Lekker gezond aperitief of toetje bij het kerstmenu

kerst_boven

Inmiddels zijn de meeste huishoudens in Nederland druk in de weer met de voorbereiding van het kerstdiner.
Ik hoor om me heen dat er met name dit jaar een toenemende behoefte is om met het kerstdiner een statement te maken in de sfeer van gezondheid, originaliteit, gematigdheid, duurzaamheid en het ontzien van wreedheden tegen dieren die zijn gerelateerd aan de kerstperiode.

Dus je láát die garnalencocktail een keer achterwege, je slaat die nieuwe keuken eens een jaartje over na een iets te enthousiaste Creme Brullee. En je kiest voor iets dat alles in zich heeft dat past in de kerstgedachte van 2013. Een verrassend lekker, multi-inzetbaar makkelijk en snél te bereiden gangetje (zowel voor het aperitief als het toetje) en nog zeer betaalbaar ook.

Een keer in een kookboekwinkel op de Haarlemmerdijk, daar viel ik voor “World Food Cafe” doordat ik een nieuwe pan had waarmee ik niet wist wat mee te doen, een Tajine. Daarin staat ook het recept.

20130925_162350Sinaasappel geschild en in dunne schijfjes gesneden
2 dadels, ontpit en in dunne reepjes gesneden
Klein handje amandelschilfers of ontvelde amandelen in dunne plakjes gesneden
Vleugje kaneel
Oranjebloesemwater

Leg de sinaasappel op een plat bord.
Strooi daarover dadels, amandelschilfers, vleugje kaneel en dan oranjebloesemwater.

Zo simpel en heerlijk.
Als ontbijt, tussendoor of als toetje…maar ook een gegarandeerd succes bij het kerstdiner.

 

kerst_onder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *