Week 8: De Duurzaamheidsdriehoek

wissink_cover_klein
De Duurzaamheidsdriehoek over de structuur van duurzaamheid  door Adri Wissink
De duurzaamheidsdriehoek biedt een eenvoudig, krachtig en objectief model voor duurzame ontwikkeling. Het boek geeft een uitwerking van de duurzaamheidsdriehoek in een praktische aanpak van duurzame ontwikkeling in het alledaagse leven. Het startpunt is leren uit ervaring. Van daaruit ontvouwt zich de methode van cyclisch denken, die de basis vormt voor een duurzame samenleving. Onze samenleving zit momenteel op een dood spoor. De duurzaamheidsdriehoek wijst een uitweg.

Interview met de auteur:

Mensen streven niet alleen naar duurzame energievoorziening en productieprocessen, maar ook naar duurzame relaties en menselijke verhoudingen in de samenleving. Duurzaamheid heeft een materiële en een sociale of menselijke component, die beide in balans dienen te zijn. Als de mensheid slaagt om de toename van de welvaart te verhogen, zal het lot van toekomstige generaties veilig gesteld zijn en zal de mensheid overleven. Als we daartoe niet in staat blijken te zijn, dan zal dit ernstige gevolgen hebben voor het voortbestaan van de mens en misschien wel voor de planeet. Duurzame energievoorziening en kringloopvormige productieprocessen moeten ervoor zorgen dat onze grondstoffen niet uitgeput raken en toekomstige generaties ook in hun behoeften kunnen voorzien. Het is onze verantwoordelijkheid om een leefwijze te vinden die het voortbestaan zal garanderen. Daarvoor is ook een duurzamer socialer milieu noodzakelijk.
Prijs: € 16,75
Categorie: Psychologie
Geïllustreerd: Ja
Formaat: Paperback 12,5 cm x 20 cm
Aantal pagina’s: 144

ISBN: 9789462068469

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *