Shell en ABN Amro blijven offshore belasting ontduiken

evilrutteGrote Nederlandse multinationals maken nog altijd gebruik van brievenbusfirma’s in belastingparadijzen als Bermuda, de Bahama’s  en de Kaaimaneilanden. De ondernemingen hebben in totaal 237 dochterbedrijven gevestigd in één van de negen belastingvrije landen ter wereld.

Shell en ABN Amro hebben veruit de meeste postbusfirma’s.
Dit blijkt uit onderzoek van de Volkskrant naar de dochterbedrijven van 26 grote Nederlandse multinationals op Bermuda, de Kaaimaneilanden, de Bahama’s, Bahrein, de Malediven, de Britse Maagdeneilanden en de drie Britse Kanaaleilanden. In deze negen landen betalen bedrijven 0 procent belasting over hun winst.

Bermuda
abnamrooBermuda is met 81 dochters de populairste fiscale vluchthaven, op de voet gevolgd door de Kaaimaneilanden (66 dochters) en het Britse Kanaaleiland Jersey (37) . Het grootste Nederlandse bedrijf, Shell, heeft in zes belastingvrije landen in totaal 85 dochterbedrijven. ABN Amro zit met 54 dochters in vijf landen en oliehandelaar Vitol heeft 17 bedrijven in eveneens vijf landen.

$hellDe meeste ondernemingen zijn spaarzaam met informatie over hun activiteiten in de fiscale oases. Oliebedrijf Vitol en bodemonderzoeker Fugro geven helemaal geen antwoord. ABN Amro geeft meer details. Volgens de staatsbank gaat het om bedrijven opgezet voor internationale klanten, onder meer in verband met speciale beleggingsfondsen en scheepvaartconstructies. ABN Amro benadrukt, net als de andere bedrijven, dat geen sprake is van belastingontduiking.

Brouwerij
Soms zijn de bedrijven ook daadwerkelijk actief op deze eilanden. Heineken heeft bijvoorbeeld een brouwerij op de Bahama’s en Boskalis onderhoudt daar de haven. Andere multinationals, waaronder Akzo Nobel, Philips en Unilever, laten in een reactie weten dat ze juist bezig zijn hun holdings in belastingparadijzen te liquideren.

Van de 26 onderzochte bedrijven hebben alleen TomTom, PostNL en Wolters Kluwer geen dochterbedrijven in één van de belastingvrije landen. Navigatiebedrijf TomTom heeft wel twee dochters op Cyprus.
Shell wil geen details kwijt over haar belastingroutes. Het bedrijf zegt dat het desgevraagd alle informatie verstrekt aan de belastingautoriteiten in de betreffende landen. Bovendien, aldus het energiebedrijf, zijn de Kaaimaneilanden en Bermuda volgens een richtlijn van de OESO geen belastingparadijs.

Deze richtlijn is internationaal omstreden. Als een land minimaal zes belastingverdragen heeft gesloten met andere landen is het volgens de OESO al geen belastingparadijs meer.

Ondanks het uitblijven van een puur natuurlijke storm van protest en verontwaardiging, en de lauwe sur-reële reactie van de hoofdmoot van de gedupeerde 99% daarvoor in de plaats, steekt het offshore schandaal dat de internationale gemeenschap jaarlijks 32 triljoen dollar kost, waar wij begin april dit artikel over publiceerden, toch iedere keer weer de kop op.  Hoe het echter kan dat de betrokkenen in dit grootschalig schandaal nagenoeg zonder gevolgen hun praktijken kunnen voortzetten is eigenlijk best bijzonder. Het is inmiddels geen geheim meer dat op grote schaal deze witte boorden criminaliteit wordt toegepast. Zou het kunnen zijn dat ons hier een kijkje wordt gegund hoe het mechanisme van deze oplichterstruc in elkaar steekt en hoe zeer het verweven is in het apparaat dat via het bankensysteem (i.s.m politiek en invloedrijke multinationals) via omvangrijke belastingontduiking enerzijds, parasiteert op de werkelijke economie, en daarmee de crisis kunstmatig in stand houdt.

En anderzijds bepalen de beleidsmakers die het met deze criminelen doodleuk op een accoordje gooien terwijl zij voor ons de wetten bepalen die op macroniveau niet gelden blijkbaar. Follow the money, en je weet wie jouw leven bepalen. Echter, als de geldstromen de levenslijn zijn waarop de rijken (lees families en zelfs individuen die meer geld hebben dan het BNP van een gemiddeld land) hun wereldrijk bouwen, waar kom je uiteindelijk dan uit. Juist bij onszelf.  Wij zijn de krachtbron waarmee dit kwaadaardig gezwel in de mensheid zich mee voedt. Met iedere rekening of boete waarvoor wij nooit een offerte en / of specificatie hebben gekregen en nooit een accoord hebben gegeven, die wij betalen. En iedere verhoging die ons eenzijdig is opgelegd van een rekening van een (overheids)dienst of product die ons min of meer dwingt deze te gebruiken en waar we desondanks mee instemmen, geven wij steeds verder onze eigen macht uit handen. Wij financieren daarmee zélf onze systematische vrijheidsberoving. Wordt het niet eens tijd dat we wakker worden en ons bevrijden uit dit megastal model en de huidige economie en het monetair stelsel van groot industriëlen dat haar bestuurt? Wordt het niet eens tijd dat we de “fruits of our labour” gaan gebruiken om onszelf mee te voeden. Onszelf te ontwikkelen en de kwaliteit van ons leven zélf bepalen?

Dat kán. Door het échte kapitaal uit de illusionaire schijneconomie te halen, namelijk onszelf. Wij zijn de factor die het werkelijke kapitaal vertegenwoordigen. Wij hebben de politiek (die danst naar de pijpen van onze moderne landsheren e.a. heersers) niet nodig om een probleemloos en vervullend leven te leiden. Sterker nog, we mogen inmiddels wél concluderen dat de huidige politiek wereldwijd vooral goed is in het creëren van problemen, en nauwelijks bijdraagt tot de oplossing. Zij dienen slechts het ego en de astrale krachten die haar aanvoeren. Het houdt ons weg van onze innerlijke leiding en het leven dat wij vanuit onze ziel dienen te beleven. (en belevendigen)  Zonder deze innerlijke stem zijn we slechts horigen die in blind en slaafs vertrouwen de werkelijke waarde van het leven verkwanselt aan de afleiding van snelle bevrediging van materiële behoeften die uiteindelijk nooit tot tevredenheid en vervulling zullen leiden.

Los dus van alle overige schade die door corrupte “fatcats” is toegebracht aan het wereld welzijnsniveau, is met terugwerkende kracht én met rente terugbetalen van gederfde belastinginkomsten aan de gemeenschap wél het minste wat de stinkend rijke “upper” (lowlife) class kan doen om al het leed te verzachten. Zeker als je even stil staat bij het feit dat van die bovenlaag, de meesten wel een bank bezitten of anders wel grootaandeelhouder zijn, en dat geld gewoon uit het niets kan worden gecreëerd.Meer hebben dan je uit kunt geven en dan nog niet willen delen. Wat een armoe.

 

8 gedachten over “Shell en ABN Amro blijven offshore belasting ontduiken”

 1. Addendum op mij vorige reactie:

  De Polder FED en ook wel de DNB genaamd 😉

  De Nederlandse Bank is nog steeds in handen van de Oranjes, alleen worden ze nu niet omschreven als eigenaar maar als groot-aandeelhouder. Woordspelletjes en daar moet ik niks van hebben.

  Na de zogenaamde nationalisatie heeft ‘het volk’ dus nooit de zeggenschap over de geldcreatie in Nederland gekregen. De bedrijfsstructu ur en bedrijfscultuur van de DNB is dezelfde als van de Amerikaanse FED.

  Naut Wellink is ook niet de echte hoofd bestuurder van de DNB, maar Mr. A.H. van Delden, hoofd van de raad van commissarissen bij de DNB. Hij bekleede tot enkele jaren terug ook de functie van Rechtbank President te S’Gravenhage/De n Haag.

  Een rechter dient onafhankelijk te zijn volgens de wet
  Ik heb een goed artikel over de bovenstaande info gelezen in Frontier Magazine. Als je wilt kan ik het artikel naar Nexus mailen en hij kan het weer dan jouw doen toekomen. Dus als je interesse hebt, laat dat dan even weten por favor.
  Ik het artikel zonet tijdens het schrijven van deze reactie naar Nexus gestuurd voor je.

  Wat ik ook vreemd vind is dat Den Haag twee namen heeft. Want s’Gravenhage wordt altijd gebruikt/vermel d bij officiele papieren en niet Den Haag. Misshien dezelfde truc als de City of London, het financiele hart van London met zijn eigen wetten en idem geldt dat voor Washington D.C.

  En zelfs dhr. W.A van Oranje had zitting in dezelfde Raad.

  Meneer Bolkestein, VVD en zogenaamd republikein, maar ja een politicus vertrouw ik nooit en te nimmer.

  Ook dhr Kleisterlee heeft zitting in de betreffende raad en tevens was hij ook CEO bij Philips.

  Een telg van de familie Fentener van Vlissingen, een van de rijkste families van Nederland, heeft ook een commissariat bij de DNB.

  CEO = Chief executive officer.
  En ze gedragen zich ook zoals officieren van een leger.
  Want het subsidieren en geld verdienen aan oorlog voeren, drugs en big pharma is hun core business/hoofdzaak.

  En anders kan men dezelfde informatie maar van een ander artikel downloaden op de onderstaande links, 4x, en met fotos van de daders/schuldigen zonder zwart balkje voor de ogen 😉

  De Nederlandse Bank 1.jpg

  http://www.mijnbestand.nl/Bestand-PWFOQM6ME8PY.jpg

  De Nederlandse Bank 2.jpg

  http://www.mijnbestand.nl/Bestand-7RDJPFXXJ4CI.jpg

  De Nederlandse Bank 3.jpg

  http://www.mijnbestand.nl/Bestand-EHQEJKO3MEDE.jpg

  De Nederlandse Bank 4.jpg

  http://www.mijnbestand.nl/Bestand-SBS37DKXERMD.jpg

  1. Je zit helemaal goed Pablo met deze informatie. Wat heet toeval. Ik heb net een hoop informatie bij elkaar die jouw verhaal onomstotelijk bevestigen.
   En meer… Ik zit helaas krap in mijn tijd. Er is een hoop dat ik helaas nog altijd in mijn eentje draag. Ondanks hulp. Maar het is nog te vrijblijvend allemaal. Zodra ik dus tijd heb dan zet ik een info- offensief in die zal inslaan als een BOom..
   Dank voor je steun.

   1. Hoi Paul,

    Ik deel heel graag min kennis samen met mensen zoals jij. Want kennis is macht. En de (digitale) pen is ons zwaard.

    Je moet Love dankbaar zijn, want die heeft mij op jullie site geattendeerd.

    Morgen zal ik nog een paar bestanden over Hoe de transnationle heersende klasse in elkaar zit uploaden voor je en hier plaatsen.

    En op de onderstaande site kan je heel veel inlichtingen winnen over de Oranje gang(sters) en de NWO.

    http://martinvrijland.com/

    En als je tijd over hebt, dan geef ik je als kijktip de onderstaande docu over de ziekelijke geest en diabolische rituelen van de 1% Elite. En het is met Nederlandse ondertiteling, maar als ik andere bericht hebt gelezen over de boeken van Tonny Stubbs, dan zal voor jouw het Engels geen probleem zijn.

    British Film Director Chris Everard – Spirit World – The Alien Kabbalah

    Ik woon sinds 1980 in Nederland en in de afgelopen 33 jaar heb ik de Nederlandse bevolking aardig zien veranderen m.b.t. de Elite en dat doet mij heel veel deugd.

    Ik wens je een fijn weekend en blijf vooral genieten van je verkenningstocht van deze prachtige planeet en al haar bewoners.

    Groetjes,

    Pablo

 2. Beste Paul,

  Als ik het artikel op Soulvability genaamd “Het gat gedicht” wil openen, dan krijg de onderstaande foutmelding:

  Error 404 – Not Found

  Zou jij dat misschien door willen geven aub.
  Alvast hartelijk dank daarvoor

  Saludos cordial/hartelijke groeten,

  Pablo

   1. Hoi Paul,

    Dank voor je response.
    Ik ben zelf een techneut en CAD tekenaar, dus ik weet er alles van hoe de techniek ons in de steek kan laten zo nu en dan.

    En effe copy/paste, wel weer handig van de techniek 😉

    Ik dank je hartelijk voor de leestip, die jij mij gaf als reactie onder het artikel van wayseer.

    Op dit moment heb ik nog enkele boeken te lezen,
    Maar daarna ga ik op zoek naar de twee boeken, die jij mij aanraadt om te lezen.

    Is “Modest” ook geschreven door Tonny Stubbs?

    Saludos en geniet vooral van je verkenningstocht op deze prachtige wonderbaarlijke planeet.

    Home – Full version (ENG/RUS subtitles) HD 1080p

    Pablo een Polder Latino 😉

 3. Hoi Paul,

  Hierbij enkele bestanden die kan downloaden met betrekking tot hoe de transnationle heersende klasse in elkaar zit.

  Hoe de transnationle heersende klasse in elkaar zit -1

  http://www.mijnbestand.nl/Bestand-XCGBMCXUUSIK.pdf

  Hoe de transnationle heersende klasse in elkaar zit -2

  http://www.mijnbestand.nl/Bestand-W7DLPDEHEFZH.pdf

  Hoe de transnationle heersende klasse in elkaar zit -3

  http://www.mijnbestand.nl/Bestand-MB3FWFHKGM6X.pdf

  Hoe de transnationle heersende klasse in elkaar zit -4

  http://www.mijnbestand.nl/Bestand-XVXEIQQSCWYE.pdf

  Hoe de transnationle heersende klasse in elkaar zit -5.pdf

  http://www.mijnbestand.nl/Bestand-DS4UWALEXFEE.pdf

  Hoe de transnationle heersende klasse in elkaar zit -6

  http://www.mijnbestand.nl/Bestand-UPG7SNVMFCPI.pdf

  Hoe de transnationle heersende klasse in elkaar zit -7

  http://www.mijnbestand.nl/Bestand-VSC3X8HEQ4VY.pdf

  Hoe de transnationle heersende klasse in elkaar zit -8

  http://www.mijnbestand.nl/Bestand-Y3LVOXQPZSZC.pdf

  Saludos,

  Pablo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *