Het gaat goed met Nederland

Ik wil graag even een tipje van een vieze sluier oplichten gewoon omdat het zo goed gaat met Nederland, tenminste die spiegel probeert men ons voor te houden.

armoedeprotestIk vraag me af waarom? Want het had echt anders gekund we hadden meerdere keuzes. We hadden kunnen investeren in het echt creëren van banen, we hadden het geld kunnen halen bij de degenen die verantwoordelijk zijn voor onze downfall, we hadden de postbus firma’s kunnen belasten. we hadden zelfs kunnen kiezen voor een basisinkomen. Niets van dit alles is gebeurt wel kregen we opdrachten vanuit Brussel, jullie zorgstelsel is te duur breek het af, jullie sociale stelsel is te duur breek het af, de mensen moeten participeren, meer economisch verkeer vanuit de EU. Ondertussen zijn de mensen die ons vertegenwoordigen allang niet meer te benaderen, en worden we gillend gek als we weer eens met z’n allen verbijsterd zijn over de volgende verarmende maatregel.

We worden niet meer gehoord en vertegenwoordigd worden we ook niet meer, wel worden we platgegooid met propaganda dat het beter zou gaan, wel worden we overschreeuwd met verkiezingsbeloften. Het zijn allemaal lege beloftes. We hebben wel geld om het beter te doen want er gaat genoeg naar bankrekeningen in Griekenland, en steunfondsen waar de EU over beslist. De mensen daar worden er niet meegeholpen en het betekent ook daar voor Jan met de pet diep droevige bezuinigingen. We hebben wel geld en we geven het o.a. uit om samen met de “partners” de vingers achter de gaspijpleidingen te krijgen in de Oekraïne. Met Duitsland en Amerika voorop zullen we ze wel even mores leren. Uiteindelijk doel… weer een stapje dichterbij de zogenaamde agressor Rusland. Helaas vergeten we constant dat degene die meestal de oorlogen start  Amerika en de EU zijn. Ook dit zal ons weer grotere armoede brengen. Vraag u zelf nu eens af wat de grote geldverslindende machine van de EU ons heeft gebracht….. inderdaad niets! Alles wat we nu hebben was er al, er is voornamelijk gepraat en er zijn veel beslissingen genomen die we liever niet hadden gezien, handelsverkeer was er al dus daar hadden we ze niet voor nodig. Ze hadden ons nodig voor de centralisering van het geld en tegelijkertijd zijn onze staatsschulden gestegen en nog nooit zo hoog geweest.

hongerDe laatste twee drie jaar gaat het echt hard er is in die tijd honderd miljard aan staatsschuld bijgekomen voor een land als Nederland is dit astronomisch. Het gaat goed met Nederland we hebben meer banken dan ooit helaas zijn het voedselbanken geworden, ik zal zo even wat cijfers geven. Ik wil u dit nog even meegeven: keer om dit is een doodlopende weg deze Europese samenwerking zal u beroven van alles dat u heeft uw zonen en dochters worden geofferd in ieder zinloos oorlogje wat men kan bedenken, uw spaargeld, uw pensioen, noem het allemaal maar op u wordt gestript tot op het bot en er is niemand die het voor u opneemt simpel weg omdat hun agenda niet de uwe dient. Wij zijn niets meer dan geldzakjes en collateral damage. De ouderen onder ons worden gewoon op straat geknikkerd omdat men te kwistig is omgesprongen met geld. Helaas zijn we allen schuldig want we keken jarenlang de andere kant op en dat doen we voor het overgrote deel nog steeds. Maar het gaat goed met Nederland en deze cijfers tonen dat aan:

Voedsel en kledingbank:

– In 2014 hebben we de beschikking over 149 geregistreerde voedselbanken die de symptomen bestrijden van wat de regering en de EU heeft gebracht.

– Vanuit 475 uitgifte punten met 8 regionale distributie centra verspreid over het land. Maar dit zijn dan alleen nog maar de geregistreerden. Hiernaast bestaan namelijk nog tal van privé initiatieven die de desastreuze symptomen bestrijden van honger, bv de islamitische voedselbanken ( zij delen ook gewoon onder alle mensen uit)

– Het aantal huishoudens dat een beroep deed op voedsel en kledinghulp groeide in 2013 met 30% ten opzichte van 2012.

– In Nederland leven 1.3 miljoen onder de armoede grens.

-In 2013 kloppen meer nieuwe groepen aan voor hulp onder andere zzp’ers, mkb etc.

Armoede: ( hierin is een onder verdeling tussen hen die echte armoede ondervinden en zei die armoede ervaren, maar net genoeg hebben)

-De armoede steeg vanaf 2010 met 2% van 514.000 naar 664.000.

-De kans op langdurige armoede liep op van 2,4 tot 2,7% en zal zeker nog stijgen.

-Er is een sterke groei van armoede onder KINDEREN ontstaan en vanaf 2007 tot 2013 kwamen er 100.000 arme kinderen bij het betreft hier de leeftijdsgroep 0 tot 17 jaar.

– Vaak is er geen geld voor normale voeding en kleding.

– Ook de armoede onder ouderen is sterk toegenomen.

kartoenfull.jpg

 

 

We hebben het hier niet over mensen die geen mobieltje aan kunnen schaffen, we hebben het hier over echte armoede.

Het gaat dus goed in Nederland, ja natuurlijk ziet u nog volle boodschappen karren, maar realiseer u goed dat de mensen in armoede praktisch niet in supermarkten komen ze leven vaak van wat hun omgeving hen biedt en ze zullen er niet mee te koop lopen want ze schamen zich kapot.

En deze mensen worden nog verder afgeknepen want ook de voedselbank bezuinigt simpelweg omdat onze regering het verrekt om geld aan te pakken van Brussel voor het armoede beleid. Het gaat goed in Nederland omdat ondermeer deze mensen daar voor bloeden. Tienduizenden kinderen gaan dagelijks slecht of amper gevoed naar school en ook vele ouderen vergaat het niet veel beter met dat verschil dat ze thuis kunnen blijven zitten in een vieze luier.

Wordt het nou niet eindelijk eens tijd dat u boos wordt of is men zo arrogant geworden dat het u niet langer kan schelen?!! Kom alsjeblieft eindelijk eens op voor elkaar en kijk niet de andere kant op want het gaat NIET goed, het gaat bar slecht, vraag maar rond in je eigen omgeving of loop eens naar een voedselbank er is er vast al een te vinden bij jou in de buurt.

Ronald Vosseberg en Ietje.

 

P.S. Willen we nu echt dat onze kinderen leren hoe de voedselbank werkt? Of willen we een betere toekomst voor iedereen?

voedselbank-victorschool.jpg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *