Week 2: De uitverkoren wereld

De-uitverkoren-wereldEen surrealistisch verhaal over wat er gebeurt als bepaalde maatschappelijke ontwikkelingen door zouden zetten?

Mark, een jonge man, verdwaalt op weg naar huis en komt in een vreemde buurt terecht.
‘Hoe was hij hier verzeild geraakt, wat was er met hem gebeurd? Er was niets met hem gebeurd. Nee… hij was nog wie hij was. Niet hij maar de wereld was veranderd’

Hij vindt onderdak en een baan in een fabriek. Daar komt hij in bizarre situaties terecht. Verleidingen liggen op de loer. Zo staat de vrouw van zijn chef erop dat hij elke dag tussen de middag bij haar thuis komt lunchen. Mark komt erachter dat zij meer wil delen dan een maaltijd. De mensen in deze wereld volgen hun lusten en denken over het algemeen zo min mogelijk. Het vermislaagje van beschaving dat we gewend zijn in onze samenleving, ontbreekt.

In de fabriek ontmoet Mark een jongen: Tom. Een boeiende persoonlijkheid. Hij zit vol met creatieve ideeën en leeft daar ook naar. Dat spreekt Mark aan. Hij kan niet om Tom heen. De jongen vrolijkt zijn dagen op. Hij brengt leven en kleur. Al snel zijn ze gezworen vrienden. Tom komt en gaat wanneer hij wil. De uren zonder hem ondergaat Mark als een kwelling. Hoe hield hij het uit voordat hij zijn vriend leerde kennen?

Op een dag verschijnt Tom niet meer. Mark vraagt naar hem en krijgt alleen suggestieve antwoorden. ‘Tom is op reis’. Het duurt niet lang voordat hij zelf ‘op reis’ gaat en opnieuw in onwerkelijke situaties terecht komt.
Zal hij Tom of de weg naar zijn eigen wereld terugvinden?
Gerbrand Muller is een getalenteerde schrijver, die zichzelf bleef ontwikkelen. Ook helpt hij graag andere schrijvers om zichzelf te verbeteren en neemt daarbij geen blad voor de mond. Zijn suggesties zijn over het algemeen waardevol.

De uitverkoren wereld, is een aanrader voor iedereen die van (surrealistische en maatschappijkritische) verhalen houdt.

 

De uitverkoren wereld.

Gerbrand Muller.

Uitgeverij: De Sneeuwstorm.

ISBN: 9789077414392

Te bestellen bij Gerbrand Muller, via dit e-mailadres: marjan.gerbrand@upcmail.nl

€15,- inclusief verzendkosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *