Wordt volksfeest carnaval iets elitairs of toch juist nie?

De crisis is voorbij roepen onze politici en de Nederlandse Bank. Nou mooi niet, zijn de vele tegen geluiden die juist in getale lijken toe te nemen. En laten we wel wezen, met een alsmaar toenemende werkloosheid, faillisementen,ingrijpende bezuinigingen en belastingmaatregelen, rijen voor de voedselbanken en 1,3 miljoen huishoudens met een huur of hypotheekachterstand van meer dan 3 maanden, zouden we voorzichtig mogen concluderen dat er vanuit Den Haag minstens te vroeg juichend de polonaise wordt ingezet.
We vroegen het de AIVD en de IND maar die verwezen door naar Plasschaert en Plin south alles onder controleasterk, Nou vinden wij carnaval best leuk, maar om daarvoor naar Maastricht af te reizen om minister Plasschaert en Onno Hoes daar in beschonken toestand te moeten vragen of het bij hun ook welles crisis…dat ging ons weer te ver. In plaats daarvan bezochten wij het altijd bourgondische en goede leven in Den Bosch om te zien of de crisis daar al enig effect heeft gehad op het carnavals gevoel. Al was het maar om alle zorgen even helemaal te kunnen vergeten. Het thema voor 2014: Alles even lekker laten zweven..maar wel met de kop in het zand natuurlijk. Zaaalig..

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *