Sex Sells

Als ik nou stel, dat “Verstand = mannelijk” en “Gevoel = vrouwelijk“… kun je je dan voorstellen dat het Vrouwelijke structureel te gronde wordt gericht door de enorme hoeveelheid aan advertenties? Wacht, ik ga te snel en ben al bij de conclusie. Ik keek deze TEDx Talk van Caroline Heldman en daarover lees ik: “The speaker in this video does an incredible job explaining the objectification of women, how it’s gotten worse, how damaging it is, and what we can do to address it”. Het Vrouwelijke tot (seks-) object verklaren en erger. Brrr… Sex sells?? Lees verder en laat je verrassen, zo niet verpletteren.

Zie de uitleg erbij en ook deze overzichtspagina waarin ze verzameld heeft wat er aan openlijke seksuele uitspattingen te vinden is. Zoals deze en (my favorite; the double standard) deze.

Sex sells?

Niet dus. “Anders zouden we net zo veel naakte mannen als vrouwen zien”. Waar? Overal om ons heen. De media is overal? Thuis en op straat. Media als TV, internet, kranten, magazines, bill-boards, abri/bushaltehokjes). Zie je hoe kennelijk het vrouwelijke de grond ingeboord moet worden? Zo luidt mijn ingeving. Figuurlijk dan met name: het vrouwelijke aspect is… het Gevoel. Het hart! En wel op een harde, harteloze manier – koud en kil en appellerend aan het Verstand… Ow dear.

Zie je de bui hangen? Terwijl wij met zijn allen ons een uitweg zoeken uit dit labyrinth vol valse beloftes – en dus eigenlijk op weg zijn om ons Zelf terug te vinden – zien we om ons heen de wereld verharden en het Vrouwelijke compleet vertrappen. Weg hart?!? Zoek je Zelf! (Wie zong dat ook weer zo mooi? Hier de songtekst)

“Het vrouwelijke wordt structureel te gronde gericht door advertenties. Het vrouwelijke, het hart, mag niet mee doen in deze kille, verstandelijke, moderne westerse wereld”

Wat zou de reden zijn van zoiets vulgairs? Iemand die niet meer bij zijn of haar hart kan, is manipuleerbaar. Iemand die bij het Gevoel kan blijven… is onontkoopbaar. Iemand die bij zich Zelf kan blijven, laat zich niet verlokken iets te doen wat die niet wil. Iemand die tevreden is met zichzelf, heeft niets nodig om onvrede te sussen, weg te eten, te drinken of te kopen. Iemand die gelukkig is met zichzelf, slikt niet alles… Hebbi ‘um? Ook ons hele onderwijssysteem is erop gebaseerd om ja-knikkende, niet-denkende drones te kweken. Robotten dus. Dit lijkt er haarfijn op aan te sluiten…

Daarom stel ik: Volg je hart. Simpeler gesteld: “Luister naar je lichaam”. Je lichaam liegt nooit. Ik heb het dus over ons Gevoel

Robert Jan | Zie ook facebook voor het Inzicht van de dag en andere zieleroerselen

Where the fuck am I - julie andrews in sound of musi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *