Week 46: genezen met de elementen

Klassieke Medische Astrologie “genezen met de elementen” -Auteur:  Oscar Hofman 

boek oscar hofmanIn klassieke medische astrologie wordt voor het eerst in onze moderne tijd de schatkist van de eeuwenoude traditionele medische astrologie weer geopend; de astrologische methodieken voor diagnose, prognose en behandeling worden zonder omwegen helder en praktisch uitgelegd. Deze alomgewaardeerde en veel gevraagde Gorinchemse Astroloog is een expert in zijn vakgebied. Dit inspirerend boek met een inleiding van John Frawley, wordt geprezen door professionele astrologen wereldwijd, maar is ook voor de leek zeer interessante en goed te begrijpen materie.
Oscar gaat bij de Medische Astrologie uit van de vier elementen; deze hebben speciale namen. Vuur wordt gele gal genoemd, aarde zwarte gal, water heet flegma of slijm en lucht bloed. Dit zijn de roemruchte humores of lichaamssappen die het fundament vormden van de traditionele geneeskunst. Ieder humor of element is opgebouwd uit twee primaire kwaliteiten: warmte en kou.

Oscar Hofman
Oscar Hofman

Hieruit ontstaan de secundaire: vocht en droogte. Daarnaast zijn de humores verbonden met de cycli in de natuur, de seizoenen. Wat doet denken aan de benaderingswijze bij ziektebeelden uit de Klassieke Chinese acupunctuur .In de praktijk worden de humores en de horoscoop gezamenlijk bekeken.  Daarnaast kunnen we lezen met welke lichaamsdelen de diverse tekens, huizen en planeten in verband worden gebracht. Uiterst facinerend.

ISBN: 9789062710355

158 pagina’s, € 19,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *