Fluoride: De vieze bom

Brad Harley fluoride 880Fluoride wordt vandaag de dag bijna overal in verwerkt, van antibiotica tot thee, zeevis en tandpasta , waardoor blootstelling haast onvermijdelijk is geworden.  In sommige landen zit standaard Fluoride in het leidingwater. Dit is ons in Nederland gelukkig bespaard gebleven dankzij het doortastende optreden van dr. Hans Moolenburgh alweer enige decennia geleden. (Het fluorideringsarrest dat in 1976 na een juridische strijd van 3 jaar van kracht ging)

oeiDe mythe dat fluoride een goede bescherming zou bieden tegen tandcorosie en zorgt voor een schoner en sterker gebit blijft echter hardnekkig. Het Voedingscentrum noemt fluor zelfs een spoorelement. Niet helemaal onjuist als je het gifspoor bedoelt dat leidt naar de exponentieële toename van allergieën, hooggevoeligheid, mentale stoornissen, diabetes, maagreflux, schildklieraandoeningen en botstroornissen en mondkanker.

Onlangs is er een ontdekking gedaan die bewijst dat fluoride G-eiwitten verstoort en activeert. Dat zijn boodschappermoleculen met een essentiële taak in de werking van neurotransmitters en hormonen.

Waarschuwing:  Fluoride verlaagt het IQ van uw kind
Waarschuwing: Fluoride verlaagt het IQ van uw kind

Kinderen onder de 6 jaar die aanzienlijk veel fluoride binnenkregen via tandpasta, pilletjes en water krijgen vaak te maken met fluorose. Een aandoening waarbij de tanden vaak verkleurd en gevlekt raken, wat via het melkgebit overdraagbaar is op het volwassen gebit.

In zweden en Amerika is het dan ook verplicht dat de tandpastatubes een waarschuwing of een boodschap bevatten over de toxiciteit van het product. In Nederland wordt in de dosering van fluoride weliswaar rekening gehouden met kinderen door middel van kindertandpasta’s, maar een confronterende waarschuwing op de verpakking van tandpasta zul je hier niet tegenkomen.

Fluoride is een hoofdbestanddeel in een Atoombom, het zou eigenlijk samen met de andere gevaarlijke stoffen in huis in een kinderveilig kastje moeten zitten, aangezien de inhoud van een tube tandpasta ruim voldoende fluoride bevat om een kind te doden. Het is ook een van de basis ingredienten in rattengif. Uiterst doeltreffend spul. Maar wat doet het dan in onze tandpasta?

De reden dat in bijna alle tandpasta’s fluoride is verwerkt is een bijna eeuw-oude misvatting dat fluoride tandbederf zou voorkomen. Het tegendeel is echter waar.

Hieronder staan een aantal effecten van fluor op ons lichaam:

Fluor beschermt onze tanden en botten niet, ook niet in kleine hoeveelheden. Maar in te grote hoeveelheden (meer dan 1 mg per dag) verzwakt het onze botten door het calcium eruit te halen.

We krijgen fluorose van te veel fluor: een tandziekte die onze tanden bruin maakt en zo broos dat ze breken.

Te veel fluor maakt dat onze darmen geen vitaminen en mineralen meer uit het eten kunnen halen.

Natriumfluoride maakt dat we alle dingen die mensen tegen ons zeggen, klakkeloos voor waar aannemen en dat we mak worden als schapen. Dit middel zit in vele psychiatrische medicijnen, waaronder het bekende Prozac en wordt veelvuldig gebruikt in inrichtingen.

Ook breekt natriumfluoride het calcium in onze botten af en brengt het ons zenuwstelsel in de war. Volgens de Wikipedia is het een giftig zout.

Fluoride verlaagt het IQ, vooral bij kinderen

Aluminiumfluoride veroorzaakt de ziekte van Alzheimer.

Omdat er al genoeg fluor in thee en schelpdieren zit, is het onveilig dit ook aan tandpasta toe te voegen. We riskeren zo een overdosis.

Ook kaliumfluoride wordt veel gebruikt in de chemische industrie en is uiterst giftig volgens de Wikipedia.

Meer informatie

Fluoride wordt opgeslagen in de pijnappelklier, naarmate we ouder worden is bij velen dit orgaan niet langer functioneel.
Fluoride wordt opgeslagen in de pijnappelklier, naarmate we ouder worden is bij velen dit orgaan niet langer functioneel.

Fluoride’s neurotoxische eigenschappen zijn al tientallen jaren het onderwerp van wetenschappelijk debat. , en in toenemende mate een kwestie van steeds heftigere controverse onder het grote publiek. Van ‘ samenzweringstheorieën ‘ die berichten over de eerste toepassingen in drinkwater in Russische gulags en nazi- concentratiekampen om de gevangenen chemisch te lobotomizeren tot de berichten over de inmiddels bekende IQ verlagende eigenschappen  en de verkalking van de pijnappelklier  – de traditionele ‘ zetel van de ziel ‘ – Over de hele wereld , en zelfs in de zwaar gefluorideerde gebieden van de Verenigde Staten, beginnen mensen zich lokaal en tot aan de senaat  te organiseren om deze alomtegenwoordige giftige stof te verdrijven uit het gemeentelijke drinkwater. Inmiddes is er een nieuwe studie gepubliceerd in het Pharmacognosy Magazine getiteld ” Curcumine verzwakt neurotoxiciteit veroorzaakt door fluoride : Een in vivo uitgevoerd onderzoek leverde bewijs voor het vermoeden dat fluoride inderdaad een hersenbeschadigende stof is.

Uit deze tests kwam verder ook de onthulling dat bepaalde natuurlijke kruiden – als beschermingsmiddel inzetbaar is tegen de verschillende effecten op de gezondheid.

spiceturmericbrainhealthDe studie is geschreven door onderzoekers van de afdeling Zoölogie , University College of Science , ML Sukhadia University, Udaipur, India. De Universiteit deed de afgelopen tien jaar intensief onderzoek naar de mechanismen waardoor fluoride ernstige neurodegeneratieve veranderingen in de hersenen van zoogdieren veroorzaakt. De gebieden in de hersenen die het zwaarst werden getroffen waren met name de cellen van de hippocampus en de hersenschors. De resultaten van deze studie vindt je HIER Mocht je dit nu lezen en nog wel gewone tandpasta gebruiken maar het belang van een alternatief overwegen:  Voortaan je tanden poetsen met Kurkuma gaat misschien wat ver. Er zijn gelukkig steeds meer alternatieven verkrijgbaar voor fluoridevrije tandpasta. Een van de opties die ik al jaren zelf gebruik is parodontax (de fluoride vrije) alterpastesMaar niet iedereen vind de zoute smaak er van prettig, en zeker bij kinderen valt die niet in de smaak. Zo zijn er ook wel andere alternatieven die vaak te vinden zijn in de plaatselijke reformwinkel. Zo is er ook voor kinderen van Weleda een goede werkzame tandpasta met venkel smaak. Echter deze alternatieven zijn nog altijd redelijk prijzig. Tenslotte is er nog een ander alternatief en dat is cocos-pasta. En die kun je zelf maken: HIER vindt je hoe je dat kunt doen en waarom cocos nou juist zo goed is voor je gebit maar wellicht ook voor het herstel van door fluoride reeds toegebrachte schade. Overigens zijn kurkuma en cocos weer wel uitstekend te combineren in diverse gerechten uit de Aziatische keuken. Hieronder een bijgerecht dat je kunt serveren bij een lekkere pittige maaltijd:

 Pittige Boontjes met Cocosmelk en Knoflook

INGREDIENTEN 4 PERSONEN

Olie, Scheut witte wijn, 2 teentjes knoflook 1/2 blikje cocosmelk, zakje boontjes (gesneden), 1 uitje, kerriepoeder, kurkuma, Peper, Keltisch zeezout

HULPMIDDELEN: Wok, Pan

 Voorbereiding

Pel en snij de knoflook in stukjes.

Pel en snij de ui in hele kleine stukjes.

kokos kurkuma gerechtBereidingswijze

Blancheer de boontjes kort. Laat ze dan uitlekken in een vergiet.

Verhit de olie in de wok en bak hierin eerst de ui en knoflook voor zo’n twee minuten. Voeg dan de boontjes toe. Na vijf minuten afblussen met een beetje witte wijn.

Voeg de cocosmelk toe en breng op smaak met kerriepoeder, kurkuma, peper en zout

Serveertips

Let op dat je je vingers niet opeet!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *