Muesli als ontbijt

Elke dag geniet ik van mijn eigen gemaakte muesli, dat doet me goed.

20140103_065839

Fela, mijn dochter eet sinds een paar maanden ook muesli en ik maak het nu zonder noten. Ze is gek op noten, maar zij eet ze het liefs los en verse walnoten als die er zijn. Ook fijn, een kom met muesli en daarnaast een kommetje met, walnoten, cashewnoten, paranoten, rauwe pistachenoten… De muesli vind ik lekkerder, ik heb niet altijd zin in noten, en er gaat naast de muesli, raw food doorheen.                         

De muesli doe ik de avond voor ik ga slapen in een kom met rijstemelk, cocosnotensap of water. Zo is de muesli zachter, smaakvoller en beter verteerbaar. De rauwe ingrediënten doe ik er in de ochtend bij, behalve cacao nibs, deze gaat er meteen bij. Iedere keer als ik het maak is het toch een beetje anders.

muesli 3Basis:
Gerstevlokken, havervlokken, roggevlokken, sesamzaad, zonnebloempitten, rozijnen (2 eetlepels op 1 kilo)

Los erbij:
Cacao-nibs, chia-zaden, maca-poeder, stuifmeel, hennepzaad, spirulina, chorella, gojibessen.

De hoeveelheid is wisselen, maar van stuifmeel, neem nooit meer dan 1 eetlepel en voor kinderen 1 theelepel. Verder naar gevoel en tja. nergens neem je veel van, je hebt ook niet veel nodig.
Gojibessen heb ik soms ook bij me en dat doet me goed.
Financieel vinden sommige mensen het duur, maar je hebt minder nodig en ik voel me goed.
Mooie foto als er nog niet geroerd is in de muesli en helemaal leuk, dat er soms iets moois in te zien is voordat het goed door elkaar is geroerd.

muesli 1

Ingrediënten haal ik bij:
Delicious Food: www.deliciousfood.nl
Frontier World: www.frontierworld.nl
Imkerij de Koning: www.honingvandekoning.nl
Op Zaterdag ga ik naar de Noordermarkt voor veel producten:
Yvon & Jaap voor groenten en fruit, zij hebben hun eigen grond in Beemster.
Annet voor eieren en kaas van geiten en schapen uit Aarle-Rixtel
De stuifmeel komt ook van de markt via de honing van de koning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *