Spruitjes potje (voor in de oven)

spruitjesLaatst was ik door het vegetarisch kookboek van mijn lieve helaas overleden moeder aan het bladeren op zoek naar een lekker recept, toen er een blaadje uit viel met haar handschrift er op. Het was het recept van haar spruitjes potje. Ik herinner me dit recept. Zoals ik me de meeste van haar vaste recepten herinner. Eten bij mijn moeder was altijd een feest. Vooral een smaakfestijn. Heerlijk gezond eten, vaak vegetarisch en je proefde de liefde.

vitaminebommetjesLaatst in de supermarkt en bij de groenteboer zag ik dat er massaal spruitjes worden ingekocht, dus mocht je ze al in huis hebben dan heb ik hier een heerlijk gerecht waarin je ze kunt bereiden

Het voelt heel bijzonder dit recept met onze lezers te mogen delen. Dus mocht je er nu straks van smullen en je proeft een tikkie sentiment, dan is dat mijn toevoeging aan het eten. 😉

Ik neem het recept over zoals het op het blaadje staat.

 • maak verse (aardappel)puree
 • kook de spruitjes
 • laag puree in ovenvaste schaal (altijd even invetten met roomboter)
 • rooster nootjes: pijnboompitten, pompoenpitten en stukjes cashew in boter / olijfolie- laagje nootjes
  – laagje spruitjes
  – (geiten)kaas in plakjes
 • gebakken banaan
 • puree
 • nootjes
 • spruitjes
 • geraspte (geiten)kaas
 • paar klontjes roomboter  En dan in de oven (20 minuten)  200 – 225 graden celsius.Eet er verse appelmoes / compote bij. En als voorafje is het in deze tijd van het jaar wel lekker om te beginnen met pompoensoep met creme fraiche.

ovengerecht

 

 

 

 

 

EET SMAKELIJK 🙂

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *