hoeveel is 0,25% van 0?

bustyrbubbleAfgelopen vrijdag weer een verrassing van de ECB. De Europese rente werd met 0,25% lager gesteld tot een recordlaagte. Uiteraard wordt er overal verklaard dat er geen valutaoorlog aan de gang is, maar deze zet is ongetwijfeld ingezet om de Euro lager te zetten. Blijkbaar is er geen sprake van de eerder zo met overtuiging uitgesproken verwachting van een economische groei. Als die groei er echt was geweest, dan zou de renteverlaging niet nodig zijn geweest. Geld is voor de banken nu dus echt bijna gratis, want de banken betalen slechts 0,25%. Overigens is dat nog 0,25% te veel, want dat zelfde geld is verzonnen en bestond daarvoor nog niet. Uw bank vraagt van u een veel hogere rente. Benieuwd of nu de variabele hypotheek rentes ook snel bijgesteld gaan worden.

Dijsselbloem was in ieder geval blij met het gratis geld voor de bankiers, waarmee bij u (het volk) inmiddels niet zomaar meer in de uitverkoop bent gegooid, maar inmiddels bent beland in de fase van de totale opruiming opheffingsuitverkoop.

dijsselbloembolDat Euro-epygoon Dijsselbloem staat te lachen en ons steeds toeroept:  “De renteverlaging  is een positief en belangrijk signaal dat de ECB vastbesloten is om het economisch herstel te blijven steunen”. bewijst maar weer hoever onze politici af staan van de dagelijkse realiteit en van de échte mensen. Van de man die een dag daarvoor nog door betweterige DWDD corifeeën werd uitgeroepen tot beste Nederlandse politicus van dit moment, wat ook iets zou kunnen zeggen over de rest van onze politici, zou je meer mogen verwachten.

ECBitchWant behalve totale onnozelheid en onkunde zou zijn reactie nog gestoeld kunnen zijn op een misplaatste focus op het wel en wee van bankiers en een royaal betaalde topfunctie met lifelong jobguarantee láter bij zijn vriendjes voor zijn goede diensten.
Waarin het er doodordinair op neer komt het Geldgraaien door bankiers ten koste van de burger, de reële economie en de samenleving te stimuleren. Het is een verontrustend voorteken. Het laat zien dat economisch herstel vooral gericht is op het herstel van de banken die keer op keer het bewijs leveren de voornaamste oorzaak te zijn van het verval. Het laat tegelijk zien dat de bankiers aan de macht zijn en de EU naar hun pijpen danst.

Waarom zou je iets willen herstellen dat zo destructief is op zoveel punten?  Eigenlijk is het hele bankensysteem gekoppeld aan de monetaire unie, als het “grote niets” in het verhaal van de “neverending story”  dat alles van reële waarde omzet in een antiwereld.

Om te beginnen: 

roundtableHet mag duidelijk zijn dat meer gratis geld voor bankiers niet goed is voor de samenleving. De banken investeren dit geld in aandelen, de beurs staat daardoor ongewoon hoog. Investeren het in allerlei schulden-spelletjes die daardoor opblazen, etc. Hoewel gratis geld, zijn het voor ons wel 100% schulden die de bankiers maken. Nadat de bankenunie zo direct compleet is, mogen wij al die schulden terugbetalen. En de zeepbel van de Centrale Banken staat al op klappen,

Waarde van geld verminderen:

banker bonusPraktisch gezien: De waarde van ons geld en ons werk wordt hierdoor minder. Maar omdat er geen waarde aan de economie wordt toegevoegd, en dit geld wordt omgezet in  schulden, verdwijnt het echte geld (dat geld waarvoor wij moeten werken) daardoor hard in de zakken van bankiers. Een grote stroom gratis geld voor de Top Bankiers zorgt vreemd genoeg voor deflatie problematiek in de reële economie / normale samenleving. Door de ontwaarding, door de schulden-spelen, door de hier beschreven effecten verdwijnt effectief uw geld naar bankiers, een verhaal van deflatie.

Spaarrente naar 0%:

God noDe spaarrente gaat verdwijnen. Als bankiers voor 0,25% (niets dus!) geld kunnen lenen van de ECB, waarom zouden de banken ons geld nog willen? Spaarrente gaat naar 0 dus. En 0 spaarrente, maar (vermogens)belasting en inflatie die wel blijven doortikken, dat kost ons letterlijk miljarden euro’s. En ondertussen zit uw pensioenfonds er ook mooi naast, ook hun geld is niet gewenst, dus wordt uw pensioen hierdoor ook afgewaardeerd! Dus u krijgt ook nog eens minder pensioen. En de verzekeringen worden duurder, etc, etc, etc. Not a pretty picture.

MKB bedrijf en ondernemers het nakijken: 

valsemunter ECBVoor veel ondernemer in het MKB zal het herkenbaar zijn. Op geen enkele manier geld loskrijgen voor je bedrijf dat al vele jaren goed draait. Je krijgt je financiering voor 2014 niet rond, omdat het geld van de meeste ondernemers te weinig kan concurreren met gratis geld van de ECB,
waardoor banken geen (of zeer weinig) leningen meer verstrekken aan ondernemers.

Reële Economie is niet meer benodigd, uw werk is waardeloos geworden: 

Er is een twee-deling ontstaan in de economie. In de Reële Economie werkt de gemiddelde burger voor zijn geld, en koopt wat spulletjes. Die aankopen zijn andermans inkomen, etc. Zijn werk is waarde, wat hij vervolgens investeert in de economie. Die economie is ook de input voor de Financiële Economie van banken, met hun hypotheken, leningen, aandelen, opties, etc. Geld gaat op spaarrekening, wordt geïnvesteerd, met een hypotheek een huis gekocht, een lening voor een auto, etc. Tot voor kort waren ze zeer nauw verbonden.

reële economieWaren, maar niet meer. De Financiële Economie heeft nu de Reële Economie (de waarde die u verdient met uw werk!) namelijk niet meer nodig. Ze krijgen hun brandstof (geld) van de ECB voor niets (0,25%). En omdat de Reële economie (uw werk dus!) niet meer nodig is, is uw werk dus nutteloos en van generlei waarde geworden. Denk daar maar eens over na. De banken krijgen uw geld nu dus gratis. De bankiers kunnen prima door zonder uw geld, ze krijgen dat via de ECB – Maar u kunt niet zonder uw geld, tenminste zolang u afhankelijk bent van het huidige apparaat, dat in haden is van de bank. Het ECB fonds dat bestaat uit het geld van de belastingbetaler. Het geld waarvoor u krom ligt of op zijn minst hel hard voor moet werken om het vervolgens af te staan, is het zelfde geld dat de ECB gratis aan de bank staat uit te delen. Waarover de bank dan weer woeker rentes heft opdat u het bij de gratie van de bank mag lenen (uw eigen geld).

Rente van 0,25% is als een Basisinkomen voor de Burger: 

peterinterviet AdDie 0,25% is identiek aan het idee van een basisinkomen De bankiers krijgen gratis geld. Dat is 100% vergelijkbaar met een Basisinkomen voor de burger. In beide gevallen wordt geld gecreëerd uit het niets om weg te geven, maar nu aan de burger. Gratis geld voor de bankiers, gratis geld voor de burger. Hetzelfde principe. Behalve dat de bankiers het wel krijgen, en u niet. Het voordeel van een basisinkomen is dat dit geld instroomt in de Reële Economie, terwijl het gratis geld voor de Banken in de financiële markten blijven hangen – buiten het bereik van het volk. Ondertussen onttrekt deze macro-economie ook nog eens  blijvend geld uit de reële economie.

Dit is allemaal echt geen rocket-science, het is basis economie 101: Geld voor bankier op 0,25% rente is diefstal van de samenleving! En Dijsselbloem is daar kennelijk weer erg blij mee. Onze politici: Te triest voor woorden, en volledig in de zakken van de bankiers.

In de volgende link wordt je nog even in het kort uitgelegd, waarom het er toch alle schijn naar heeft dat onze politici en hun regeringen worden bestuurd door de bancaire bank-syndicaten en hun Kartels.

Bronnen:

http://www.beursbox.nl/

http://langleveeuropa.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *