Thermisch zicht voor uw iPhone met Flir-camerahoesje

thermisch zichtNieuwe smartphonetoepassingen zijn er meestal om uw leven gemakkelijker te maken, maar soms duiken er ook op die gewoon bewijzen hoe eindeloos de stroom aan potentiële applicaties kan zijn. Een van die frivolere uitbreidingen was de op de Consumer Electronics Show getoonde Flir-camerahoes, die warmtezicht toevoegt aan uw iPhone-camera.

Altijd al ervan gedroomd om mensen in het donker te zien via het signatuur dat hun lichaamswarmte afgeeft, zoals in spionagefilms? Dat kan met een nieuw camerahoesje dat het Amerikaanse bedrijf Flir toonde tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Het is een extra camera die in de rug van het hoesje zit (uw gewone camera blijft dus gewoon zijn werk doen), en die kan worden bediend met een speciale app.

Op termijn moet de camera ook vanuit andere apps kunnen worden bediend: Flir is momenteel bezig aan open broncodes voor zijn product, zodat softwarebedrijven de functie ook in hun eigen programma’s kunnen bouwen. De Flir One, zoals het toestel heet, zal 350 dollar of ongeveer 260 euro kosten, wat behoorlijk duur is voor een speledingetje. Maar er zit ook een tweede batterij in het ding, die uw iPhone een paar uur langer kan laten meegaan op een laadbeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *