht’ optreedt.

  Dit zijn verschillende, hoewel verwante ervaringen, en iemand die ermee te maken krijgt voelt zich geschokt en in de war, ook als is het vaak een heel positieve gebeurtenis.
  Men zou met enig recht kunnen zeggen dat het christendom zich niet had kunnen handhaven als Saulus, op weg naar Damascus, niet verblind was geworden door het licht, toen Jezus de woorden sprak: ‘Saul, Saul, waarom vervolgt gij mij?’ (Handeling 9:4). Maar deze overweldigende ervaring bevatte een paar van de hierboven genoemde obstakels. Saulus hele geloofsstructuur werd getart. Hij moest deze plotselinge confrontatie met God als een volstrekte realiteit in zichzelf integreren en dat kostte hem een zware innerlijke strijd. Het zintuigelijk geweld van de ervaring veroorzaakt een dagen durende blindheid. We stellen ons voor dat de Boeddha, zittend onder de bodhi-boom, vastbesloten zich te bevrijden van de knellende invloed van het intellect, vrijwillig dezelfde innerlijke strijd aanging. Alle vormen van spirituele doorbraak hebben gemeen dat een ineenstorting niet ver weg is.

  “Neurotische verdedigingsmechanismen als ‘ik ben niets waardig’ en ‘ik heb een gering gevoel van eigenwaarde’ worden tegelijk geactiveerd en bedreigd.
  Het angstige gevoel ontstaat dat er een kwaadaardige of duivelse kracht actief is; dit gevoel uit zich in angst voor krankzinnigheid of de overtuiging dat er sprake is van waanbeelden met een externe oorzaak.
  Het zelf probeert zich tevergeefs zich volgens de oude patronen te handhaven, uit angst dat veranderen is een soort sterven betekent. De afwezigheid van een teken van God, zoals een stem of een visioen, geeft de ervaring een onwerkelijk aanzien, alsof ze losstaat van de wereld.
  De gewoonte dualistisch te denken, om verleden, heden en toekomst als gescheiden toestanden te zien, wil zich handhaven.

  Als bijeen kan de reis naar God(Maya) ernstige gevolgen hebben omdat de hersenen zich moeten aanpassen aan een nieuwe manier van gewaarworden.
  Geloof heeft veel invloed; het kan een zo diepe indruk in de hersenen achterlaten, dat zelfs de meest opmerkelijke ervaring geen doorbraak naar een nieuwe realiteit geeft vanwege de geconditioneerde opvattingen.

  Ik denk (Deepak Chopra) dat de gebeurtenissen in het leven zich niet willekeurig ontvouwen; ons materialistische wereldbeeld zegt dat misschien wel, maar ieder mens kent keerpunten in zijn leven en we hebben allemaal, verwonderd of verbijsterd, gezien dat ons een les werd geleerd precies op de momenten dat we het nodig hadden.
  Met andere woorden, een verborgen intelligentie lijkt te weten wanneer en hoe we getransformeerd kunnen worden, vaak op momenten dat we het helemaal niet verwachten. Transformatie is eigen aan inspiratie – instroom van geest – en geen enkel model van de hersenen heeft zelfs maar bij benadering kunnen verklaren hun een groepje neuronen zichzelf kan veranderen. Een stroming binnen de neurologie houdt vast aan de gedachte dat de menselijke hersenen een bijzonder veelzijdige computer zijn, maar computers worden niet op een ochtend wakker met het idee dat ze een nieuwe houding tegenover het leven moeten ontwikkelen. En ze kennen evenmin momenten van spiritueel ontwaken, terwijl mensen die momenten voortdurend doormaken. Computers ontdekken niet plotseling de betekenis van een idee. Voor hen is elke hoeveelheid ingevoerde informatie gelijk, een verzameling nullen en enen die gerangschikt zijn volgens een gecodeerde taal. De e-mail van gisteren heeft evenveel betekenis als het Nieuwe Testament, niet meer en niet minder.
  Inspiratie is een volmaakt voorbeeld van de manier waarop het onzichtbare niveau van de realiteit te werk gaat. Het kan zij dat iemand nog niet klaar is om het inzicht te aanvaarden en daarom een kans op transformatie aanvaard mist, maar dat is bijzaak. De geest is groter dan welk individu ook. Jouw geest is geen computer; hij is een levendige intelligentie die zich ontwikkelt; daarom zijn nieuwe inzichten noodzakelijk. Het ware inzicht komt voort uit het denken buiten de gebaande paden.
  In de primitieve stadia van de evolutie werd het leven fysiek complexer – groene algen bijvoorbeeld werden planten door een complexer vermogen tot het gebruik van zonlicht te ontwikkelen. De hogere evolutie vindt plaats in de geest – zoals bijvoorbeeld een Einstein ontstaat. Maar de sprong van algen naar planten was een sprong in intelligentie, een moment van inspiratie, net als de ontdekking van de relativiteitstheorie.. In tegenstelling tot de hersenen kan de geest sprongen maken, oude beperkingen overwinnen en genieten van de verrukkingen van de vrijheid.
  Inspiratie betekent op elk niveau een stap naar grotere vrijheid; en vrijheid is een keuze. De cellen die zich ontwikkelden tot planten, bloemen en bomen waren een stap verder dan blauwe algen, maar tegelijkertijd bleef het lagere evolutieniveau bestaan zolang het voor de leefomgeving zinvol was en ons DNA speelt daar een grote rol in. Het moment van inzicht gaat gepaard met een ‘Aha!’, dat de weg vrijmaakt naar nieuwe mogelijkheden en wellicht bevindt zich ‘inspiratie’ in de nog niet gecodeerde sequenties van ons DNA. Op het moment dat Boeddha verlicht werd, was er geen reden meer voor enige vorm van geweld of lijden onder de mensen. De Boeddha zag dat lijden en het kwaad wortelen in een verkeerde opvatting over het leven. Hij zag dat er nooit een eind zou komen aan de strijd om genot te bereiken en pijn te vermijden, zolang we gehecht bleven aan de behoefte van het EGO. De zelfzucht en onzekerheid van het EGO zouden nooit uit zichzelf helen; er zou altijd een volgende strijd uit te vechten zijn.
  Tot dit inzicht kwam Gautama onder de de bodhi-boom; Jezus kwam tot dit inzicht toen hij in de woestijn streed tegen de duivel, en hetzelfde kunnen we zeggen van elke grote meester of leraar. Het feit dat de grote meerderheid van de mensen nog steeds onwetend is – wat de oorzaak is van allerlei vormen van lijden – is te herleiden tot bewustzijnsniveau. In het gebied van de geest komen zowel vrijheid als gehechtheid voor; wij besluiten zelf waarop wij ons zullen afstemmen. Ieder mens bepaald zelf zijn eigen grenzen en overwint ze pas als zij/hij de evolutionaire impuls daartoe voelt.
  We kennen allemaal wel iemand die volstrekt onnodige problemen heeft, maar het inzicht mist om de oplossing te vinden. Wat je ook doet om hun dit inzicht te geven, al biedt je het op een presenteerbladje aan, ze accepteren het niet. Inzicht en inspiraties zijn dingen die je zelf moet zoeken en vervolgens moet binnen laten. Zoals spirituele meesters aangeven, is dit het soort kennis waarop jij je moet richten. Inspiratie leert ons dat transformatie alleen mogelijk is vanuit het vertrouwen dat er een hogere intelligentie bestaat, die weet hoe zij met ons contact moeten leggen.

  Einstein:

  Geen enkel probleem kan worden opgelost op hetzelfde bewustzijnsniveau waarop het is ontstaan/bedacht. Het niveau van de oplossing verschilt altijd met het niveau van het probleem

 8. Boodschap van een niet-materieel UNIVERSUM

  In vele spirituele en esoterische tradities spreekt men over een kosmisch bestemming, over de mogelijkheid van de menselijke ziel om de aarde te verlaten en op te stijgen naar werkelijke bestemming op een hoger, niet materieel niveau. Dit is ook de essentie van de spirituele leerstellingen van alle grote leermeesters zoals Boeddha, Jezus, Quetzalcoatl, Mohammed, Wiraqocha, Pahana, Krishna, enz. Als we hun geschriften, hiërogliefen en stèles nauwkeurig lezen en interpreteren, tevens daarbij hun orale overdrachten goed beluisteren en aanvoelen, dan verkondigen ze allemaal dat het verkrijgen van vrijheid een transformatie van ons Zelf vereist.
  Om een andere metafoor te gebruiken; de gewone mens leeft als een rups op het koolblad van het leven. Zij of hij kan duizenden malen leven en sterven zonder zich bewust te zijn van de mogelijkheid tot groei. Net zoals de rups de mogelijkheid in zich bergt om te transformeren tot een prachtige vlinder, zo bezit ook de mens de potentie om te veranderen in een hogere vorm. Ook wij kunnen “Engelen” worden, zelfs tijdens ons leven in een lichaam van vlees en bloed.
  De praktische toepassingen van deze esoterische filosofieën zijn o.a. meditatie, muziek en yoga en het behelst langs de ruggenwervel laten opstijgen van de “slangen-energie” en deze te laten verenigen met de spirituele “adelaars-krachten” in het hoofd. Dit proces vereist een daad van uiterste zelf opoffering, omdat de wil van het individu -de slang- in overeenstemming wordt gebracht met de meer omvattende wil van de kosmos die zich manifesteert als de Adelaar. Het individu moet letterlijk sterven om opnieuw geboren te worden en in contact te treden met het grote kosmische bewustzijn. Dit is niet eenvoudig, zoals één ieder die zich met spiritualiteit bezighoudt zal beamen. Tussen de toekomstige ingewijde en zijn kosmische/goddelijke bestemming staat het EGO, dat doodsbang is om zijn schijnidentiteit op te geven.
  Het kan vele jaren/levens duren voordat een individu gereed is om deze ultieme test aan te gaan, waarna zij of hij de Kosmos/Hunab Ku/God tegemoet zal treden. Slagen wij hierin, dan merken we dat ons hart wordt geopend, waardoor de pure energie van de onvoorwaardelijke liefde naar binnen kan stromen. Dit vult niet alleen ons hart, maar reikt ook tot in de buitenwereld, die zodoende ook profiteert van deze zelfopoffering. De vrouw of man die zo wordt ingewijd wordt een Quetzalcoatl in de terminologie van de Azteken en ontvangt wat ze in de esoterische Christelijke traditie de “Gaven van de Heilige Geest” zouden noemen. Een vuurtong is neer neergedaald en verzengt de beslommeringen van het alledaagse leven en net zoals het Universum wordt zij of hij in eeuwigheid en oneindigheid herboren. De Inca indianen noemen dit proces “Pachakuti” (Patsjakoetie) en dat betekent Kosmische Transmutatie.
  De oorspronkelijke Inca medemensen geven ons mee, dat elk mens 3 soorten energie in zijn lichaam herbergt en die benoemen ze als volgt: Hoocha, Sami en Huaca. Hoocha spreekt men uit als Hootsja en dat is zware energie. Sami spreekt men uit zoals men het schrijft en dat is verfijnde energie. Huaca spreekt men uit als Hoeaca en dat is gewijde energie. Men kan deze soorten energie vergelijken met de kosmische energie van het Universum, welks wij als mens tegenwoordig omschrijven als; Materie, Donkere materie en Anti-materie.

  De Sjamanen/Medicijnmannen van de Hopi Indianen uit Noord Amerika zeggen dat ’s werelds evenwicht afhangt van ’s mensen geestelijke en spirituele balans. Als een mens zijn onderdrukte onbewuste gedachten niet door een liefdevol bewustzijn in de juiste banen wordt geleid, kunnen ze de hele wereld verstoren en zelfs aardbevingen veroorzaken, of erger nog, onze planeet zozeer uit haar balans/evenwicht brengen, dat dit tot een verplaatsing van de magnetische poolas leidt, welks ook op dit moment ook plaats vindt en wordt waargenomen middels metingen met geavanceerd meetapparatuur van de hedendaagse mens. Op de Noordpool is de magnetische poolas zich aan het verplaatsen richting Siberië met een snelheid welks niet eerder is waar genomen.
  Ook de overdracht uit het jaar 1912 van het opperhoofd genaamd Big Eagle van de Bear clan/stam met als titel “Want de aarde is onze moeder” wordt tijdens deze huidige periode vervult in bijna al zijn facetten. Zijn deze indianenverhalen nu fantasie of cultureel erfgoed van onze Rode zusters en broeders…….
  Ontdek het zelf en met je eigen Zelf als Gids/Verkenner.

  Charles Darwin schreef ooit:

  ‘ Als je dit soort mensen, Eskimo’s, ziet, is het moeilijk te geloven dat ze net als wij (Beschaafde kaukasische mensen) zijn en op dezelfde planeet wonen. We proberen ons vaak voor te stellen welk plezier sommige lagere diersoorten in het leven hebben, het zou echter redelijk zijn dit soort vragen ook met betrekking tot deze barbaren, Eskimo’s, te stellen. ‘

  Echter Charles Darwin is ook de man die beweert in zijn evolutie theorie, dat alle mensen afstammen van lagere diersoorten, namelijk de APEN !!!!
  Een ander Westerse wetenschapper, namelijk Albert Einstein heeft eens gezegd dat “Verbeelding belangrijker is dan Kennis”. De beroemde wetenschapper had het hiermee zonder meer bij het rechte eind, want het ware inzicht komt voort uit het denken buiten de gebaande paden en niet uit het simpelweg voortborduren op eerdere ontdekkingen. Door deze levensvisie toe te passen in het dagelijks aardse leven is Albert Einstein een Uitvinder/Ontdekker geworden.

  Ontdek wat er vals is, en dat betekent sociaal, economisch, in alle aspecten van het leven, inclusief psychologie en de Zelf.
  Als je dat voor elkaar krijgt, dan ben je eigenlijk de distels aan het opruimen die in de weg staan op het pad naar de openbaring, deze openbaring zal een onafhankelijke zijn, welke gebeurt in de beslotenheid van iemands Zelf.
  De zelf ontdekken van iemands Zelf kan in geen enkele collectieve vorm gebeuren, je kunt het niet doen rond een kampvuur, je kunt het niet doen in de kerken, je kunt het niet doen in denktanks, je kunt het niet doen in bijeenkomsten. Het is een absoluut persoonlijke zaak, in feite kun je het niet eens doen met het gezin en zelfs niet met je relaties.
  Mensen moeten hierover eens diep nadenken, je doet het alleen in relatie met JEZELF. (Brian Heatly, better known as Michael Tsarion)

  Ik zal Zelfkennis verklaren door zelfrealisatie, na dit te weten is er niets meer dat gekend moet worden in de Wereld. (Bhagavad Gita (’s Heren Lied), een 3000 jaar oud Heilig boek van de Hindoes. Met een heel optimistische boodschap: diep van binnen zijn we al helemaal compleet en vrij. Het is een dialoog tussen Arjuna, de boogschutter, en zijn wagenmenner Krishna, de Heer (eigenlijk zijn Hogere Zelf)) .

  Saludos Cordial = Hartegroet,

  Pieter de Boer = Pablo el Campecino geïncarneerd in de ANDES gebergte

 9. Hoi Amor,

  Dank je voor de kijktip.
  Kan ik weer positieve energie opdoen, na al dat Luciferiaanse gedoe van Elias en zijn volgelingen.

  Weet je dat Nexus ook niet gelooft dat Elias in contact staat met Jezus, maar dit blijft onder jou en mij, want dat moet Nexus maar zelf melden. Dat heb ik hem ook gemaild.

  En de andere schrijfster Lilian Rombout.
  Die had haar email account doorgegeven aan mij via Nexus.

  1 x belde zij mij, maar na een tijdje moest zij ophangen, want ze wilde The Voice zien, die bagger rotzooi van John de Mol, The Voice waar men het goddelijke en wonderschone van Muziek op een nare en materialistische wijze muziek kapot maken.

  De tweede keer belde zij mij, omdat ze vondt dat mijn reacties te lang waren onder een anti islam artikel van haar. Toen heb ik haar duidelijk kenbaar gemaakt, dat ik daar anders over dacht. Lilian probeerde mij van gedachten te doen veranderen en toen ze door had. dat dit niet lukte, hing ze opeens op zonder gedag of iets anders te zeggen.

  Ach zie haar reacties onder andere artikelen.

  Of Marga, die vond dat ik te vaak het woord IK toepastte in mijn reacties en ook had zij moeite met mijn Spaanse woorden. Ze zal wel als ambtenaar werken bij de afdelingen INBURGEREN 😉 of een andere overheids instantie.

  Ik dank jou heel hartelijk voor jullie anti Luciferiaanse reacties.

  Vanaf heden lees ik de artikelen van Elias niet meer.
  Zoals de Hopi Indianen aan ons meegeven

  Channeling

  Channeling wordt zelden beoefend door de medicijnwereld. Ofschoon de beoefening haar verdiensten heeft, zijn diegenen die channelen, waarlijk afhankelijk van de integriteit van degene die wordt gechanneld. In feite, hebben vele channels hun eed van trouw moeten herroepen, toen ze ontdekten dat ze opzettelijk werden misleid. Dit betekent niet dat de channeler medeplichtig was aan bedrieglijke manipulatie van de geest, maar in feite was de channeler een gewillig voertuig. De medicijnwereld prefereert dat de krijger of de medicijnman contact maakt met zijn innerlijke passies en waarheden. Het is ons allen bekend, dat in ieder van ons de wetenschap van het universum is. De Ouderlingen wachten tot wij het gaan zoeken. (Kijk eerst naar binnen, vertrouw die passie en alle dingen zullen worden onthuld.) Dit is geen veroordeling van channeling, maar meer een voorkeur om naar binnen te keren voor antwoorden in plaats van naar buiten.

  En Elias staat voor mij duidelijk onder de invloed van een negatieve entiteit of zoals Kim aangaf, hij hoort stemmetjes in zijn hoofd. In ieder geval vindt ik zijn boodschap heel Luciferiaans en diabolisch.

  Heb je gelezen wat een individuele channeling kost bij Elias?

  Plaats: Kerkrade (NL) – Duur: 2 uur – Bijdrage: 135 €
  Voor gevorderden: Duur: gemiddeld 5 uur – Bijdrage: 250 €

  Dat noemen ze nu Spiritueel Materialisme.
  Trouwens Nexus had mij op die prijzen geattendeerd en die vond het ook belachelijk duur.

  Maar volgelingen zoals Irene hebben al te graag veel Euries over om de boodschap van Lucifer aan te horen.

  Lieve amor, ik wens je een fijn weekend toe.

  Saluditos Pablo

 10. Hoi Amor,

  Zie op bovendien hebben ze al onze reacties verwijdert en ik heb zelfs een ban gekregen. Een pure en zuivere vorm van digitale APPARTHEID

  Moet je zien hoeveel Elias vraagt voor zijn channelings:

  Copy/paste

  Gelieve een roos mee te brengen.

  Plaats: Kerkrade (NL) – Duur: 2 uur – Bijdrage: 135 €
  Voor gevorderden: Duur: gemiddeld 5 uur – Bijdrage: 250 €

  http://www.elias-medium.info/NL/individuele-sessie/individuele-sessie

  Nadat Bovendien al mijn reacties heeft verwijdert m.b.t. Elias zijn Luciferiaanse boodschappen, heb deze mail aan Nexus gestuurd:

  Hola aloha Nexus

  Jammer dat jij niet jouw volledige visie maar alleen een deel ervan deelt met anderen m.b.t. channelings.
  Zelf beschouw ik dat als een vorm van vriendjespolitiek, but it is you own choice.
  En aan de andere kant is het wel collegiaal van je, maar zelf handel ik niet zo.

  En bedankt nog voor je tip over de dure prijzen van Elias zijn channelings.
  Tevens heb ik een site gevonden, alwaar ik volgens mij wel mijn levenservaringen en visie met anderen kan delen.
  Ik zal dat aan Kim doorgeven.

  Volgens mij heb ik ook nooit over make-up, autos, playboy en andere materialistische onzin met Kim en Amor besproken.

  Nexus, ik weet dat je een goud hartjke hebt, maar …….. ach zeg niks en ik volg mijn eigen weg en zal je dus niet meer lastig vallen.

  Ik wens jouw gezin en jou het allerbeste toe.

  Saludos cordial,

  Pablo

  Enneh Amor,

  Deze wijsheid over Channeling van de Hopi indianen wil ik met jou delen.

  Channeling

  Channeling wordt zelden beoefend door de medicijnwereld. Ofschoon de beoefening haar verdiensten heeft, zijn diegenen die channelen, waarlijk afhankelijk van de integriteit van degene die wordt gechanneld. In feite, hebben vele channels hun eed van trouw moeten herroepen, toen ze ontdekten dat ze opzettelijk werden misleid. Dit betekent niet dat de channeler medeplichtig was aan bedrieglijke manipulatie van de geest, maar in feite was de channeler een gewillig voertuig. De medicijnwereld prefereert dat de krijger of de medicijnman contact maakt met zijn innerlijke passies en waarheden. Het is ons allen bekend, dat in ieder van ons de wetenschap van het universum is. De Ouderlingen wachten tot wij het gaan zoeken. (Kijk eerst naar binnen, vertrouw die passie en alle dingen zullen worden onthuld.) Dit is geen veroordeling van channeling, maar meer een voorkeur om naar binnen te keren voor antwoorden in plaats van naar buiten.

  http://home.iae.nl/users/lightnet/celestial/Hopi-Indianen/Hopi.htm

  Ik ben vanavond op deze chat site aanwezig.

  http://www.findingvoicesradio.com/index.php/2012-08-26-13-43-41

  &

  http://www.findingvoicesradio.com/

  Zie links de rubriek chat.

  Saludos cordial,

  Pablo

 11. OJJJ lieve Pablito…
  Deze hele situatie heeft niets meer met spiritualiteit te maken.
  Lieverd ik heb je gelezen op die site en heb geen overdreven reacties van jou gezien.
  Als lichte kritiek op Elias zij artikel jou een ban oplevert is dit simpelweg niet jouw plaats om te zijn.
  Wellicht willen zij enkel geprezen worden, zo werkt dat alleen niet in de realiteit. Ik persoonlijk ben blij dat je inziet dat Lucifer dankbaar moeten zijn voor alle ellende in de wereld niet helemaal eeh de weg van liefde is. Natuurlijk is kwaad er om mensen keuzes te laten maken maar het kwaad tot god verheffen is simpelweg duivels aanbidding, niet echt de bedoeling!!!

  (op zich vind ik het niet erg als iemand geld vraagt voor zijn diensten. de man moet ook leven alleen zeggen dat je met Jezus channelt en dat die zegt dat je Lucifer moet aanbidden is natuurlijk een No Brainer )

  Wees blij dat jij dat nu weet zodat jij een andere fijne plek kunt gaan zoeken waar het echt om Liefde gaat. En waar mensen jou waarderen om wie je bent ook al is iemand een andere mening toebedeeld en niet letten op typefouten hahaha.
  Laat het los Pablo er komt wel weer een fijne plek waar je mensen ontmoet. Als er 1 deur dichtgaat wil dat zeggen dat er een andere opengaat.
  Ik zal eens kijken op Finding Voices. Geef Kim ook mijn liefs door wil je? Wellicht kan zij ook eens op deze site komen kijken. Hier ruik ik geen zwavel, LOL!
  Ik ga morgen al jouw ingebrachte linkjes bekijken.
  Veel liefs, Love.

  1. Hola aloha hermana del cielo Amor/Hoi hemelszusje Love,

   Jij en Kim hebben bij mij weer een glimlach op mijn gezicht getoverd. Het chatten vond ik ook heel fijn op Finding Voices Radio.

   Nadat jij en Kim afscheid hadden genomen op FVR, volgde meteen daarop een meditatie sessie van Jeroen en daarvan heb ik gebruik van gemaakt. Dat was ook echt rustgevend en wonderbaarlijk ervaring.

   Mijn ervaringen met Bovendien laat ik nu achter mij en als een wijze levensles ervaren en mijn ziel vervolgt Nu zijn pad verder in het oneindige, mi hermanita.

   Nu ga ik lekker uitrusten.

   Saluditos en Abrazos/ knuffels voor jouw mi hermanita Amor en geef je katten een aai over hun bolletje namens Palbito.

   1. hoi Pablo had een berichtje voor je op chat op F V R achtergelaten ben ook klaar met bovendien wilde in de eerste instantie nog eens wat lezen daar maar de vibe daar klopt niet dus blijf ik er nu ook weg ,De schrijver van artikelen hoort m.i niet via de reactie mogelijkheid van lezers bezig te zijn om een sfeer te creeren en om te proberen aanhangers /zieltjes te winnen, waardoor kritische mensen niet meer gaan posten , nou dat is dan bij deze gelukt

   2. Lieve Pablo,

    De kat zegt dank voor de Pablitoknuf!
    Ik ga ook eens meedoen met zo’n meditatie sessie..wonderbaarlijke ervaringen wil ik niet missen!
    Laat je even weten hoe het het gaat?
    Liefs, en Abrazos voor jou Hermano Pablito.

    1. Hola aloha Amor/Love,

     Met mij gaat het Bueno/goed,
     Vanavond weer heel gezellig gehad op Finding Voices Radio en weer gemediteert. Nu heeft Kim ook gemediteerd op FVR. En Donna , een andere bezoekster en Jeroen natuurlijk.

     Het was een visualisatie meditatie en we bespraken daarna met zijn allen, wat we hadden waargenomen tijdens de meditatie, Heel appart was dat Querida Amor/Love. Want Kim zag een addelaar en ik ook. Donna en Kim zagen weer iemand met een wandelstok. Echt goddelijk en het geeft je veel levenskracht, na alle Luciferiaanse onzin van de laatste dagen 😉
     Jammer dat jij er ook niet was, maar zoals je schrijft, wil je het ook meemaken en ik kan je alleen maar zeggen: dat moet je echt doen mi hermana del cielo Amor.

     Daarvoor was een interview met Tina Erwin, Live met Maarten H, de Intrviewer. Tina is echt een lichtwerker, dit is haar site http://tinaerwin.com/ .

     Ik ben weer helemaal tot rust gekomen en schenk geen aandacht meer aan Bovendien, dat is nu verleden tijd voor mij ziel. Ik heb vandaag nog wel mijn ervaringen op OliympicZion gedeelt met Kim en anderen. En Olympiczion is wel sportief door het te plaatsen. Maar zelf is voor mij nu echt een gesloten hoofdstuk, want Elias zijn Luciferiaanse boodschappen zijn net energetische vampiers, die je levensenergie trachten weg te zuigen. Maar die kans geef ik Lucifer niet.

     En ik ben zo blij om jou en Kim te hebben ontmoet, echt Karma en de wil van Dios/Hunab Ku (Mayas).

     Nu ga ik lekker dromen en morgen weer vroeg op, want ik moet werk vinden, maar lang leve het internet, want daar kan je veel vinden. Tevens moet ik het gemeenthuis bellen of eigenlijk het stadsdeelkantoor zoals de letterverkenners dat noemen 🙂 ,want ik kan mijn paspoort niet meer vinden. Maar ach dat is maar een papiertje, maar ik heb het wel nodig voor mijn toekomstige werk 🙂 Ik krijg wel een boete van 50 eurie omdat ik mijn paspoort ben verloren, maar geld kan mij weinig schelen, eten en onderdak is belangrijkste, maar dat kost ook weer geld 🙂

     En nu ben ik in dienst van het UWV 🙂

     Morgen ben ik weer op FVR aanwezig en ik hoop je daar weer te zien als je kan Mi Hermanita.

     Saludos del corazon

     Pablito

  2. Hey lieve Love.. Ik ben er nu ook! En je hebt het al gezien denk ik (?) ik ben ook klaar met bovendien er zijn genoeg andere mooiere betere sites waar interessante artikelen te vinden zijn, die beheerd worden door personen die eenieder (echt) vrij laat in zijn/haar mening/geloof dus mag vinden wat ze willen en niet zelf op de reactiemogelijkheid voor de bezoekers aan beinvloeding doen en zo tweedracht sfeertjes creëren of een beheerder die spijkers op laag water zoekt om iemand te bannen ,Pablo is ook te intelligent voor hen meen ik. Er wordt wel de suggestie gewekt dat eenieder mag vinden wat hij wilt maar zodra goed onderbouwde of met bijbelse aanhalingen postings grofweg verwijderd worden weet ik wel hoe laat het is LUCIFERS TIJD! Dus ik blijf er weg de energie blijft je aanplakken je zou nog spontaan last van de demonen kunnen gaan krijgen die daar rondhangen en met je mee komen daardoor ! Tot later love liefs kim

   1. Hey Kim,
    welks een gezelligheid!
    Je hebt groot gelijk, beter is het om tijd te besteden aan positiviteit dan aan zelfverdediging en demoontivatie! hahaha Jouw stukken en die van Pablo vinden wel een mooi plekje.

    Heb jij Pablito ergens gezien vandaag?
    Ik wil even weten of het goed met hem gaat..
    P.s. hier voelt t lekker toch?
    Liefs Love

 12. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You definitely know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us something informative to read?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *