Geneeskunde studenten gebrainwashed door VtdK

JocobDe geneeskunde-studenten die op de site Geneeskundestudent.nl surfen krijgen vanaf deze maand regelmatig de creatieve schrijfsels van de Vereniging tegen de Kwakzalverij te lezen. Deze vereniging heeft het weer geheel voor elkaar. Wel even een compliment. De eerste column van de gepensioneerde hoogleraar psychologie Frits van Dam loog er niet om. De smaakmakende titel boven zijn artikeltje luidt: Rare dokters. Frits wist en passant ook nog even te melden dat de voorzitter van IOCOB na een mislukte opleiding tot neuroloog maar acupuncturist is geworden. Logisch dat de Koninklijke Academie voor Wetenschappen (KNAW) zich jarenlang door hem heeft laten adviseren op het gebied van wetenschapsmanagement. En dat het AMC hem tot CEO benoemde van een van hun meest prestigieuze instituten. Maar goed, Frits leest niet. Zo was zijn eerste column, in overeenstemming met zijn eerdere pennenvruchten, rijkelijk gevuld met halve waarheden, verdraaiingen, tunnelvisie en oude wijn.

We hopen overigens dat de medische studenten inzien dat het boeiend en gerechtvaardigd is om naast de VtdK ook plaats voor een column in te ruimen voor IOCOB, en we riepen www.geneeskundestudent.nl op dat ook te doen.

Kijken of ze het fair play-beginsel ‘hoor en wederhoor’ ondersteunen.

In ieder geval heeft de oude Frits weer een mogelijkheid naast de Telegraaf om zijn levenslange frustratie tegen complementaire dokters van zich af te schrijven. Ja, hij werkte vroeger als psycholoog in de gezondheidszorg. Goeie gast voor de Vereniging tegen de Kwakzalverij, die Van Dam. Maar voor de tegenstanders van de door Van Dam gepropageerde totalitaire geneeskunde, die gebaseerd is op de hardnekkige hersenschim dat reguliere geneeskunde per definitie gelijk staat met Evidence Based Medicine, is deze nieuwe website een uitstekende gelegenheid om met deze bevooroordeelde  psycholoog/niet arts voorgoed af te rekenen ten overstaan van het forum van onbevooroordeelde geneeskunde-studenten. Dan zullen deze aankomende dokters bij de beoordeling van het obsolete gedachtengoed van deze oude columnist, die gespeend is van psychologisch zelfinzicht, al snel tot de onvermijdelijke conclusie komen : Rare psycholoog, die Van Dam.

Disclaimer

Op de site nog een leuke disclaimer, die we hier citeren:

In samenwerking met de Vereniging tegen de Kwakzalverij vind je hier maandelijks een nieuwe column, stelling en casus waarin alternatieve geneeswijzen centraal staan. Als je wellicht met deze vereniging bekend bent weet je dat verbaal vuurwerk niet geschuwd wordt! 

Een gedachte over “Geneeskunde studenten gebrainwashed door VtdK”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *