Een interview met Frank de Boer. Deel 1

shiva-shakti2

Voor trouwe  lezers van onze bloggerspagina, is “onze eigen” Frank de Boer wellicht geen onbekende meer, maar voor wie nét heeft ingetuned en voorafgaand aan het interview eerst wil weten wie Frank de Boer wel denkt dat hij is, het linkje op zijn naam leidt je naar zijn profiel en zijn blog. Maar ik kan u verzekeren dit interview belooft een interessant tripje buiten de gebaande paden van het “parastigma” te worden.

De moeite van het vermelden waard is, dat dit interview begin dit jaar plaats vond nadat Frank en ik voor een nadere kennismaking in Amsterdam hadden afgesproken in Frontier Bookshop, waarna we even later een gezellig cafeetje opzochten vlakbij ergens in de grachtengordel. Frank had bijzondere dingen te vertellen en ik besloot hem te interviewen. Allebei blij met onze nadere kennismaking namen we ‘s-middags afscheid, en thuis aangekomen zette ik de geluidsbestanden op mijn laptop. Voor ik de bestanden kon omzetten in een tekstdocument crashte deze en een week geleden bleken de verloren gewaande bestanden toch nog te redden.

Het zag er zodoende toch nog naar uit dat op de valreep van 2013, dit bijzondere interview (althans het eerste deel) gepubliceerd wordt. Meer volgt in 2014.. tot dan..en een prettige jaarwisseling.

 Frank, bestaat er zoiets als vrije wil (volgens jou?)

Ja, op een bepaalde manier kun je spreken van vrij wil. Maar in beperkte mate. Als je het bijv. over Karma hebt, dan heb je als je in een bepaald gezin / familie wordt geboren daar wat over te zeggen gehad. Maar je kleur ogen en of je bijvoorbeeld onder een tram terecht komt zodat je deze wereld weer verlaat vallen daar dan niet onder.

Dus dat de aarde draait, en ook daarna blijft doordraaien daar heb je dan gelukkig weinig tot geen invloed op. Het is eerder dat als je bijvoorbeeld iets overkomt, dat je er dan voor kunt kiezen om niet in de slachtoffer rol te gaan zitten.

Het gaat er dan niet zozeer over wat je meemaakt maar om hoe je er van binnen tegenover staat.

Neem nou bijvoorbeeld een Hitler. Al zou wanneer een ziel reïncarneert je leven voor je zijn uitgestippeld, en hij zegt naderhand ik kon er zelf niets aan doen. Ja, als hij zelfbewust was geworden van wat er gebeurde, dan had in zijn positie als het ware de loop van de geschiedenis kunnen veranderen

Dus als ik je goed begrijp dan hangt het af van de mate van bewustzijn waarin iemand zich bevind, in hoeverre diegene ook de verantwoordelijkheid kan dragen over wat er met die persoon (en daaruitvoorvloeiend) met de wereld om hem/haar heen gebeurd?

Ja, daarom zou het ook te makkelijk zijn om de schuldvraag over de ellende die door velen wordt ervaren  in de wereld alleen bij de illuminatie  te leggen, waar veel over gesproken wordt.

Op een bepaalde manier hebben ze die onwetendheid. Dat geldt voor dit tijdperk dat werd ingeluid met de geboorte van Christus. Die bij zijn kruisiging tot God de Vader zegt: Vader vergeef hen want ze weten niet wat ze doen. Dat hoort nog bij dit tijdperk (het vissentijdperk) die onwetendheid die ook wel wordt gezien als het kwaad, de duisternis. Avidya noemen ze dat, in het Sanskriet.

Het krachtenspel.

Als we het dan hebben over het krachtenspel vaak aangeduid met de “illuminatie”  de Kabal van georganiseerde misdaad die al zéker een aantal eeuwen lang achter de schermen opereert als een soort schaduwregering en met name met financiële oorlogsvoering een wereld-imperium hebben opgebouwd, die zichzelf over de ruggen van de goegemeente verrijken en alle macht naar zich toetrekken onder aanvoering van de welbekende 13 families.

Of dit waar is daar heb ik geen vragen over, dat is mij duidelijk. Wat mij hieraan zo facineert, is de kennelijke collectieve, cognitieve disonantie die als modus operandi van alle betrokkenen in de kern van deze Hellfire club. En dat al generaties lang. Je kunt echter allang niet meer spreken van een luis in de pels, maar eerder een olifant in de kamer die alles leegzuigt. Toch heeft de prooi, de rest van de wereldbevolking (op enkele individuen na) al generaties lang niets in de gaten. Hoe flikken ze dat?

De manier waarop ze werken bedoel je?  

Ja, en waarom ze zichzelf ontmenselijken door de mensheid te ontmenselijken.

Nou dat gaat ze dus helemaal nooit lukken. Het is zeg maar een krachtenspel tussen donker en licht. Maar dat is alleen maar als je je niet bewust bent van het Hogere. Als je je daar niet van bewust bent dan heeft het ook geen enkele zin. Die donkere kant kan zichzelf niet in stand houden zonder die onwetendheid. Ze hebben wel een bepaalde increscentie (toegang tot kennis en hogere wetenschap) maar die increscentie is niet met het hart.

En als iets écht vanuit zuiverheid, vanuit het hart komt dan zie je dat er geen aanleiding is en het ook zinloos is om dit krachtenspel te willen beheersen. Anderszijds in onze ervaring in de dualiteit heb je nu eenmaal licht en donker. Die tegenkrachten horen er te zijn.

Dat is net als met een zwart gat. Daarvan kun je zeggen er is geen licht, nou er is geen materie eigenlijk. En omdat er geen materie is krijg je ook geen licht.

Maar ja, wou je echt door gaan op die illuminatie?

Nee hoor, niet persé. Zie het maar als inleiding voor de rest van het interview.

Nee okee, hoor maar dan moet ik daar even over nadenken, want het is niet iets zeg maar waar ik in geloof, ondanks dat ik zelf meerdere malen met die duistere krachten te maken heb gehad in mijn leven. Maar dat zie ik meer als je eigen persoonlijke zuiveringsproces.
Dat dan optreedt als tegenkracht om jezelf uit te zuiveren. En zodra je het als een tegenstander gaat zien, waar je tegen vecht, dan raak je besmet als het ware door die kant. Je kunt er wel tegen vechten maar dat kun je het beste vanuit tja, dat licht doen en dan is het geen vechten maar je zet stappen waarin je het licht vasthoudt in jezelf en je kijkt met dat licht naar die duisternis. (Je laat je licht er op schijnen) en dan verdwijnt die duisternis op een gegeven moment vanzelf.

En ik ontken daarmee niet dat er geen verschrikkelijk dingen op de aarde gebeuren, maar op zieleniveau maakt het allemaal onderdeel uit van een groter en breder spectrum, dat dat ene leven ten opzichte van de Zijnstoestand van de ziel overstijgt.

He?  Dus als ik nu het leven laat of jij bij wijze van spreken, in het geheel (buiten ons ietwat beperkte bewustzijnsveld “de Matrix”) heeft dat weinig gevolgen.

Stel je loopt over straat en je ziet dat er iemand in elkaar wordt geschopt, en je besluit dan, nou ik kijk niet ik loop gewoon door. Op dat moment, vanuit het zielenstandpunt dan hang je eigenlijk de duistere kant aan. Op het moment dat je besluit er iets van te zeggen en probeert in te grijpen, maar je wordt om die reden ook in elkaar geslagen en je overleeft het niet.

Dan heb je toch vanuit zielenstandpunt, het licht gevolgd.

Dus dan ga je wel dood, maar het helpt je in een groter verband dus wél verder.
En dat is natuurlijk heel abstract. Maar in feite als je nu dus tegen die illuminatie om het maar een naam te geven, gaat vechten, dat is niet goed.

Veel beter zet je vanuit eigen kracht je in voor positieve zaken. Je gaat samenwerken, dat hoeft niet persé op hele grote schaal maar gewoon,; je kent elkaar, je gaat dingen samen opzetten, vanuit begrip voor de ander. Daar draait het om, gewoon heel simpel. Niet alleen maar voor jezelf en met jezelf bezig zijn.

Juist die duistere wereld, die werkt vanuit ego. Zo van, Ik ben het belangrijkst, en als de ander(en) daar onder moeten leiden, dat is dan jammer, wat heb ik daarmee te maken (haha)

Dus in feite zeg je dat op het moment dat je kiest voor het ego, dat je zelf op dat moment onderdeel bent van die duistere krachten?

Jaa, maar dat is natuurlijk heel tricky want iedereen heeft een ego. Maar het gaat er natuurlijk om dat je je in die keuzes bewust gaat worden van “ben ik nou heel egoïstisch bezig” dus alleen maar voor mezelf, kijk ik heb ook wel bepaalde dingen gedaan waarvan je kunt zeggen dat is egoïstisch of het is iets omdat je denkt dat dat goed is voor de maatschappij, maar eigenlijk heb je jezelf weer eens verloochend. Omdat het weer niet goed is voor je eigen “weg” die je te gaan hebt. Dus zo zwart/wit is het niet.

Je moet als het ware je zelf eerst gaan leren kennen. “Ken Uzelve” En dan creëer je daarmee het bewustzijn waarmee je op zeker moment weet, “ik heb de verkeerde stap gezet, ik dacht dat ik het goed deed omdat de maatschappij vindt dat het zo moet” maar wat blijkt ik word er zelf niet gelukkig van.

Trouw blijven aan jezelf dus.

Ja, maar je doet dat door naar binnen te gaan. Je kunt dus op een bepaald moment he, met wat jij gehad hebt en wat ik zelf ook gehad heb, dat je bepaalde ervaringen hebt, en die komen ergens vandaan, noem het maar ervaringen uit een bepaald “verleden” die te maken hebben met andere levens, die komen in je naar boven. Bijvoorbeeld dat je goed kan koken, of bepaalde inzichten hebt in zaken.  Nou, dat is helemaal niet knap. Dat komt gewoon uit andere levens voort. Maar het gaat me nu om wat is wel knap!? Kijk macht hebben is niet knap. Je kunt het zomaar in je schoot geworpen krijgen. Maar hoe je omgaat met macht, daar gaat het om.

Het gaat er om dat jezelf “zuivert” dus bijvoorbeeld door te mediteren.

Dat is de manier waardoor ik op een gegeven moment zag:  Hoe kan ik al de krachten die werkzaam zijn, waarmee ik te maken kreeg toen ik in zo’n astraal machtsspel terecht kwam, tussen donker en licht, en dat ik vanuit mediatie op zeker moment inzichten begon te krijgen van binnenuit,  vanuit zielsbewustzijn dat ik verder moest, en me richting het licht moest bewegen.

Maar een rol die de duisternis speelt, is dat die je probeert, terug te trekken, tegen te houden, in het spel te houden.

Is een manier om het spel te “winnen” uit het spel te stappen?

Ja, maar wat je vaak ziet gebeuren is dat die duistere krachten proberen je bang te maken. Dat kan door dreiging dat je iets zal overkomen. Maar ook vanuit die Astrale wereld kan er zomaar iets op je af komen, maar daar moet je nou juist niet bang voor zijn. Maar overal waar je je zwakheden hebt en je angsten, of je begeertes, daar komen die krachten door binnen.

En dan hebben ze je in feite. Dus daarom op je eigen pad blijven, maar dat kan alleen maar als je naar binnen gaat, dus je moet je naar binnen keren. Bij mezelf was dat door bepaalde ervaringen waardoor ik naar binnen ben gegaan, heb ik dat gezien.

En dan ga je beginnen met jezelf “uitzuiveren” Bijvoorbeeld met meditatie. Stel, er gebeuren op zeker moment allerlei ingrijpende dingen in je leven, zoals een scheiding of je verliest je baan, je wordt ziek, en in sommige gevallen, gebeuren dat soort dingen direct achter elkaar, dan is dat ideaal om naar jezelf terug te gaan.  (je in jezelf terug te trekken)

Je lagere aard, ervaart dan allerlei emoties en gedachten, en die overspoelen dat hele gebied, dus je raakt in paniek, krijgt allerlei negatieve stress symptomen, je weet niet wat je moet doen:

Zit! verbind jezelf, en maak verbinding met die hogere trilling in jezelf, herstel het contact met je ziel. Het is iets waar ik in feite al vanaf mijn geboorte mee bezig ben, met de Ether als verbindend element. En dat is geen halfslachtige keuze, op het moment dat je op zielenniveau kiest voor jezelf. Nee, je kiest er dan volledig voor om bij jezelf te komen. Want in verhoogde trilling worden ook die krachten van wit of zwart, sterker in je.

Ik heb bepaalde technieken daarvoor. Waar ik dan bijvoorbeeld mee werk wordt de esoterische holte van het brein genoemd.

Doel je daarmee op de hypofyse?

Ja, je hebt de pijnappelklier, een vochtige ruimte, het wordt ook wel de Troonzaal (van de ziel) genoemd, en daar zit inderdaad die klier die alles aanstuurt.

Wat doet die precies?

Nou het is een soort poort ahw, een soort zegel zit daar, een verzegelde poort welke de materiële (fysieke) manifestatie is van die esoterische holte.

Als je op het kruispunt van je achterhoofd gaat zitten, en je trekt een lijn van je voorhoofd naar je achterhoofd, en van de punten van je oren trek je ook een lijn, krijg je een soort kruis, dan kom je op de plek van de pijnappel klier.

Interessant, wist je dat de pijnappelklier ook wel het oog van Horus wordt genoemd? Als je namelijk een scan zou maken van de hersenen, en je maakt daarin een dwarsdoorsnede van de pijnappelklier dan is namelijk het oog van Horus exact datgene wat je te zien krijgt.

Ja kan kloppen maar of je het nu het oog van Shiva noemt of het oog van Horus het komt  op hetzelfde neer. Als je naar het oog kijkt van Shiva, die wordt ook vaak uitgebeeld met het derde oog en dat heeft ook te maken met de energie, waar hij eigenlijk voor staat, die kijkt naar binnen toe. Maar als het oog naar buiten gericht wordt, dus naar je buitenwereld dan wordt daarmee je wereld verwoest. “Die van het ego”  

In de oude legenden en mythes als Shiva’s oog zich naar buiten richt, dan vernietigt hij. Een mooie vergelijking is Sauron, uit “In de ban van de ring” is ook zo’n Schepper die dan allerlei…als die te ver door gaat die Shiva energie, die verdichting, want het is een verdichtende energie. Dan krijg je..

 ..dat het instortingspunt wordt bereikt op den duur..

Ja, want op een gegeven moment wordt het corrupt. Wordt het traag..corrupt..en in deze tijd zitten we nu.

Feitelijk zeg je nu: Alle materie is de condensatie van onze energetische staat van eenheid, waardoor het object van onze Zijns ervaring zich als subjectief ervaart. En hoe verder dat materialisme, hoe sterker de eenzaamheid  (het gevoel van afgescheiden zijn) toe neemt.

(lacht)  Ja, je hebt die twee stromingen. We zitten aan het einde van een tijdperk, in zo’n cyclus waarbij die Shiva energie steeds krachtiger en verdichtend gaat werken.. Je krijgt steeds meer ‘gedachten’ Die komen ook uit Shiva voort, door die verdichting. En aan de andere kant van de Shiva energie, heb je Shiva’s partner: Shakti, de Kundalini. En die, is ook aan het versnellen in deze tijd. Dus je hebt aan de ene kant die verdichting, en aan de andere kant het fenomeen dat steeds nieuwere vormen zichzelf opbouwen, afbreken opbouwen, afbreken mede ook door de invloed van die Shakti energie. En je hebt nu dus het omslagpunt, we zijn naar een hogere vibratie gegaan hier op aarde. En dat kun je ook horen, dat kun je voelen want daar gaat het om die ether kun je dus horen, ‘van binnen’ net als bij een TV.

Ja, ik weet waar je op doelt. Tijdens mijn eigen meditaties en daarvoor tijdens het ontwaken van mijn Kundalini, je resoneert dan in harmonie met de hartslag van het Universum, want daar is die “gons” het beste mee te vergelijken. Je ervaart je lichaam (of lichamen eigenlijk) dan pas echt. Je wordt je van iedere cel van je fysiek, maar ook je omgeving volledig bewust. Een leerling van me, die ook deze ervaringen had gedurende de geleide meditaties, hoorde naast die “Tzim Tzum” zoals Benjamin Adamah dit omschrijft, ook een bellen gerinkel voorafgegaan door een soort hoorngeschal. Ooit zat ik bijna een maand lang in deze toestand van verhoogd bewustzijn, en het was alsof alle sloten of begrenzers die op onze zintuigen zitten, open gingen. Het laat zich het best omschrijven als dat je van de vroegste DOS versie en een analoog inbel modem, in 5 minuten een upgrade krijgt naar het nieuwste en meest geavanceerde besturingssysteem dat bestaat, met een 500 MB glasvezel verbinding. Ook daarna, als je weer terug gaat naar automatische piloot, zal je visie op de wereldse realiteit nooit meer hetzelfde zijn. Maar jij was aan het woord, sorrie dat ik je onderbrak, ik word een beetje enthousiast merk ik..

Dat is ok, kijk die gons “TzimTzum” zeg maar, die bepaalt je hartslag. Het is de aether die komt binnenstromen, die heeft een bepaald ritme, en die bepaalt overigens ook de duur van je leven. Hij komt binnenstromen door je kruin, dat is de Shiva, maar je hebt ook de Shakti-energie van onderaf. Dat zijn zeg maar die twee slangen die bijvoorbeeld worden aangeduid met de staf van Hermes Trimegistes. En dan hoor je zeg maar die hele lage basistoon, en van daaruit heb je daana allerlei klinkelende geluiden tot op zeker moment een hele hoge “high pitched sound”

Een soort Engelengezang?

Jaa, daar zit het zo’n beetje tussen in, maar je hebt op een gegeven moment heb je een héle hoge sisklank, echt net zo als je vroeger die fluitketels had, als je ze maar lang genoeg liet fluiten kreeg je zo’n hele hoge sisklank én, nou ja dat zit tussen die twee in. En op een gegeven moment daarachter,achter het aethergebied hoor je BRRzz, en dan in je achterhoofd hoor je de OHM aankomen, Uummmm, en die OHM dat zit daar weer achter.

Maar het is net als een TV. Als je een TV neemt, je bent in feite zélf, een TV programma. Op een TV, je ontvangt dat…nou ja, je denkt dat je die film bent, documentaire of cartoon.

En als dat een leuke film is, nou dan heb je het leuk, maar als het een horrorfilm is dan wil dat niet zeggen dat je ziel zich niet vermaakt, maar je zit er waarschijnlijk wel angstig en zwetend bij te kijken. Maar zodra je dat kanaal af gaat, kom je in de ruis, dus sneeuw.

Je zegt daarmee, wie wij zijn, is eigenlijk het projectiepunt van ons werkelijke bewustzijn.

Ja, je hypnotiseert als het ware jezelf dat je dat bent. En het punt is dus die ruis die hoor je dus op die TV, dat is de aether,  die kan je dus van binnen horen. En die sneeuw die je ziet bewegen, die kun je ook zien als je naar buiten gaat en in de lucht kijkt, en je staart ernaar dan zie je ook die vuurvonkjes, dat is ook aether (orgon). En daar wordt je als het ware door gevoed.

Vroeger had je bij die oude films die lichtstrepen en puntjes die door het beeld heen verschenen en gelijk weer verdwenen, is het daar bijvoorbeeld ook mee te vergelijken?

Ja, ja dat klopt, dat klopt, want dat gebeurt ook precies, het zijn steeds van die beelden..die in een soort “whirlingen” de werkelijkheid samenstellen, ik noem het ook weleens spermatozoiden, zoals ze zo bewegen. Maar het punt is alles binnen je waarneming  bestaat uit van die beeldjes en die komen uit de aether. Het gaat er in, het gaat eruit , komt een beeldje gaat er in en er weer uit. Nou zo bewegen wij ons in deze wereld en de identificatie met de fysieke ervaring maakt het echt.  Maar, je moet dus van die film, van dat kanaal af dan kom je in de ruis.

Daar ga je ahw doorheen en dan kom je in de stilte. En in contact met je ziel. En dan voel je je als het ware uitdijen, als een “Michelinmannetje” Dus nu heeft je aetherlichaam (etherisch dubbel) de vorm van je lichaam, want vanuit de aether is ook je stoffelijk lichaam voort gekomen.

Maar ineens merk je dat je gaat uitzetten, dan begint het een bol te vormen, die de hele ruimte waar je in zit,  begint in te nemen.

En ervaar je die ruimte dan als onderdeel van jezelf. Als fysieke ervaring?

Ja, je neemt die ruimte in zoals je je eigen directe fysieke ruimte ervaart. En als je dan in meditatie gaat en deze methodes gebruikt, die ook in de oude Veda’s staan vermeldt: Nada, Brahman, het draait om geluid; In den beginne was er het Woord dat we kennen van de Bijbel en dan pas krijg je het Licht. Want er kan pas licht ontstaan als er eerst wrijving is, als er dus een stof gaat ontstaan, he? wat ik al eerder zei. Dan pas is er licht. Maar het is dus allemaal begonnen met geluid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *