Doodstraf in opspraak na schokkende executie

stop executionsIn Amerika is de verontwaardiging groot na een executie in de staat Ohio,

De familie v d man spant een rechtzaak aan en dat komt allemaal omdat er een nieuw gif is gebruikt.

Na toediening van het gif, (death by injection) duurde de doodstrijd van geëxecutioneerde McGuire, die 20 jaar geleden de doodstraf kreeg voor de verkrachting en brute moord van een 7 maanden zwangere vrouw, 25 minuten lang, waarbij getuigen omschreven dat de langzame dood, er vooral pijnlijk en vreselijk uit moest hebben gezien, waarbij de man hevig kronkelde en met gebalde vuisten naar adem hapte tot hij stikte.

De nieuwe executie drugs bestond uit een samengestelde dosis:

Miclazolam (het dodende stof) en Hydromorphone: (de pijnstiller)

Het was de eerste keer dat het middel in de VS werd gebruikt.

Dennis McGuire
Dennis McGuire

De reden zou te maken hebben met een verbod door de Europese Commissie voor de uitvoer van medicijnen als ze worden gebruikt bij het uitvoeren van de doodstraf. Op de lijst met middelen staat pentobarbital, een middel dat normaal gesproken wordt toegepast bij ernstige epilepsie, maar dat Texas benut bij executies.

Eind vorig jaar kondigden we op Soulvability al aan dat het bovenvermeld voorval hiervan wellicht een consequentie zou kunnen zijn. In dat artikel gingen we inhoudelijk in op wat er mis ging en waarom. Het volledige artikel is via onderstaande link te vinden.

http://soulvability.nl/doodstraf-in-u-s-a-meer-dan-ooit-geen-natuurlijke-dood/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *