Creatief met zuiveringszout bij je persoonlijke verzorging

Shampoo

zuiveringszoutToen ik studeerde werkte ik in de weekenden en in de zomermaanden in een snackbar vlakbij het strand. Ik bakte patat, kroketten, frikandellen, braadworsten, enzovoorts. Op een middag was ik vroeg klaar en besloot ik nog even naar het zwembad te gaan om daar wat af te koelen. Ik dook het water in, kwam boven en mijn haar was nog droog. In die tijd waste ik mijn haar daarom vaak met shampoo. Sindsdien ben ik dat altijd zo blijven doen.

hoofd in shampoo (1)Jaren geleden kreeg ik langzamerhand steeds meer last van jeuk op mijn hoofd. Ik was de hele tijd op mijn hoofd aan het krabben en op een gegeven moment ben ik overgestapt op een andere shampoo. Dit hielp niet, de jeuk nam toe en en ik stapte weer over op een andere shampoo. Na verloop van tijd heb ik zo heel wat shampoos uitgeprobeerd, maar niets hielp. Ik was het zo zat, dat ik besloot een tijdje niet mijn haar te wassen met shampoo maar het alleen uit te spoelen. Dat hielp heel goed. In het begin was het nog regelmatig vet maar na verloop van tijd was de jeuk weg en was mijn haar ook niet vet meer. Inmiddels is het vijf jaar geleden dat ik voor het laatst mijn haar met shampoo heb gewassen. Wanneer het nu toch wat vettig is of vies, dan spoel ik het met zuiveringszout. Nu ik geen shampoo meer gebruik, hoef ik ook geen plastic shampooflessen meer weg te gooien.

Badzout

Ik gebruik het ook als badzout, door een paar eetlepels zuiveringszout in bad te doen en daar eventueel een druppeltje badolie aan toe te voegen. Donna Eden, die boeken schrijft over energetisch healen, schrijft in haar boek “Energy medicine” op pagina 41, dat je hiermee je aura schoonmaakt. Persoonlijk voel ik me altijd erg opgeruimd na een bad met zuiveringszout.

Alkaliserend water, mondwater en tandpasta

Je kunt eenvoudig zelf alkaliserend water maken door een afgestreken theelepel zuiveringszout op te lossen in 1 liter water. In plaats van mondwater kun je alkaliserend water gebruiken om je mond te spoelen of om je tanden mee te poetsen. Julia Roberts doet het ook.

http://drsircus.com/medicine/sodium-bicarbonate-baking-soda/julia-roberts-sodium-bicarbonate-baking-soda

Het heeft als positieve bijwerking dat het zo ook gelijk werkt tegen paradontitis (vergevorderde tandvleesontsteking) en is bovendien preventief tegen alvleesklierkanker. Het is bovendien veel goedkoper dan mondwater en je hoeft dan ook weer geen plastic flessen weg te gooien.

Zuiveringszout

Zuiveringszout is hetzelfde als baksoda of natriumbicarbonaat. Je kunt dit bij een apotheek of goede drogist kopen. Zuiveringzout is een echt wondermiddel, dat je op velerlei manieren kan gebruiken én het is goed voor je portemonnee, je gezondheid en het milieu!

 Wanneer je meer informatie wilt over wat ik doe dan kun je kijken op http://www.annetteschaap.nl

Een gedachte over “Creatief met zuiveringszout bij je persoonlijke verzorging”

  1. En je koopt het super voordelig bij de Toko voor 1,50 per 500 gram.
    Ik vind alleen wel dat mijn haar als touw voelt nadat ik het er mee “gewassen” heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *