Week 19: Ziek van de politiek

_9840027
Boek Ziek van de Politiek

Onder het pesudoniem Tzimmermén, bracht Sjef Smeets die helemaal Ziek was van de politiek, het gelijknamige boek “Ziek van de Politiek” (De firma list en bedrog) uit.
Op heldere wijze is in kaart gebracht dat het politiek systeem van partijen faalt om uit de crisis te komen. Met dank aan tien jaar Europese Unie, groeide de Staatsschuld van 168 miljard in 2002 uit tot 480 miljard in 2012. “Kabinet Rutte verspilde alleen al in 2012, 100 miljard euro. Nederland moet naar een systeem van een bindend referendum uitgevoerd door een Zakenkabinet. Maximaal drie Ministers, geen Staatssecretarissen. Dit systeem bespaart elk jaar tussen 96 tot 121 miljard euro. Bezuinigingen zijn dan niet nodig. Kiezersbedrog, falende, kostenverslindende en wisselende coalitievormingen verdwijnen. Twijfelachtige rechtspraak (ook Boxmeerse Politiek), politieke onschendbaarheid van de heersende elite en daarmee gepaarde machtsmisbruik komen niet voor.”

Sjef Smeets uitgesproken mening is gebaseerd op een diepgaand feitenonderzoek wat de lezer zult verrassen. “De burger zal de ogen opengaan doen en wellicht tot actie komen om ervoor te zorgen dat we niet gezamenlijk failliet gaan. We zijn verplicht om een einde te maken aan het falende beleid van de huidige politiek.”

Feitelijk zouden politieke onkunde en bestuurlijk onbenul, verleden tijd moeten zijn, als dit boek als lesboek zou dienen voor alle opleidingen die mensen klaarstomen voor overheidsfuncties en de politiek. Niet alleen Nijenrode. Ziek van de Politiek, pakt de koe bij de horens, legt de vinger op de hete brei, in voor iedereen toegankelijke taal. Als een misthoorn op een vuurtoren doorklieft Sjef Smeets de vaagheden en ondoorzichtigheid waarbinnen de politiek zich beweegt en zich achter verschuilt. Hij luidt niet alleen de klok, maar komt met transparante en zeer levensvatbare alternatieven en oplossingen voor een effectief politiek model. Een van opbouw, die met alle partijen rekening houdt (of liever gezegd afrekent)  in plaats van het huidige afbraakbeleid waar miljoenen Nederlanders toenemend onder gebukt gaan.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *