Was vriendschap met koeien reden afschieten “Bambi”?

bambi  Roberto Braam koeienvriendBambi is niet meer. Een situatie zoals je die alleen ziet in Disney films, eindigde in een horrorplot van  bittere realiteit. Bambi werd tussen haar adoptiefamilie op beestachtige wijze vermoord. De dader(s): De politie.
De verontwaardiging in het Groningse plaatsje Marum was groot.

Het hertje raakte op drift na de zware storm in oktober. Het dier zocht en kreeg aansluiting bij koeien in een weiland van boer De With.  “Als de koeien gingen eten dan ging het hertje ook eten. En als ze gingen slapen dan lag het hertje ernaast. Of kreeg ‘ie een lik over de kop heen”, vertelt boer De With.
Op 9 december rond 5 uur ‘s-avonds hoorde de boer en zijn familie schoten. Toen boer de With polshoogte kwam nemen stond er een politieauto langs de weg. “Die hebben het beestje geschoten”, zegt De With. ” Zonder enig overleg hierover van te voren met de Roberto Braam hert2familie! Bovendien liep het hertje toen het geschoten werd, tussen een aantal drachtige koeien!  Volgens de boer voerde de politie allerlei drogredenen aan om hun (wan)daad te rechtvaardigen die volgens de boer kant noch wal raken. De With denkt zelf dat het hertje als kerstdiner moest dienen. Lees meer en hoor het relaas van boer De With… Vanavond schijnt RTV noord er om 6 uur opnieuw aandacht aan te geven. Van harte hoop ik dat op zijn minst de politie hierover ter verantwoording wordt geroepen.

De politie heeft een damhertje dat werd opgevangen door een boer in Marum vorige maand doodgeschoten. Volgens de politie gebeurde dat om veiligheidsredenen. Boer De With snapt er niks van: “Ik denk dat ze hem voor een lekker kerstdiner wilden hebben.”

Lees meer en hoor het relaas van boer De With: http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=128980

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *