Willen we meer of minder angst – en haatzaaierij?

lachir
Amin Lachir

TILBURG – De 11-jarige Amin Lachir uit Tilburg is kapot van verdriet door de opmerking van PVV-leider Geert Wilders over Marokkanen, maar vooral ook vanwege opmerkingen die zijn klasgenootjes maakten tijdens het bekijken van het bewuste fragment. Op Wilders’ vraag ‘willen jullie meer of minder Marokkanen?’, scandeerde een groot deel van groep 7 ‘minder, minder, minder’.
Amin en zijn vader Mohamed zijn geboren in Nederland, maar van Marokkaanse komaf. De scholier is zo Nederlands als pindakaas en zijn grote droom is als voetballer uit te komen voor Oranje.

‘Moeten wij het land uit?’
Nooit twijfelde Amin aan zijn toekomst in Nederland, maar dat was afgelopen vrijdag wel anders. “We keken het SchoolTV Weekjournaal met die uitspraak van Geert Wilders. Toen riepen mensen in de klas ‘minder, minder, minder’. Daar werd ik wel even verdrietig van”, legt Amin uit. Ik dacht: moeten wij nu ook het land uit?”

Bron: Omroepbrabant.nl

Auteur: Yoeri Vugts

Discussieer hieronder mee of Geert Wilders met zijn uitspraken mensen niet alleen nodeloos kwetst maar daarmee oproept tot alleen nog maar meer polarisatie en angst / haatzaaierij of dat hij in zijn opzet juist het tegenovergestelde bereikt en de bevolking dwingt een moreel standpunt in te nemen en alle partijen met elkaar in gesprek brengt. Waar vervolgens kansen liggen om af te rekenen met verdeeldheid binnen de samenleving.

Wat is uw mening?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *