Week 12: The Universe Within

.(Neil Shubin: Het heelal in ons, Nederlandse versie)

Op heldere en spitsvondige wijze pakt Shubin de draad op bij zijn geliefde fossielen, om vervolgens zijn blik op de hemel te richten. Hij illustreert hoe de 14-miljardjarige geschiedenis van het universum in ons lichaam zijn sporen heeft nagelaten. De conclusie: de evolutie van het heelal was richtinggevend voor de ontwikkeling van het menselijke leven.

Neil Shubin, auteur van de bestseller De vis in ons en een van de succesvolste populair-wetenschappelijke schrijvers van dit moment, gaat op zoek naar het antwoord op een vraagstuk groter dan het leven zelf: hoe bepaalden kosmische gebeurtenissen van vele miljoenen jaren geleden de unieke eigenschappen van de menselijke soort?

 

“A new, fresh way of telling the story of life, the universe and everything. . . . Shubin illuminate[s] the story of discovery in unexpected and hugely 20130611_shubin_0784enjoyable ways.” 
     —The Guardian (London)

The Universe Within gives us an appreciation of how we are just small specks and small moments in time. But it also challenges us to take steps to protect our environment so our world can last a little longer.” 
     —BookPage

 

Auteur                              Neil Shublin
Overige betrokkenen    Eddy Echternach, Mark van Nieuwstadt
Soort                                Met illustraties
Taal                                  Nederlands
Vertaald door                 Mark van Nieuwstadt
Afmetingen                     210 mm
Druk                                 1
ISBN10                            904681453X
ISBN13                            9789046814536

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *