Het consultatieburo. Een kort interview

Verslagje van een bezoek aan het Consultatiebureau van een moeder die graag antwoord van de verpleegkundige wilde hebben op haar bezorgde (en terechte!) vragen alvorens haar kindje te laten vaccineren.

Vraag 1 : “In de bijsluiter van het BMR vaccin (voor professionals) staat dat kinderen die pas gevaccineerd zijn theoretisch gezien besmettelijk zijn voor andere kinderen. Weet u hier iets van”? 
Antwoord: ‘Eh, nee, pas gevaccineerde kinderen zijn niet besmettelijk hoor”. 
Vraag 2 :  “Worden er bij jullie wel eens kinderen getest op antistoffen VOORDAT ze gevaccineerd worden?’
Antwoord : “Nee, nooit. Dat doen wij hier niet”. 
Vraag 3 : “Dus het kan zo zijn dat mijn zoontje op de crèche al in aanraking is geweest met de Bof, Mazelen of Rode Hond (hij heeft immers al aardig wat keer vlekken/koorts gehad)”?
Antwoord : “Nou, als dat al zo zou zijn dan heeft hij het vast in heel lichte mate gekregen en dan is hij niet zijn leven lang beschermd. Ik raad daarom toch aan om die prik te geven want dan is hij wel levenslang beschermd”.
Vraag 4 : “Kan een pas gevaccineerd kind mazelen krijgen van het vaccin?
Antwoord : “Nee, dat is onmogelijk. Ze kunnen enkel mazelenachtige symptomen krijgen, maar dat is echt een bijwerking van het vaccin”. 
Vraag 5 : “Kan een pas gevaccineerd kind via een bloedtest op mazelen getest worden”? 
Antwoord : “Nee, waarschijnlijk niet, denk ik…. dat zal dan een foute positieve uitslag kunnen geven omdat het kind zojuist gevaccineerd is”.
Vraag 6 : “Denk u dat de vaccins veilig zijn?”
Antwoord :  “Nee, daar heb ik me niet in verdiept, maar ze zijn echt veilig hoor. Anders zouden ze toch niet gegeven worden?”

nurse_ratchedConclusie van deze moeder : De cirkel is rond… Je besmet een kind met mazelen door een vaccin en vervolgens kun je niet meer testen of dit kind nu echt de mazelen heeft gekregen en zijn alle vlekken en koorts ‘slechts’ BIJWERKINGEN van het vaccin. (En nee, ze heeft haar zoontje na dit verhelderende gesprek niét laten inenten).

Opmerking : bovenstaand relaas is een sprekend voorbeeld van het aankaarten van de vaccinatieproblematiek bij de bron : het consultatiebureau. Een stimulans voor ouders om het prikkende zorgpersoneel een confronterende spiegel voor te houden over hun gebrek aan kennis (bijscholing) bij de gestaag groeiende roep om heldere informatie over veiligheid-nut-ingrediënten van vaccins...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *