machteloos

Twee jaar ben ik nu bezig….Bezig met zelfbewustwording. Het leren luisteren naar mijn innerlijke stem om te leren voor mezelf te kiezen. Te lang heb ik te veel van mezelf gegeven om er altijd maar voor anderen te zijn. Ik heb mijn heil gevonden in het opschrijven van mijn gevoel en ben dit gaan delen in een blog. Ik kreeg hier veel liefde, bevestiging, waardering en erkenning voor terug. Ik ben daar dankbaar voor en kan nu zeggen “dat is iets wat ik zelf bereikt heb”. Leren om te houden van mezelf en dit te delen met anderen…. Liefde voor anderen zonder oordeel en er te zijn voor mensen..

Ik heb mij twee jaar lang steeds meer afgesloten voor nieuws. Krant er uit, geen nieuws meer kijken en ook de actualiteiten programma’s gingen aan mij voorbij… Nu twee jaar later kan ik er niet meer omheen.

De Olympische spelen zijn voorbij. Het was geweldig en nog geen twee weken later zitten de russen in de Krim…Twee weken na het verzoenen van de wereld komen de russen met macht en militair materieel  en gaan weer vrolijk door in het onderdrukken van hele bevolkingsgroepen… De toestand in de Oekraïne heb ik wel op de zijlijn gevolgd en het greep mij aan. Maar wat er nu gebeurt daar kan ik met mijn gevoel niet meer omheen…Discussies over homorechten en hoe Rusland daar tegenover stonden en nu……

Waar gaat het heen…volgende week begint in Sochi de Paralympics.  Laten we ons er even mee bezig houden dat er wellicht een oorlog wordt begonnen terwijl 400 km verderop weer wordt gesport voor verzoening….. Maar ja… Daar zal niet zoveel aandacht voor zijn…

Ik kies voor liefde voor mezelf, Ik kies voor liefde voor mijn medemens maar er is een gevoel in mij wat mij breekt…

het gevoel van onmacht…

Peter Molenkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *