Hoe onafhankelijk was het onderzoek na Freeks dood na BMR vaccinatie?

Vaccinatieraad in gesprek met…. Roel, vader Thanh, 43, moeder van Arne (14 ) en Freek (9), 2000 – 2009)
Freek Hagoort, overleden aan de gevolgen van een BMR vaccinatie.

freek hagortWe kwamen op zaterdag terug van de wintersport en vonden thuis een uitnodiging van de GGD om Freek te laten vaccineren voor DTP en BMR conform het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Donderdag werd Freek gevaccineerd. Hij gedroeg zich als een grote jongen en huilde niet. Donderdagavond dacht ik, misschien wordt hij wel ziek. Kinderen kunnen immers niet lekker zijn na vaccineren. Vrijdagochtend heb ik hem naar school gebracht en nam mijn mobiel mee voor het geval dat de meester zou bellen. Vrijdagmiddag had hij zijn eerste zwemles en zaterdag werd hij een beetje hangerig. Hij ging toch mee naar voetballen. Mijn man is groepsleider en zette Freek aan de kant omdat hij niet lekker was.

‘s Middags heeft hij nog even gevoetbald op straat met zijn broer.
Zaterdagnacht kreeg Freek hoge koorts en zei: “mama ik heb het zo heet”. Ik zei tegen hem: “kom maar bij ons in bed” en hij trok zijn pyjama uit. Zondagochtend bleef Freek maar slapen met zijn koorts en we belden de huisartsenpost in Rotterdam. We vertelden dat hij net gevaccineerd was en vroegen of we langs mochten komen. Dat mocht maar we moesten wel eerst meten hoe hoog de koorts was. Ik riep nog dat hij zo warm was en niet wakker wilde worden maar ik moest toch maar meten. Hij had 40.9 graden koorts en we konden pas om kwart over 3 in de middag terecht. Ik uitte mijn zorgen en zei: dit gaat niet goed, Freek zat helemaal gebogen op de schoot van zijn vader toen de dokter zijn longen beluisterde en Freek kon ook niet lopen. Maar de dokter zei; “er is niets aan de hand, geef hem maar een zetpil. Als de koorts er dinsdag nog is kun je beter naar je eigen huisarts gaan”. We stonden binnen vijf minuten weer buiten.

Freek

We kwamen thuis en brachten Freek om 12 uur ‘s avonds naar bed. Ik zei nog tegen hem; “Freek als er wat is roep je ons hé? Echt doen hé Freekje?” Hij knikte ja. Mijn intuïtie zei me; het gaat niet goed met Freek en ik heb beneden zitten huilen. Maar wat moet je doen? De huisarts had immers naar zijn longen geluisterd? Om half vijf in de ochtend hoorde ik Roel boven roepen: “Thanh, Thanh, Freek is dood!” Freek bewoog niet meer en er kwam bloed uit zijn mond. Toen de ambulance kwam is hij nog 5 kwartier gereanimeerd maar het ging niet meer. Freekje is naar het kinderziekenhuis in Rotterdam gebracht en daar zijn ze nog 5 kwartier bezig geweest. Maar Freek was al dood.

In het ziekenhuis werd Freek zijn lichaam in beslag genomen, nadat wij kort afscheid van hem hadden mogen nemen. In het ziekenhuis werden wij, ook onze zoon Arne, direct door de recherche apart genomen en ondervraagd. Freek werd ondertussen naar Rijswijk gebracht om een botscan te laten maken. Daar werd nagekeken of hij mishandeld was maar er was nies te zien. De forensische recherche had intussen ons hele huis doorzocht. Er werden veel spullen meegenomen omdat ze dachten dat wij hem vermoord hadden. We mochten ons huis pas half in de middag weer in. Toen onze huisarts kwam zei ze: “breng dit maar niet naar buiten, zeg maar niets…”
Na de botscan van maandag zou er autopsie gepleegd worden maar het was al laat dus ze wilden het pas dinsdag doen. Ik wilde dat absoluut niet, ik wilde Freek thuis hebben, ik wilde niet dat hij een nacht alleen in een koude ruimte moest doorbrengen. De zwager van een broer van Roel heeft er toen voor gezorgd dat er alsnog die avond autopsie uitgevoerd zou worden. Om half een ‘s nachts werd Freek thuisgebracht in een zwarte zak. Ik kon zijn hoofd niet zien, dat was zo kil.

Na de begrafenis op zaterdag zijn we aan het werk gegaan, we hebben iedereen ingeschakeld. We belden het RIVM om een melding te doen en gelijk werd er door de telefoon verteld: dat ligt niet aan de vaccinatie. Van een vriendin kreeg ik een tip om op ‘Medische Missers’ van Jannes Koetsier te googelen. Ik belde hem en heb Freeks rapport doorgefaxt. Jannes is toen zo boos geworden, hij was zó kwaad. Hij zei: “hoe kan het nou niet aan het vaccineren liggen, zo’n gezond kind zomaar overleden”. Daarna kregen we heel veel telefoontjes van het RIVM, dat ze wilden praten. Ze wilden een afspraak maken en weten wie er allemaal bij ons thuis was, welke advocaat en welke arts. Toen er een hoge mevrouw van het RIVM kwam heb ik haar een foto van Freek laten zien en vroeg: “kijk nou wat een mooi kind, kunt u mij nou echt niet zeggen of het nou wel of niet door de vaccinatie komt?” Ze begon te huilen en verliet de woning.

Het Lareb is ook aan de deur geweest en ook zij vertelden dat het niet aan de vaccinatie lag. Wat ze wel zeiden was; ”als de huisartsenpost Freek had doorgestuurd had hij nog geleefd”.
We hebben de Nationale Ombudsman gevraagd opnieuw onderzoek te doen maar niet door het RIVM maar Lareb. Alex Brenninkmeijer heeft er toen voor gezorgd dat er nog een keer onderzoek gedaan zou worden. De organen van Freek lagen nog bij het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) en zouden naar een gespecialiseerde patholoog in Milaan gestuurd worden. In eerste instantie zouden we de dure transportkosten van de organen zelf moeten betalen, maar de Ombudsman vond dat onzin en dat de overheid dat zelf maar moest betalen. Er was afgesproken dat alle materiaal van van Freek naar Milaan opgestuurd zouden worden, maar de patholoog in Milaan kreeg alleen materiaal van de hersenen om te onderzoeken.

De patholoog mailde mij dat hij met bijna 100% zekerheid kon zeggen dat Freek is overleden aan een hersenbeschadiging door vreemde stoffen in zijn hersenen en als hij ook het longweefsel zou kunnen krijgen, hij beter onderzoek zou kunnen doen en achterhalen of het van het vaccineren komt. Maar longweefsel heeft hij nooit gekregen, we weten niet waarom. Omdat Freek zijn organen door de overheid in beslag zijn genomen moeten wij toestemming vragen om ze naar een onafhankelijk patholoog op te kunnen sturen. Maar die toestemming krijg je alleen met een gerechtelijk bevel, via een advocaat, via de rechtbank.
Ik hoop nog steeds dat de waarheid boven tafel komt.
Ik neem aan dat de medische wetenschap voor waarheidsvinding gaat en dat Freek daar een bijdrage aan mag geven.
Soms denk ik, was ik maar erg gereformeerd, dan had ik Freek nog hier.


——————
Links: Meer weten over Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *