Tarrali, hartige Italiaanse koekjes

Tarrali

Voor het eerste geproefd bij Meeuwig & Zn. op de Haarlemmerstraat 70. Fela vond het heerlijk en ik wilde het graag zelf maken. Dit is de tweede keer dat ik het heb gemaakt en er zwart sesamzaad ingedaan, ook iets langer in de oven en ik vind het heerlijk. Als je een witte wijn over hebt of je drinkt geen wijn, maar weet en gebruikt wel de beste, natuurlijke wijn die je krijgen kunt, Vleck wijnen vind ik een fijne plek. Maar goed, alles wat ik haal is biologisch, dynamisch of ik weet voor het grootste deel waar het vandaan komt.

325 gr. tarwemeel
100 ml olijfolie
100 ml witte wijn
1 tl. zeezout
Naar smaak venkelzaadjes, chilivlokken, zwart sesamzaad of wat jij lekker vindt.

Meng alles tot een glad deeg. Enigszins vochtig. Neem een stukje ter grootte van een walnoot. Rol dit uit tot een sliert van ca ½ cm dik en 8 cm lang.
Voeg de uiteinden tot elkaar.

Breng een pan met water aan de kook en zout het water. Laat de Taralli er in koken tot ze boven komen drijven, ca 1 min. Haal ze eruit en leg ze op bakpapier.

Verwarm de oven voor op ca 180 graden Celsius
Bak de Tarrali ca 40 min. tot ze goudbruin zijn.

Na het eten bij het eten, in de soep of gewoon tussendoor. Ook lekker met jam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *