Effect EMS op de gezondheid nu ook wetenschappelijk aangetoond?

Het ziet er naar uit dat we binnenkort een doorbraak kunnen verwachten, in de impasse van onduidelijkheid over de vraag of we ons nu zorgen moeten maken om de effecten van de alsmaar toenemende (EMS) elektro magnetische Straling in ons dagelijks leven.
In een opzienbarende ontdekking van eigen (Nederlandse) bodem kwam onlangs naar voren: Er is goed nieuws en slecht nieuws.

beldelOm met het slechte nieuws te beginnen; Ja EMS heeft een aantoonbaar effect op ons lichaam, en is zo geïntegreerd in ons dagelijks leven dat we er waarschijnlijk mee zullen moeten leren leven.
Het goede nieuws is, dat er heel goed mee te leven valt, en daarmee komen we gelijk bij de reden van deze publicatie. Namelijk het opmerkelijk resultaat van een vooronderzoek dat werd uitgevoerd (in opdracht van Floww International) door Prof. dr. Anna van Wersch en collega wetenschapper Sangitana Hubner.

Het zou hierbij gaan om een product met de ingebouwde techniek om  elektromagnetische straling van mobiele telefoons en andere hightech communicatieapparatuur om te zetten in biologische, lichaamseigen frequenties. Het bedrijf dat deze producten op de markt brengt is het Nederlandse bedrijf Floww International.

Van Wersch toonde onlangs de effecten van elektro-magnetische straling en een van de Floww producten (de mobile floww) aan op het bloed. Ze legde dit bovendien op camera vast. Anna van Wersch is hoogleraar aan de Teesside University in Middlesbrough, Engeland, en een autoriteit binnen haar vakgebied, de gezondheidspsychologie. Tijdens een ontmoeting met Marc Schechtl maakte zij kennis met Floww en hun claim dat zij een methode hebben ontwikkeld die straling die vrij komt, bij bepaalde electronische apparaten omzet naar “lichaamseigen ems-veld” bij interferentie daarmee.

Een claim die in de wetenschappelijke wereld nogal gevoelig ligt vanwege de voortdurende tegenstrijdigheden die uit de verschillende onderzoeksresultaten naar voren zouden komen, en de grote economische belangen die hiermee gemoeid zijn.

mobileflowwResultaten, die in conclusie op de vraag of elektro magnetische straling door bijvoorbeeld mobiele telefonie, onze gezondheid op welke manier dan ook zou kunnen aantasten, zelfs lijnrecht tegenover elkaar stonden. Van de meeste onderzoeken zijn echter alleen de test resultaten vrij gegeven met parameters die lastig zijn na te trekken, omdat het vrijwel altijd rapporten betreft van moeilijk traceerbare metingen (door ontbrekende parameters in reconstructieonderzoek) waarbij uitsluiting gewoon heel lastig is. Wat ook bijzonder is daaraan is dat er een groot verschil is in de wijze waarop landen reageren op de testresultaten die tot nog toe uit de onderzoeken konden worden geconcludeerd.

Zo hebben Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Italië, België en Zweden veel hogere eisen en normen gesteld aan de stralingsnormen van mobiele telefonie dan hier in Nederland of Groot Brittanië. Vooral met betrekking tot kinderen. Op Franse scholen zijn mobiele telefoons zelfs verboden.

Wel bijzonder dus dat een Nederlandse wetenschapper  die verbonden is aan een Engelse Universiteit nu met deze test-resultaten naar buiten komt. Zich bewust van de relevantie van deze vinding werd er voorgesteld de producten van Floww op hun (uit)werking te testen. De test, die op camera is vastgelegd, brengt heel zichtbaar de effecten in beeld, die zowel door EMS worden veroorzaakt en door de MobileFloww weer ongedaan worden gemaakt. De test is aanleiding voor een grootschaliger onderzoek met meer test subjecten, maar toont nu al aan dat hier gesproken kan worden van een revolutionaire ontdekking.
Het onderzoekje met de Dark Field Microscoop dit is een minder geavanceerde voorloper van de cytocam is aanleiding tot nader onderzoek. In deze test, was er al een duidelijk verband tussen het samenklonteren van bloedcellen onder directe invloed van EMS en het het omgekeerde effect in de nabijheid van Floww producten. Het experiment is met twee test-subjecten echter niet voldoende toereikend om te kunnen spreken over een doorbraak. Wel is heel duidelijk te zien in hoeverre een op de telefoon aangebrachte mobileFloww®, een soort stralingstransformator, het effect van elektro magnetische frequenties ongedaan maakt. Hoe dit in zijn werk ging is te bekijken in onderstaand filmpje.

 Het onderzoek werd uitgevoerd door mevrouw Sangitama Hubner van de Humaniversity en is door prof. Van Wersch zelf vastgelegd op video. Te zien is hoe de straling van de mobiele telefoon zorgt voor een verklontering van rode bloedcellen. Opmerkelijk is dat met name het bloed van de echtgenoot met gebruik van de mobileFloww® een nog gezonder beeld laat zien dan vóór de nulmeting, dus de meting die werd uitgevoerd om de beginwaarden van het bloed vast te stellen.

personalflowwFloww® Health Technology is ontwikkeld door de Nederlander Jim Wagenaar. Deze technisch engineer voorzag in de jaren negentig een onomkeerbare toename van de hoeveelheid elektromagnetische straling. Ook constateerde hij dat er steeds meer mensen gezondheidsklachten hadden die zij aan deze straling toeschreven. In de wetenschap dat het menselijk lichaam zelf ook beschikt over een heel scala aan frequenties, bedacht hij dat straling van buiten mogelijk kon worden omgezet in deze lichaamseigen frequenties. Op basis van deze unieke gedachte slaagde hij in zijn opzet en ontwikkelde een methode die inmiddels bekend staat als Floww® Health Technology. Gebruikers zeggen hiermee meer rust en vitaliteit te ervaren.

De methode van Jim Wagenaar is in een tijd waarin straling alleen maar toeneemt van groot belang. Volgens de Universiteit Utrecht zegt nu al 3 tot 10% van de Europese bevolking gezondheidsklachten te ondervinden als gevolg van straling. Dit is voor instanties zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Raad van Europa voldoende reden geweest voor ongerustheid. Maar tot echt preventieve maatregelen kwam het nog niet. Met de resultaten van dit onderzoek zou daar weleens verandering in kunnen gaan komen.

Mijn persoonlijke ervaringen met Floww.

flowwveldEen paar jaar geleden maakte ik kennis met Floww-producten toen ik mijn eigen esoterische winkel had in Gorinchem. Marc Schechtl, de CEO van Floww, kwam samen met zijn zoontje bij mij in de winkel en we raakten in gesprek over straling. Ik kreeg in die tijd regelmatig mensen in mijn winkel die stralingsgevoelig waren en klachten hadden vanwege elektrosmog. Ik verkocht hen meestal zwarte toermalijn omdat dit om wetenschappelijk onduidelijke redenen verlichting gaf jegens de effecten van electrosmog en stralingsbelasting. Maar ik merkte ook dat de mobiele telefoons en UMTS-masten eigenlijk te krachtig waren voor zwarte toermalijn en dat voor veel mensen dat niet meer toereikend was. Zelf ben ik ook niet ongevoelig voor de effecten hiervan en zodoende liet Marc mij de personalFloww ervaren. Dat is een klein apparaatje wat je onderweg met je mee kunt dragen, en ik merkte meteen dat het ‘iets’ deed. Dat maakte mij zo nieuwsgierig dat ik zowel de personalFloww als de mobileFloww zelf ben gaan gebruiken. Mijn persoonlijke ervaringen met de mobileFloww en de personalFloww is waarom ik tot op de dag van vandaag enthousiast ben over dit merkwaardige product.

Voordat ik een mobileFloww had had ik tijdens lange mobiele telefoongesprekken het gevoel dat mijn hoofd ging ontploffen. Ik voelde een zware druk op mijn hoofd terwijl ik geen historie heb van hoofdpijn. Deze nieuwe sensatie kreeg ik toen ik mobiel ging bellen, wat vanaf het gebruik van een smartphone alleen nog maar toe nam. Vanaf het moment dat ik een mobileFloww op mijn toestel had zitten voelde ik die druk niet meer. Sterker nog, het was alsof er gevoelsmatig een fris briesje door mijn hoofd waaide tijdens het bellen.

Voordat ik de personalFloww ging gebruiken had ik altijd heel veel moeite met wakker worden in de ochtend; ik voelde mij niet fit en niet uitgeslapen. Sinds ik de personal Floww gebruik wordt ik ‘s morgens frisser en makkelijker wakker, heb ik meer energie de rest van de dag en word ik minder snel moe. (Inderdaad ik neem “de Floww” ook mee naar bed, werkt beter dan een teddybeer ) Ook op kantoor waar ook veel apparatuur staat dat invloed uitoefent heb ik veel profijt. Ik merk juist daar een heel duidelijk effect.

Omdat ik zo enthousiast was over deze Floww-produkten ben ik ze toen in onze winkel zelf ook gaan verkopen. De mensen kwamen heel enthousiast vertellen wat ze ervaarden met Floww. Steeds was meer rust en meer vitaliteit de terugkerende boodschap.

Ik vind het persoonlijk heel leuk dat nu duidelijker zichtbaar kan worden gemaakt wat Floww doet. En ook al heb ik nu geen winkel meer, ik blijf het leuk vinden om iets voor mensen daarin te betekenen. Daarom heb ik contact opgenomen met Marc (inmiddels een goede vriend van me) om te kijken of ik iets voor mijn lezers kon regelen die op basis van deze informatie denken ‘dit is ook wel iets voor mij’. Met de productcode earthfloww  kunnen lezers gratis de verzendkosten krijgen bij aanschaf van producten uit de webshop van Floww.

 Ik zou iedereen willen aanraden om zelf te ervaren wat Floww voor jou kan betekenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *