Week 18: Ademhandboekje

Corrigerende oefeningen en therapie.

Velen van ons ademen niet op de juiste manier, we gebruiken vaak maar een klein deel van onze longen. Dit komt door stress, een verkeerde houding of te weinig lichaamsbeweging. Maar wat is nu eigenlijk goed of slecht bij de ademhaling en is het oefenen van de ademhaling bevorderlijk voor de gezondheid? Dit boekje verschaft duidelijk inzicht in de juiste manier van ademhalen en biedt oefeningen om deze te corrigeren of te verbeteren. Centraal staat het scherpe onderscheid tussen een normale ademhaling – en een foutieve of gebrekkige ademhaling. Gezondheid en prestatievermogen kunnen worden bevorderd door het corrigeren en oefenen van een juiste ademhaling. Ademen is een autonoom proces en wordt gereguleerd door het zenuwstelsel. Als je overstuur bent, produceer je meer adrenaline waardoor de ademfrequentie en hartslag toenemen. Door je ademhaling te reguleren en tot rust te brengen, wordt het mentale en emotionele evenwicht hersteld waardoor je o.a. veel beter bent opgewassen tegen stress.

Dit boekje is in pocketformaat en geeft de lezer een duidelijk overzicht over de ademtechnieken. De oefeningen wordenlongen goed beschreven en aan de hand van tekeningen geïllustreerd. Verschillende aspecten worden apart benadrukt, zoals ademhaling bij sport, bij zingen, bij zwangerschap, evenals normale en foutieve ademhaling.

Jules Parow was praktiserend arts in Noorwegen in een sanatorium voor astmapatiënten, en directeur van het Instituut voor Functionele Ademtherapie.

Auteur                          J. Parow
Soort                             Met illustraties
Afmetingen                 11x175x103mm
Gewicht                        107,00 gram
ISBN10                         9060307380
ISBN13                         978906307380
Prijs                               € 9,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *