Nog even een reminder: 1 juli 2014 gaat het basisrecht op voeding en onderdak op het schop

klijnsmapvdaPvdA-er Klijnsma wil het wetsvoorstel WWB Maatregelen vanaf 1 juli 2014 invoeren. Dit betekent de doodssteek van onze sociale voorzieningen. Alle bezuinigingen op de uitkeringsgerechtigden tot nu toe zijn peanuts vergeleken bij de afbraak die per 1 juli volgend jaar wordt doorgevoerd. PvdA-er Klijnsma gaat historie schrijven door de meest asociale maatregelen sinds Colijn in te voeren. Deze maatregelen betekenen het einde van het basisrecht van iedereen op voedsel, kleding en opvang.

Hoe gaat de sociale zekerheid de nekslag krijgen?
1. door de kostendelersnorm hierdoor zal de bijstandsnorm per persoon lager zijn naarmate meer meerderjarige personen in de woning aanwezig zijn en zij ook met meer personen de kosten kunnen delen. Deze kostendelersnorm gaat, behalve in de bijstand, ook gelden in de AOW, Anw, IOAW, IOAZ en Toeslagenwet. De invoering betekent dat honderdduizend uitkeringsgerechtigden er honderden euro’s op achteruit zullen gaan.
Zo zullen bijvoorbeeld inwonende kinderen die voor hun ouders zorgen straks financieel gestraft worden voor die hulp. Hiervoor is nog meer controle nodig, waardoor NL het tweede DDR zal worden.

2. Iedereen die een bijstandsuitkering aanvraagt, moet aantonen dat hij in de voorafgaande vier weken er alles aan heeft gedaan om werk te vinden. Wanneer deze zoektocht onvoldoende wordt aangetoond wordt het recht op een uitkering verloren.

3. Verplicht invoeren van een tegenprestatie voor alle bijstandsgerechtigden in alle gemeenten. De gemeenteraad wordt verplicht om bij verordening regels vast te stellen met betrekking tot de plicht tot tegenprestatie. Dit is in strijd met het verbod op dwangarbeid (Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens -EVRM, dat NL mede-ondertekend heeft)

4. Wie zich naar het oordeel van de klantmanager niet gedraagt of slordig gekleed is, krijgt maximaal drie maanden geen uitkering meer.

5. Wanneer een belanghebbende zich misdraagt tegen medewerkers die de sociale zekerheidswetten uitvoeren, kan de gemeente of het UWV/SVB een uitkering voor maximaal drie maanden stopzetten.

6. Op het naar het oordeel van de uitkeringsinstantie niet voldoen aan de informatieplicht staat te beoordelen door gemeenten maximaal drie maanden inhouding van de uitkering.

Iedereen die de documentaire over werkverdringing in de bijstand nog niet heeft gezien raad ik ten zeerste aan dit te doen,  (hier).

Ook al zit je nu (nog) niet in de bijstand, met deze maatregel is het slechts een kwestie van tijd.

29 gedachten over “Nog even een reminder: 1 juli 2014 gaat het basisrecht op voeding en onderdak op het schop”

 1. Klipvda is tog party van de arbeiders.
  Klijnsma trekt eerder de schoenen van de dictator hitler aan, maar nu zijn de slachtoffers mensen met een uitkering.
  Ik haat die naam maar zij werkt nu wel op dezelfde toer.
  Langzaam alles van de uitkerings gerechtigden afnemen terwijl zij en onze voorouders wel mee hebben gewerkt voor dat geld.
  We leven in 2014 en niet ergens in 1800 waar een duidelijke kloof was tussen arm en rijk.
  We leven ook niet in 1940.
  Maar als het land aan gort is mogen de uitkering gerechtigden wel op draven om hun stront op te ruimen wat ze dan van Nederland hebben gemaakt.

 2. Ik ben sinds een paar maanden in de wajong als man van 57 jaar en ook ik word gedwongen iets te doen, terwijl ik bezig ben om te begrijpen wat het is om te leven met Asperger (ass). Mijn hele leven heb ik problemen gehad met werk krijgen. Een sollicitatiecommissie vindt mij vreemd en ik was tot voor kort weerloos omdat ik er niets van begreep.
  Nu begrijp ik het wel. Maar ja, een baan op je 57e zoeken is niet te doen. Dat zou papiertjes oprapen worden.

  Als ik iets voor je kan doen, dan hoor ik het graag.

  1. Asperges zijn er in twee kleuren: wit en groen. Het is weer bijna aspergetijd in Nederland. Hier in Italië liggen ze al wel in de winkelschappen. Wat denk je van een moestuintje beginnen en de opbrengst voor goud geld aan de rijken slijten?

 3. Dit is Partij vd aso’s. Kleinsma zelf gehandicapt zou toch beter moeten weten?
  Deze partij is totaal niet meer herkenbaar sinds zij met kracht en geweld op de pluche wilde. Heeft het sociale stelsel verkocht a d vvd.
  Toen bjn het akkoord de vvd met achterban op hun achterste poten sprongen tegen de inkomensafhankelijke ziektekostenpremie……wat heeft pvda voor de minderbedeelden gedaan? Geen fuck! Er zouden volgens Samson minder voedselbanken zijn maar er zijn er alleen maar meer bijgekomen. Op alles korten ook al heb je jaren je hier uit de naad gewerkt. maar de zgn oud politici blojven hun riante wachtgeldregelingen behouden. Of ze zou nou echt wat v h land of de stad gedaan hebben en dat naast al hun nevenkinkomsten. De kleine man die maar moet vechten om te overleven die wordt maar verder uitgeknepen. Wanneer gaan deze gasten nou eens stilstaan bij het leed dat ze veroorzaken? Gaat NL ten onder aan jaar eigen complex om altijd het beste jongetje v d klas te willen zijn?

 4. Die Klijnsma heeft wel aangepaste schoenen nodig, maar met zo’n salaris is dat geen probleem, maar laat de rest lekkerzitten terwijl wij hun salaris betalen. Wat een kokosnootland zijn we aan het worden

 5. Reken maar dat ze dat kunnen maken. Er is geen democratie, maar een politiestaat, is dat een normale staat van doen? Kom op!, we staan straks met 1 miljoen op straat. Dat geeft een hoop werk. Kampen oprichten met alle voorzieningen wat denk je van die beroepstrekkers die frauderen en zo ? Ach, het loopt wel af met een sisser. Volgens de int.wetgeving, mag een land zoiets niet zomaar doen. Wat krijg ik een hekel aan mijn land!

 6. Voor alle klagers: de PVDA is door een substantieel deel van Nederland gekozen en dat zijn niet de mensen met de hogere inkomens. Jullie hebben deze partij zelf aan de macht geholpen

  1. Op zoveel vlakken een non argument dit. Punt 1. Hoe weet je dat degenen die jij hier aanspreekt met “jullie” allemaal PvdA gestemd hebben? Waar baseer je dat op? punt 2. Al zou dat zo zijn dan hebben zij de grootste reden tot klagen, aangezien de verkiezingsretoriek en het programma van de PvdA zich profileerde als een sociale partij, die opkomt voor de minder bedeelden, middenmoot en zwakkeren in de samenleving. Als iemand jou besodemieterd, zeg jij zeker, mijn eigen schuld, had ik me maar niet moeten laten besodemieteren, daar kan degene die me moedwillig benadeeld heeft toch ook niets aan doen?

 7. Ik denk dat dit de doodsteek voor de PvdA bij de komende verkiezingen zal zijn. Het erfgoed van vadertje Drees en Joop den Uyl worden hier op een gruwelijke manier aan de VVD ” verkocht”, met als bonus nog 2 jaar regeren. Eerder genoemde heren zullen zich in graf omdraaien bij het zien van een dergelijk wetsvoorstel. Het stemgedrag bij de Europese verkiezingen zal nog dramatischer zijn als de afgelopen verkiezingen, terecht overigens, ze hebben het signaal nog steeds niet begrepen.Nederland WIL DIT NIET LANGER!

 8. Er is geen PVDA meer , het is een trekpoppetje en RUTTE trek aan het touwtjes . Ik vind het een grote schande , en vraag me af wat er over blijf wat DREES heeft op gebouwd . Vind je het gek dat de meeste mensen nu voor de een andere partij kies . Voor mij hoef deze regering niet meer .

 9. Echt een belachelijk maatregel, spoort dat wijf wel!
  Help de bijstandsgerechteren liever aan een baan!
  Als dit zo doorgaat zijn wij over een paar jaar ook een
  derde wereld land! En ik geloof dat dat ook niet de bedoeling
  moet zijn! Wat ooit zn mooi Nederland was daar is
  Niks meer van over.

 10. Eerst gekozen worden en daarna doen wat je krijgt opgedragen door de ‘Leiders’ van de BVNL. Dat gaat al honderden jaren zo en zal zo doorgaan totdat er een halt aan wordt toegeroepen door mensen die een echte ‘sociale’ samenleving willen. En hoe gek dit ook klinkt, dit gaat alleen samen met een kapitalistisch systeem. En niet een oligarchisch en paternalistisch systeem waarin we nu verkeren en wat deze Leiders het kapitalisme noemen. Allereerst: de banken failliet laten gaan die niet meer opeisen benen kunnen staan. Wie verliezen dan? Diezelfde Leiders. Zolang zij aan de touwtjes tekken weet je dus wat er gebeurt! Verder onmiddellijk die idiote Koningsdag afschaffen. Een grote brainwash-actie. Als iedereen gelijk behandelt dient te worden, doe dat dan ook in woorden maar niet in daden. In een kapitalistisch systeem vlieg je eruit als je niet functioneert met een sociaal vangnet als zekerheid die we met z’n allen dienen op te brengen.

  1. De BV Nederland was jaren negentig. We (proberen te) overleven nu twintig jaar later onder het juk van wat toen (avant la letter!) directeuren-grootaandeelhouders waren van “(multi)nationals” die hun beloften van toen nu niet waar willen maken. Een verenigd Europa naar het model van de Benelux en de Verenigde Staten heeft niet gewerkt zoals ze dat voor ogen hadden met hun te optimistische kijk op de economie. Om met een verzekeringsmaatschappij (ook van die oplichters) te spreken: daar plukt u de (wrange – toevoeging van mij) vruchten van. Schandalig en dan mensen die tientallen jaren krom hebben gelegen voor de “managers” en zichzelf “leiders” noemende nitwits met een schuldgevoel (of echte schulden…) op een zijspoor plaatsen. Moeten we dit blijven pikken? Natuurlijk niet!

 11. Dit is de meest mens onterende maatregel die ze tot nu toe hebben verzonnen om hun naam in de krant te kunnen krijgen. Vraag me af wwarom ze iedereen die hulp nodig heeft niet direct doodschieten dan zijn ze er toch ook mooi vanaf en je hoeft het ook niet te controleren.
  wat een idioten.

 12. Voel je je te goed om papiertjes te rapen Fred? Veel mensen voelen zich te goed voor de mindere baantjes. Je moet blij zijn dat je werken kan en mag.

  1. Misschien is het een idee om je even te verdiepen in de topic. Het gaat er om dat mensen vanuit de bijstand goedkoop (onder minimum) worden ingezet ter vervanging van personeel op een sociale werkplaats en gemeentelijke diensten. Dit lost de werkloosheid niet op. Dit is een vieze manier om nog goedkopere arbeidskrachten te werven dan voor minimumloon, waar de gemeente en overheid aan meewerkt. En waar door de betreffende bedrijven en gemeenten verdiend wordt over de ruggen van mensen die tegen wil en dank vaak in de bijstand terecht zijn gekomen vanwege de hoge werkloosheid en tegelijk werkloosheid wordt gecreëerd onder de mensen die nu dus terugvallen in de WAjong of AOW. (Mensen in de bijstand die vaak hun leven lang hebben gewerkt en niet meer aan en baan komen waarvoor ze zijn opgeleid)Te denken dat iemand die een bijstandsuitkering ontvangtautomatisch te lui is om te werken is te kortzichtig en eigenlijk ook te dom voor woorden) Het gaat hier bovendien niet om een betaalde baan, want ze blijven gewoon in de bijstand zitten. Het gaat niet zozeer dan om de aard van het werk, maar het feit dat je nu letterlijk wordt ge-owned door de staat. En voor jouw arbeid niet wordt beloond, maar in de laagste levensstandaard wordt gehouden die we hier kennen. Je kunt hier niet tot nauwelijks van rond komen. Meer dan een miljoen huishoudens hebben inmiddels financiële problemen, leven onder de armoedegrens (door stijgende kosten over de hele linie, bezuinigingen tegenover het achterblijven van meestijgen en zelfs dalende inkomsten. (die eenmaal in een schuldensituatie, door incassokosten zo hard toenemen dat mensen daar niet meer uitkomen wat ze ook proberen.) We hebben het hier over het moedwillig creëren van een “armen klasse”

 13. Ik ben 73 jaar en krijg AOW.
  Mijn grootvader was wethouder van onderwijs en locoburgermeester ten tijde van de oorlog 1940/1945.
  Deze man stond en vocht voor de vrijheid van alle mens in Nederland en was een rasechte socialist….zoals ook Drees.
  Ben ik blij dat deze mensen niet meer leven ….wat zouden zij zich schamen…. teleurgesteld voelen……kwaad…..niet meer begrijpend Wat de PvdA bezield om alles wat velen hebben opgebouwd o.a. voor de minderdaadkrachtigen onder ons nu door JETTA KLEINSMA in een keer om zeep te helpen!!!!!!!
  Sorry Jetta Kleinsma….Even vergeten waar je vandaan komt….neen jij zal nooit een centje pijn krijgen, maar wanneer dit besluit Wat jij voorstreeft er door komt zeer vele mensen ver onder het bijstands niveau eindigen met alle gevolgen van dien!!!!
  Verlies niet en dat moet jij toch goed weten, de socialistische gedachten goed uit het oog!!!!
  Ik was tot nu toe mijn levenlang een ras echte socialist ,maar op dit moment wordt het voor mij erg moeilijk te geloven in de PvdA ook al omdat jullie zijn samen gegaan met de VVD…..
  Was dit besluit van jou gedaan om de VVD verder aan je te binden…(stroop smeren)…..nu ga zo door maar kijk niet gek op dat door toedoen van jou, veel mensen de PvdA links laten liggen……en ik behoor daar een van!!!!!

  1. Dat zegt u heel goed: kwamen. Die tijd is geweest en gedane zaken nemen in de regel geen keer. Jammer maar helaas. Ik dacht dat het niet erger kon worden , maar we zien zich een rampenscenario voor onze ogen voltrekken dat zijn weerga niet kent. Niemand schijnt de sleutel voor een oplossing te kunnen vinden tot op heden. Misschien is Onze Lieve Heer de Enige die ons nog rest.

 14. Schandalig nog meer gezinnen opstaat of bedelen bij andere,kinderen wat niets meer kunnen doen omdat de ouder nu al niet rondkomen.jullie zijn dit land aan het verpesten.ma geef al het werk van ons ook ma weg aan buitenlands personeel.
  Wanneer word er een goedbesluit genomen waar wij Nederlanders geen dupe van zijn!!!!!!!!!

 15. Het is eigenlijk heel simpel… De regering zou eens met oplossingen moeten komen! Het enige dat ze nog blijken te kunnen is bezuinigen.

  1. Join Break The System en sta op en vecht tegen dit kabinet die de mensen recht aantast.

   Sta op voor je eigen leef recht!
   Sta op om de Zorg weer terug te krijgen!
   Sta op om voor een humaan en sociaal Nederland

   zo zijn er nog tal van dingen waar we voor staan en gaan voor gaan vechten tegen dit kabinet!
   lees de website van Break The System!! en check de facebook pagina voor meer informatie

   Laat dit kabinet je niet langer bestelen en kom in actie Sta op en vecht met ons mee voor een beter humaan en sociaal Nederland voor ons allemaal!!

   Break The System gaat op 27-01-2015 Op het Binnenhof in Den Haag staan
   met grote acties tegen dit kabinet,

   wie komt er mee om dit afbraak kabinet te stoppen????????

   Event: https://www.facebook.com/events/756354857778823/

   Ga niet zeuren van jullie hebben zelf voor deze partij gekozen, maar bedenk hierbij dat iedereen is misleid door de VVD met hun mooi praat en hun valse beloftes.

   We zijn tenslotte allemaal geraakt door dit verschrikkelijke kabinet

   Dus sta op en laat je niet bedonderen door deze regering!

   Greetz Break The system

 16. Die 2 lelijke nazi koppen moeten ze uit dit land verbannen. Ze zijn volksverraders en brengen dit land naar de afgrond. Ze geven geen moer om de burgers van Nederland, ze denken alleen maar aan hun eigen portomenee en bankrekening. Misselijke mensen!!! Geen vertrouwen meer in geen enkel partij, de overheid.

 17. Weg met die PVDA en VVD ook…ze hebben en maken ons hele land kapot..waar vroeger onze
  ouders en voorouders voor gevochten hebben. nooit maar dan ook nooit meer PVDA..
  Die Klynsma van de PVDA is helemaal gek geworden….die moeten ze tbs geven…die zorgt dat er meer criminaliteit komt…want mensen kunnen toch geen 3 maanden zonder uitkering en afschaffen
  van essentiele diensten. weg met dat gekke mens.

 18. Het lijken me prima maatregelen. Mensen moeten begrijpen dat we, door alle cadeautjes van de linkse kabinetten, we met een enorme staatsschuld zitten. Zonder een financieel gezonde overheid, geen sociale zekerheid. Net zoals in uw huishoudboekje thuis, wanneer er geen geld over is, kun je ook niets extra’s doen. Wanneer wij thuis met te hoge kosten t.o.v. te lage inkomsten zitten, bezuinigen wij ook. Het lijkt me ook niet meer dan redelijk dat mensen die een uitkering krijgen er ALLES aan doen om weer aan de slag te komen. Je mag blij zijn dat de overheid in het gat springt tussen twee dienstverbanden. Dat je je netjes kleed, voldoet een de sollicitatie-normen en je houdt aan de regels van de uitkeringinstantie danwel bijstandsgemeente, lijkt mij niet meer dan logisch. U krijgt het geld maar. Geld dat werkend Nederland ophoest met belastingen. De belastingdruk in Nederland behoort tot een van de hoogste in de wereld. Dáár valt niet meer te winnen. We moeten werken aan een eerlijk systeem van sociale zekerheid voor iedereen. Zonder fraudeurs, zonder luiwammesen, zonder overbetaling. Het is bedoeld om niet om te komen van de honger of de kou, niet om lekker van vakantie te gaan, of leuke uitjes te doen. Ik ken mensen met uitkeringen die het beter hebben dan veel werkenden. Mensen, het is tijd dat we samen hard werken aan gezonde overheidsfinanciën en niet alleen maar schoppen tegen de maatregelen die er zijn om dat te veroorzaken. Kom anders zelf eens met een beter plan! De regering zit er nog, omdat de oppositie het óók niet weet. De regering doet haar best het land gezond door de crisis te lozen. Waar gehakt worden, vallen spaanders, maar uiteindelijk komen we er beter uit. Men moet weer eens leren op zichzelf te vertrouwen, op zijn omgeving te vertrouwen en de regering pas al LAATSTE redmiddel te zien in plaats van het eerste. Dan is een sociaal valnet voor IEDEREEN mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *