Kaneelcapsules binnenkort verboden in EU door Codex-wet

Een mengsel van honing en kaneel zou de meeste ziekten kunnen genezen. Weekly World News heeft een lijst van aandoeningen gepubliceerd die door honing en kaneel genezen kunnen worden en die zijn onderzocht door westerse wetenschappers. Kaneel kan ook zonder enige bijwerkingen worden gebruikt voor diabeet patiënten.

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) over kaneelcapsules
In 2006 heeft de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) verboden dat kaneelcapsules te koop worden aangeboden waarop beweringen staan dat deze capsules een heilzame werking bij diabetes suggereren. Als voorbeelden noemt de VWA eventuele beweringen over de positieve invloed van kaneel op de bloedsuikerspiegel en over de geschiktheid van kaneelcapsules in een dieet voor diabetici. Het is niet toegestaan om medische claims op voedingssupplementen te vermelden. Dergelijke claims mogen alleen op geneesmiddelen worden vermeld en dan nog uitsluitend wanneer daarvoor wetenschappelijk bewijs bestaat. 

 Immuumsysteem

Het dagelijks gebruik van honing en kaneelpoeder versterkt het immuun stelsel en beschermt het lichaam tegen bacteriële en virale aanvallen. Wetenschappers hebben ontdekt dat honing diverse vitamines en ijzer in grote hoeveelheden bevat. Een constant gebruik van honing versterkt de witte bloedlichaampjes waardoor ze beter in staat zijn om tegen bacteriële en virale ziekten te vechten.

Hartkwalen
Maak een pasta van honing en kaneelpoeder, doe dat op brood in plaats van jam en eet het regelmatig als ontbijt. Het vermindert de cholesterol in de slagaders en redt de patiënt van een hartaanval. Voor degenen die al een aanval hebben gehad, als zij dit proces dagelijks volgen, worden ze mijlen ver gehouden van de volgende aanval. Regelmatig gebruik van dit proces bevrijdt je van ademnood en het versterkt de hartslag.
In Amerika en Canada hebben diverse verzorgingshuizen succesvol patiënten behandeld en ontdekten dat als je ouder wordt, de slagaders en aderen hun flexibiliteit verliezen en verstopt raken; maar honing en kaneel revitaliseren de slagaders en aderen.

Kanker
Recent onderzoek in Japan en Australië heeft ontdekt dat kanker aan de maag en botten met succes is genezen door een mengsel van honing en kaneelpoeder. Patiënten die aan deze vorm van kanker lijden moeten dagelijks een eetlepel honing met een theelepel kaneelpoeder innemen, drie keer per dag, gedurende een maand.

Artritis
Artritis patiënten kunnen dagelijks, ’s morgens en ’s avonds een kop heet water met twee lepels honing en een theelepel kaneelpoeder innemen. Als dat regelmatig wordt ingenomen kan zelfs chronische artritis [gewrichtsontsteking] worden genezen.
In een recent onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Kopenhagen, werd ontdekt dat als de doktoren hun patiënten behandelden met een mengsel van een eetlepel honing en een halve theelepel kaneelpoeder voor het ontbijt, dat van de 200 mensen die zo behandeld waren, praktisch 73 mensen binnen een week totaal verlost waren van hun pijn en binnen een maand konden de meeste patiënten die door de artritis [gewrichtsontsteking] niet konden lopen of zich voortbewegen, weer zonder pijn lopen.

Blaasinfecties  
Neem twee eetlepels honing en een theelepel kaneelpoeder in een glas lauwwarm water en drink het. Dit vernietigt de bacillen in de blaas.

Cholesterol
Twee eetlepels honing en drie theelepels kaneelpoeder gemengd in theewater, werden aan een cholesterol patiënt gegeven, en men ontdekte dat het cholesterol niveau in het bloed, binnen de twee uur tien procent minder was.
Als je dit drie keer daags doet, wordt iedere chronische cholesterol genezen.
Volgens informatie kan zuivere honing, dagelijks bij het voedsel ingenomen, de klachten van cholesterol wegnemen.

Verkoudheid  
Degenen die lijden aan gewone of ernstige verkoudheid kunnen dagelijks, gedurende drie dagen, een lepel lauwwarme honing innemen met kwart lepel kaneelpoeder. Dit proces zal de meeste chronische hoest en verkoudheid genezen, en de sinussen schoonmaken.

Maag die van streek is
Honing ingenomen met kaneelpoeder geneest maagpijn en verwijdert maagzweren vanaf de wortel.

Indigestie [gestoorde spijsvertering door overlading v. d. maag]
Kaneelpoeder gestrooid op twee theelepels honing en ingenomen voor het eten, verlicht zuurbranden en verteert de zwaarste maaltijden.

Griep
Een wetenschapper in Spanje heeft bewezen dat honing een natuurlijk ingrediënt bevat dat de influenza bacillen doodt en de patiënt geneest van de griep.

Lang leven
Thee gemaakt met honing en kaneelpoeder, indien regelmatig ingenomen, gaat de aftakeling van het ouder worden tegen. Neem vier eetlepels honing, een eetlepel kaneelpoeder, en drie kopjes water en maak er thee van. Drink drie of vier maal per dag een kwart kop. Het houdt de huid fris en zacht en houdt veroudering tegen. De levensspanne neemt toe.

Huidinfecties
Breng honing en kaneelpoeder in gelijke delen aan op de aangetaste plekken, het geneest eczeem, ringworm en alle andere soorten huid- infecties.

Gewichtsverlies
Drink dagelijks ’s morgens een half uur voor het ontbijt op een lege maag en ’s nachts voor het slapen gaan, honing en kaneel in een kop kokend water. Bij regelmatig gebruik, reduceert het gewicht van zelfs de meest dikke persoon. Het regelmatig drinken van dit mengsel houdt het vet tegen zich op te bouwen in het lichaam, zelfs als de persoon een dieet met een hoog aantal calorieën tot zich neemt.

Vermoeidheid
Recente studies laten zien dat de suiker in honing eerder behulpzaam dan nadelig is voor de sterkte van het lichaam. Oudere mensen die honing en kaneel in gelijke delen innemen, zijn alerter en flexibeler. Dr. Milton die hiernaar onderzoek heeft gedaan, zegt dat een halve eetlepel honing, besprenkeld met kaneelpoeder in een glas water, dagelijks ingenomen ’s middag om ongeveer 3:00 uur, als de vitaliteit van het lichaam begint te verminderen, de vitaliteit van het lichaam binnen een week doet toenemen.

Puistjes
Maak een pasta van drie eetlepels honing en een theelepel kaneelpoeder.
Breng dit aan op de puistjes voordat je gaat slapen en was het de volgende dag met warm water af. Doe dit twee weken dagelijks, het verwijdert de puistjes vanaf de wortel.

Gas
Volgens onderzoeken in India en Japan, is gebleken dat als honing met kaneelpoeder wordt ingenomen, de maag vrij wordt van gassen.

Slechte adem 
Mensen uit Zuid Amerika gorgelen als eerste in de morgen met een theelepel honing en kaneelpoeder die in heet water opgelost zijn, waardoor hun adem de hele dag door fris blijft.

Gehoorverlies
Neem dagelijks ’s morgens en ’s avonds honing en kaneelpoeder, in gelijke delen, het herstelt het gehoor.

kaneel en honingAlgemeen
Honing is het enige voedsel op de planeet wat niet zal bederven, of die de wetenschap niet kan namaken. Hij zal soms tot suiker kristalliseren. In werkelijkheid is honing altijd honing. Als het op een koele donkere plaats gedurende een lange tijd wordt bewaard, zal het kristalliseren. Wanneer dit gebeurt, draai de deksel eraf, kook water en zet de pot met honing in het warme water, zet het vuur uit en laat het vloeibaar worden. Het is dan net zo goed als het ooit was. Kook honing nooit en plaats het nooit in een magnetron. Als je dit doet vernietig je de enzymen in de honing.

Onder deze link de bronvermelding waarop het artikel, (naast merkbare resultaten door eigen gebruik en die van mensen uit de eigen omgeving) op is gebaseerd.

http://herbs.lovetoknow.com/Cinnamon_and_Honey_Research (voornaamste bron, waarin de studies en claims van diverse universiteiten weredwijd terug te vinden zijn.)

http://www.snopes.com/medical/homecure/honey.asp

 Op de website Mens en Gezondheid vind je ook allerhande informatie over de positieve effecten van honing met kaneel.

Bijsluiter: De redactie kan de resultaten van bovengestelde onderzoeken bevestigen noch beoordelen op medische indicatie.

18 gedachten over “Kaneelcapsules binnenkort verboden in EU door Codex-wet”

  1. Beste Josephine natuurlijk hebt u gelijk om een dergelijke claim niet zomaar voor waar aan te nemen.
   Ook al gaat het hier om een remedie waar commercieële partijen geen belang in hebben, aangezien het (vooralsnog) niet kan worden gepatenteerd, en de producten in normale hoeveelheden zonder enig gevaar voor de gezondheid kunnen worden geconsumeerd. Hoewel de toon waarop u uw vraag aan mij richt, in mijn beleving best wat vriendelijker had gemogen, vond ik uw vraag wel relevant. Zodoende staat de (engelstalige) bron inmiddels onderaan in het artikel. Ik hoop u en wellicht ook andere lezers daarmee van dienst te zijn geweest.

 1. Paul, ik snap dat de toon van Josephine je niet aan staat. Maar realiseer je dat er nogal wat beweert wordt. Een maand lang honing en kaneel nemen en je bent genezen van botkanker? Mijn moeder lijdt aan botkanker, die ongeneselijk is. Mocht dit waar zijn, zou dit dus zeker de moeite van het proberen waard zijn. Maar na wat zoeken op google kan ook ik nergens de Japanse en Australische onderzoeken vinden waarin deze zaken bevestigd worden. Alles schijnt afkomstig te zijn van 1 bron; een artikel van Weekly World News uit 1995.

  Het volgende heb ik erover gevonden (dit is een column en er wordt geantwoord op een lezersvraag):
  DEAR READER:
  After some extensive research and confusion, I am able to answer your question. If you are a regular reader of my column, you may remember a couple of questions I answered about bottled water (frozen or left in a car) and plastic in the microwave. You may also remember that these were email or internet based, and were primarily over-exaggerated lies and half-truths; essentially, hoaxes. The article you have quoted is another one of these instances.
  While researching the basis of this article I came across a few websites and articles that were nearly all identical. One of these websites even had an author who appears to have taken bits and pieces of the original and claimed it as her own. Shortly after finding that article, I discovered what appears to be the original online version on http://www.Snopes.com that started circulation sometime in 1995 which explains the date in the excerpt. It appears to have found a revival on several websites, forums and in spam emails.
  This email and the original article that appeared in the Weekly World News (U.S. supermarket tabloid, similar to the National Enquirer, and includes headlines such as “Hilary Clinton Adopted Alien Baby” and “Fountain Of Vermouth Discovered”) claim that cinnamon and honey is a “ram ban” cure (a term I never heard in medical school) for everything from the common cold to cancer.
  Like the water bottles and plastic in the microwave, there are some truths to the article but the vast majority contains unsupported claims. Both cinnamon and honey have some medical value. Cinnamon may help control diabetes and honey is good for healing wounds and soothing coughs. But claims that the two combined will cure cancer in one month, acne in two weeks and other disorders as well, is simply nonsense.

  (bron: http://askdrgottmd.com/sunday-column-38/)

  Wellicht is dit genoeg voor u om toch te gaan zoeken naar de bronvermeldingen over de Australische en Japanse onderzoeken?

  Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groet,

  Maaike.

  1. Beste Maaike, ik kan me helemaal vinden in je beredenering, mede dankzij je onderbouwing begrijp ik waar je zorg vandaan komt.

   En het klopt dat de publicatie van “Weekly World News” een van de eerste bladen was die de bevindingen van dit onderzoek publiceerden.
   Wat volgens mij net zoiets als hier de Story of de Panorama.
   Weekly Worldnews is een tabloid wat in de Canadese supermarkten aan de man en vrouw werd gebracht. Het blad stond erom bekend met de meest fantastische fictie op de proppen te komen. Inmiddels is Weekly Worldnews alleen nog maar online te bezoeken.

   Desalniettemin zijn de kwaliteiten van kaneel en honing uitvoerig beschreven in de Encyclopedia of Healing Foods en kunnen we de lijst die in Weekly Worldnews gepubliceerd stond toch echt behoorlijk serieus nemen. Daarnaast zijn er inmiddels diverse wetenschappelijke onderzoeken die de werking van deze natuurproducten aantonen.

   Die eerste publicatie heeft de inmiddels veelbelovende resultaten die de werkzaamheid van deze combinatie onder de aandacht brachten, in eerste instantie geen goed gedaan, maar op de lange termijn wellicht wel. Nu meer studies aantonen dat honing/kaneel een positieve uitwerking heeft op ons herstellend vermogen en het immuunsysteem.

 2. Hallo,
  Ik ben zeer blij met de recepten van honing& kaneel.
  En ga in ieder geval met de thee beginnen.
  Heb het ook al naar anderen gestuurd.
  Mijn vraag is wel….er staan bij een paar dingen geen
  hoeveelheid bij bijv. Bij gas. Of is dat 1 op 1.
  Vindt het fijn om daar nog antwoord op te ontvangen.
  Ook mbt gewichtsverlies.
  Ach en komt er negatief commentaar gewoon negeren er zijn altijd
  mensen die nog niet open staan voor goede suggesties !!

  Lvgr. Erna….en ga er vooral mee door!! TOP!!

  1. Fijn dat te horn Erna 🙂 Ik neem zelf gemiddeld 3x per week gekookt water waar ik een flinke theelepel honing (bij voorkeur donkere, of acaciahoning) en daarover heen 2 mespuntjes kaneel strooi, roeren maar dan wordt het een soort thee, althans zo ziet het eruit. Maar van hoeveelheden of eenheden per toepassing , heb ik geen idee. Op je gevoel dn maar, zolang je het maar met mate gebruikt. Vooral in het geval van kaneel.
   Teveel daarvan ineens is niet de bedoeling.

 3. Wetenschappelijke bron of niet … en je kunt je afvragen hoe wetenschappelijk wetenschap is !.. Mijn ervaring is dat je met het drinken van honing met water en kaneel en ik voeg soms wat citroen toe…. ieder opkomende griep kunt voorkomen…Dit synergetische drankje werkt.

 4. Ik gebruik, puur toevallig, honing en kaneel in mijn dagelijkse kop chocolademelk van rauwe cacaopoeder en kokosrijstmelk. Heb je dan dezelfde werking? Of moet je alleen honing, kaneel en water combineren om deze voedingsmiddelen optimaal te laten samenwerken.

  1. Goh Bia, goeie vraag, geen idee, het klinkt als een supershake, maar in hoeverre de andere twee ingrediënten invloed hebben op die andere twee. Ik durf het je niet te zeggen. Misschien zijn er onder de lezers mensen die er wél iets zinnings over kunnen zeggen.
   Cacao-extract bevat diverse polyfenolen, waaronder flavonolen, en cacoa bevat theobromine, opwekkende stoffen. Cacao heeft een van de hoogste concentraties anti-oxidanten. De stof epicatechine die ook in chocalade zit, zou ontstekingsremmend werken, en zou op een aantal punten de effecten van het kaneel kunnen versterken. Maar zonder gedegen onderzoek blijft dat giswerk.

  1. Wat vervelend voor je Monique. En dank je wel voor het compliment dat je het idee hebt dat wij dat zomaar zouden kunnen verklaren. Ik neem graag je vraag serieus, maar kan er op deze manier natuurlijk niet zo veel mee. Er zijn mensen die al dan niet getriggerd door het eten van iets, een allergie bleken te hebben voor water, of zelfs voedsel in het algemeen, of daar juist een allergie door ontwikkelden. Betekent dat dat we maar geen water meer moeten gaan drinken met zijn allen of niet meer eten?, omdat het bij een kleine onfortuinlijke groep mensen een allergie veroorzaakt? Niet bijdehand bedoeld, maar op die manier kunnen we net zo goed, iedereen bij de geboorte een bijsluiter meegeven met: Let op: Leven kan op termijn: kwaaltjes, ongelukjes, depressie, ziekte en de dood tot gevolg hebben? We doen ons best het wonder van het leven te verklaren. We weten weliswaar veel, maar komen daardoor steeds weer tot de ontdekking dat we eigenlijk bijna niks weten. Het leven zal ons wat dat betreft altijd een stap voor blijven, hoewel we dat ook niet écht weten. Een bepaald inzicht in de holistische geneeswijze stelt dat ons lichaam zijn eigen manier heeft om met ons te communiceren, en met name de westerse mens is het vermogen om de signalen van het lichaam te begrijpen, vergeten. Je zou daar mijns inziens rustig de typische welvaartsziekten en andere lichamelijke ongemakken in dat perspectief kunnen plaatsen.
   Het verbindt causale verbanden aan het gegeven dat we niet slechts een fysiek lichaam hebben / zijn, maar in wezen ook een emotioneel lichaam, etherisch en mentaal lichaam etc..
   Dus, ik kan jouw kaneelallergie niet verklaren. Heb je je vraag al eens neergelegd bij een homeopathisch arts of een klassieke acupuncturist? Ook die weten niet alles, maar zijn vaak wel goed in dit soort dingen. Succes en beterschap in ieder geval.

  2. Hoi monique,

   Misschien ligt t aan t soort kaneel?! Je hebt namenlijk 2 soorten.
   De gewone supermarkt kaneel ,cassie kaneel.
   En de mildere ceylon kaneel.
   Deze laatste is gezonder en heeft minder schadelike stoffen dan de cassie kaneel.
   Hij word dan ook meestal aanbevolen als je er dagenlijks gebruik van maakt.
   Maar nooit meer dan 5 gr per dag!!!

   Gr. Monique 🙂

 5. Hoi,
  Ik zeg altijd maar, “baat het niet dan schaadt het niet” ik ga het zeker uit proberen, net als de groene Smoothies waar ik nu mee bezig ben. Heb al kaneel en honing ingekocht, ben benieuwd. Succes aan een ieder, ik voel me nu al goed 🙂

 6. Het is wel van belang dat honing niet hoger dan 40 graden verwarmd wordt. Verwarm je het hoger of in combinatie met kokend water dan gaan de goede enzymen in honing kapot. Ook is het het beste wanneer de honing koud geslingerd is door de imker vanwege dezelfde reden. De traay verkoopt koud geslingerde bio honing bv

 7. Hallo,

  Na het lezen van de positieve werking van kaneel en honing ben ik het zelf gaan uitproberen en ben enorm verbaasd van de positieve werking! Ik geloofde nooit eerder in de geneeskrachtige werking van kruiden, tot nu …
  Ik was altijd enorm vermoeid door stress, had regelmatig ijzertekort en kreeg nooit goed mijn ijzerniveau op pijl. Vaak was ik s morgens al vermoeid alvorens ik aan mijn werkdag begon, Mijn bloedresultaten waren gunstig en er kon geen specifieke lichamelijke rede voor mijn vermoeidheid worden aangetoond.
  Ik stond ook elke morgen op met pijnlijke benen en voeten en kon zelfs moeilijk stappen de eerste minuten…
  Sinds ik dagelijks s morges en s avonds kaneel met honing drink, zijn deze symptomen verdwenen !
  Ik ben veel energieker en heb minder pijnlijke benen.

  Tevens heb ik mogen ervaren dat ik bijna geen last meer heb van PMS, vroeger was ik minstens één dag echt ziek, dit is voorbij !

  Ten derde had ik vroeger enorm last van tandsteen, ik moest om 6 maanden naar de tandarts om tandsteen te laten verwijderen. De laatste maal had ik geen tandsteen, de tandarts schrok en feliciteerde me omdat ik zo goed mijn tanden verzorgd had (ik deed niets verschillende met voorheen,…..
  Stiekem had ik gehoopt ook te kunnen vermageren, dit is echter niet gelukt maar dit neemt niet weg dat het voor mij heel gunstig resultaat bracht. Ik blijf dit dagelijks drinken want ik heb er echt baat bij.

  Zo ik heb dit middel geprobeerd en mogen ondervinden welke gunstige effecten het voor mij gebracht heeft, ik voel mij er super bij.

  groetjes Sofie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *